Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Dosarul secret al lui Marco Polo
229 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum a fost adevaratul Marco Polo?
156 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Filtru de apa vie GAV
861 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Apa de 45.000
1.499 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Memoria apei- dovezi stiitifice
1.041 vizite - 0 comentarii
adaugat de Alexandra
 
  Am regasit memoria apei
698 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Pamantul unic: Esenta apei
147 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Calitatea apei
1.153 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Tainele din adancurile cu apa dulce
1.228 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  SHINKANSEN - TRENUL DIN JAPONIA
96 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cinema >> Stiinta, documentare
 

 

Polo pe apa

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 06.02.2014  Adauga la favorite 982 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Polo pe apa este un sport nautic de echipa. Este cel mai vechi sport de echipǎ jucat la toate editiile Olimpiadelor sportive de varǎ, din 1900, de cand a fost introdus ca sport olimpic.
Britanicii sunt considerati parintii polo-ului pe apa. Footbal in the water, waterpolo, sau polo pe apa, este unul din cele mai vechi jocuri si primul din programul Jocurilor Olimpice moderne.

Fondatorul polo-ului pe apa este englezul William Wilson, nascut la Londra, in anul 1844, din parinti scotieni. Ca membru al "London Swimming Club" a observat, in timp, ca antrenamentele inotatorilor "swimming exhibitions", erau monotone si plictisitoare. Simtindu-se nevoia unui divertisment, intr-o zi a adus o minge de fotbal, a aruncat-o in apa si fiecare inotator a inceput sa inoate catre minge, s-o prinda, s-o paseze altuia. Era ceva cu totul nou pentru ei si jocul a inceput sa prinda repede. La 12 mai 1870, in cadrul unei reuniuni a membrilor "London Swimming Club", s-a alcatuit un comitet pentru stabilirea unor reguli de joc, dar au trecut aproape patru ani pana cand primul regulament a capatat o prima forma.

Primul joc de polo pe apa s-a desfasurat pe 14 iulie 1876, la "Bournemouth Premier Rowing Club", terenul de joc fiind amenajat intre doua diguri.

Anglia organizeaza 12 ani mai tarziu, in anul 1888, primul campionat de waterpolo din lume, la inceput cu doar patru echipe datorita distantelor dintre orase si dificultatilor de transport. Prima campioana a jocului a fost "Midlands Club Burton", iar din 1894 si pana in 1901 suprematia a fost detinuta de "Manchester Osborne Club" care avea sa reprezinte Marea Britanie la Jocurile Olimpice de vara din 1900.

Prima tara din Europa in care s-a jucat polo a fost Belgia, in anul 1888. Au urmat Germania si Austria din 1894, Franta din 1897, Italia din 1900, Ungaria si Suedia din 1906. Polo pe apa ajunge si peste ocean, in S.U.A., unde John Robinson organizeaza prima echipa, „Boston Athletic Association", in anul 1888.

Primul regulament de inot si polo s-a publicat in anul 1931, iar prima scoala de arbitri a luat fiinta in anul 1934. Dupa al doilea razboi mondial, jocul de polo pe apa a evoluat continuu.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.