Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Corpul Omenesc - Sfarsitul vietii / Ep.7/7
1.207 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Katharine Hepburn
370 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Nava fantoma Mary Celeste: Misterul celor 150 de ani
39 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Comedie cu super eroi (SUA 2008) / 81 min
458 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Vasile Voiculescu
977 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Jack London
1.130 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Georgiana Cavendish
261 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Henry Moore si sculptura moderna
960 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Adevarata doamna de fier-Clementine Churchill
216 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Introducere in antropologie-1
260 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cinema >> Stiinta, documentare
 

 

Spencer Tracy

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 20.02.2020  Adauga la favorite 351 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Spencer Bonaventure Tracy s-a nascut in anul 1900 in orasul american Milwaukee. Tracy a ajuns la Hollywood dupa o scurta cariera pe Broadway. Printre regizorii care l-au remarcat s-a numarat in primul rand John Ford. Tracy s-a aratat foarte pasionat de polo, dedicandu-si foarte mult timp acestui sport care, alaturi de consumul de alcool, amenintau intr-o perioada sa-i distruga cariera lui Tracy, studiourile amenintand cu rezilierea contractelor. James Cagney vorbea despre actorii care incercau sa-i imite stilul si trasaturile cu orice pret. Acelasi actor mai adauga ca, atunci cand venea vorba de Spencer Tracy, aceleasi personaje nu gaseau ce sa imite. Pur si simplu putea sa joace orice rol, fara a lasa vreun indiciu asupra adevaratei sale fete. De aceea a avut succes si in comedii, drame sau horror-uri. A castigat Oscarul cu rolul unui marinar in Captains Courageous, dar a fost capabil sa joace si rolul principal in Dr. Jekyl and Mr. Hyde, rolul lui Edison, precum si al unui judecator in Judgement at Nuremberg.
Cele mai bune duo-uri le-a reusit alaturi de Clark Gable si de partenera sa din viata de zi cu zi, Katharine Hepburn. Hepburn si Tracy au jucat impreuna in 9 filme. Povestea lor de dragoste i-a ajutat fara indoiala si pe ecran. Fie ca a fost vorba de o drama ca Without Love sau de comedii pe tema bataliei dintre sexe, cum ar fi Adam’s Rib (Coasta lui Adam), State of the Union sau Pat and Mike. Din cauza apartenentei la catolicism, Spencer Tracy nu a divortat niciodata de sotia sa, cu care se casatorise in 1923, dar cei mai frumosi ani si i-a petrecut alaturi de Katharine Hepburn.
Tracy a fist primul actor care a reusit sa castige Oscar-ul de doua ori in ani consecutivi. Este vorba de anii 1937 (Captains Courageous) si 1938 (Boys Town). Pe langa cele doua premii, Tracy a mai obtinut alte sapte nominalizari, pentru filmele San Francisco, Father of the Bride (Tatal miresei), Bad Day at Black Rock (O zi grea la Black Rock), The Old Man and the Sea (Batranul si marea), Inherit the Wind (Procesul maimutelor), Judgement at Nuremberg (Procesul de la Nurnberg) si Guess Who’s Coming to Dinner (Ghici cine vine la cina). Primul film din lista, San Francisco, a reprezentat si prima colaborare cu Clark Gable, in timp ce ultimul titlu, Guess Who’s Coming to Dinner (1967), a reprezentat totodata ultimul film din cariera lui Spencer Tracy, acesta incetand din viata la doua saptamani dupa terminarea filmarilor. In aceasta productie a avut-o ca partenera pe Katharine Hepburn, castigatoare a Oscarului pentru rolul din film.

Are o stea pentru film, in partea de sud, aria 6800, pe Bulevardul Walk of Fame din Hollywood.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.