Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Mentalism si mentalisti celebri
1.555 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Contrabanda cu aur
552 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Copiii jaguarului
500 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Creatorul Zeitgeist – Spre o societate bazata pe resurse
343 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Misterul statuilor de la Nomoli – Sierra Leone
460 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Nichita Stanescu - Biografie
747 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Ludovic al XIV-lea si afacerea otravurilor:
123 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Nanotehnologia de acum 1.600 de ani
504 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  TANGO - Un docu-drama despre evolutia hiphopului in Ro
333 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Conacul galben abandonat al miresei portugheze pierdute
268 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cinema >> Stiinta, documentare
 

 

Telechinezia

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 15.10.2013  Adauga la favorite 1.249 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Termenul telekinezie("miscarea la distanta") e o alternativa a psihokineziei(din Greaca ψυχή, "psyche", insemnand minte, suflet ori respiratie; sa κίνησις, "kinesis", insemnand miscare; altfel spus "miscarea cu puterea mintii"). Telekinezia e un fenomen paranormal care presupune influentarea unor elemente pur fizice(spatiu, timp) fara interventia unui element fizic. Telekinezia poate fi folosita pentru a muta ori a modifica starea fizica a unui obiect, ori pentru a influenta diferite sisteme tehnologice(semafoare, generatoare de numere etc). Scepticii afirma ca telekinezia nu exista cu adevarat si e doar o metoda de frauda, de inselatorie - asta chiar daca persoanele ce dobandesc aceste puteri vin cu explicatii ce au o baza reala solida.

Uneori, aparitiile spectrale cu un poltergeist sunt atribuite telekineziei, deplasarea obiectelor prin puterea mintii. Majoritatea acestor cazuri implica adolescenti, iar cercetatorii considera ca energia telekinetica ar putea fi legata de varsta pubertatii. Exista insa si exemple in care acest principiu nu se aplica. O gospodina din Rusia, Nina Kulagina, a devenit celebra in anii 1960 pentru ca avea puteri telekinetice. Kulagina a reusit sa deplaseze pe o masa mai multe obiecte de mici dimensiuni, intre care o verigheta si o sticla. S-au luat masuri de precautie pentru a se confirma ca Nina nu folosea, de pilda, fire sau magneti ascunsi, iar oamenii de stiinta au confirmat ca nici un fel de forta nu putea explica miscarile respective. Alte exemple de telekinezie includ indoirea unor obiecte de metal si prezicerea unor evenimente viitoare. In anii 1970, medium-ul israelian Uri Geller a uimit telespectatorii cu demonstratii in care indoia diverse obiecte de metal, cu puterea mintii. El sustinea de asemenea ca este capabil sa faca ceasurile spectatorilor sa se opreasca. Din pacate, Geller nu a repetat cu succes aceste actiuni si in conditii de laborator, iar criticii l-au discreditat rapid. Teoria ca telekinezia functioneaza cu ajutorul campurilor energetice, magnetice sau electrice, a fost formulata de cercetatori in 1934 si se mai bucura de credit si astazi. Majoritatea experientelor care implica telekinezie se produc, de obicei, accidental si sunt confundate cu alte tipuri de fenomene. Telekinezia e foarte populara in filme, in jocurile video ori in scrierile SF.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.