Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  POVESTEA LINDA NAPOLITANO documentar UFO
114 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Romance celebre - Nadia Gray
1.161 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Originile misterioase ale omului
816 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Extraterestri antici – Misterele aparitiei omului
514 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Conspiratia OZN
40 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Trebuie sa vezi asta!-Civilizatii antice -
166 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Locul din Europa unde oamenii traiesc pana la 100 de ani
43 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Gianni Versace
1.529 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  20 de descoperiri incredibile
85 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  In memoriam Mihai Sora
84 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cinema >> Stiinta, documentare
 

 

Oera Linda

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 15.01.2020  Adauga la favorite 372 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Oera Linda, ce descrie 3000 de ani de istorie, inclusiv sfarsitul Atlantidei, este descoperita in secolul XIX, iar apoi devine temelia ocultismului nazist.
Lumea stiintifica a aflat despre Oera Linda in anii 1860. Scris in frizona veche, o limba germanica veche, inrudita cu engleza, manuscrisul misterios pare a fi o culegere de povesti istorice, religioase si mitologice.

Desfasurarea lor se intinde pe o perioada de aproape trei mii de ani, intre 2194 i.e.n. si 803 e.n.
Cei de la sacred-texts.com apreciaza ca manuscrisul ar fi fost realizat in anul 1256. Este foarte probabil ca textul provine dintr-o regiune situata pe teritoriul Olandei de astazi.

Cartea spune o serie de povesti uimitoare si extrem de precis datate. Una dintre ele vorbeste despre faptul ca Europa era candva o societate matriarhala, condusa de o casta de preotese in slujba zeului Wr-alda si mamei acestuia, Irtha.
Oera Linda mai face referire si la un mit arhicunoscut, mentioneaza o civilizatie denumita Atland. Aceasta ar fi inflorit in partea de nord a continentului european si care ar fi pierit scufundata in apele oceanului in 2193 i.e.n.Cartea este presarata cu descrieri ale unor evenimente catastrofale. Acestea inlcud eruptii vulcanice, conditii meteo ciudate si fluctuatii bruste ale nivelului marii.

Oera Linda, un fals bine ticluit?
Ca orice manuscris care contrazice istoria oficiala, Oera Linda este subiectul a numeroase controverse si dispute. Desi a fost prezentata initial drept autentica, in doar cateva zeci de ani de la descoperirea ei, Oera Linda a ajuns sa fie considerata la scara larga drept o farsa.
Nici pana astazi istoricii si anticarii n-au reusit sa-i identifice autorul. Scopul pentru care a fost scrisa ramane si el invaluit in mister. Scepticii cred ca opera a fost realizata, de fapt, in secolul al XIX-lea.



Autorul principal ar fi fost olandezul Cornelis Over de Linden. Este posibil ca el sa fi conceput cartea in colaborare alte doua persoane. Acestea au fost Eleco Verzijs si predicatorul protestant Francois Haverschmidt.

Istoricul Goffe Jensma, de la Universitatea din Groningen, a lansat teoria conform careia misterioasa Oera Linda nu este altceva decat o parodie a Bibliei. In 2007, Jensma a scris un articol in care sustinea ca Oera Linda era menita ca o simpla farsa.

Scopul ar fi fost acela de a le demonstra cititorilor ca n-ar trebui sa interpreteze textele religioase ad litteram, ci la nivel simbolic. Insa, afirma Jensma, Oera Linda a ajuns sa fie luata in serios de o multime de oameni influenti.

Asta i-ar fi determinat pe autorii ei sa se distanteze de opera, iar de aici si pana la investirea ei cu semnificatii oculte n-a mai fost decat un pas.

…sau un manuscris autentic?
In pofida tuturor parerilor expertilor conservatori, exista si motive pentru a crede ca Oera Linda este unul dintre cele mai importante manuscrise despre istoria europeana.
Printre altele, autorii cartii sustin ca civilizatia europeana a fost distrusa in anul 2193 i.e.n. de un cataclism de proportii uriase. Ei povestesc despre cutremure, eruptii vulcanice, valuri uriase si incendii care au durat aproximativ trei ani.

Nu putem sa nu remarcam faptul ca dezastrul descris in Oera Linda se coroboreaza cu evenimente asupra carora istoricii conventionali s-au pus deja de acord.

Sfarsitul vechiului regat al Egiptului a avut loc in jurul anului 2200 i.e.n., iar disparitia Imperiului Akkadian s-a petrecut aproximativ in aceeasi perioada.Fie ca a fost vorba de un fals bine ticluit sau de un manuscris autentic, cert este ca Oera Linda a fost folosita pentru a servi scopurilor politice ale nazistilor. In 1922, cartea i-a captat atentia istoricului german Herman Wirth.

Acesta a fost unul dintre fondatorii Institutului Ahnenerbe. Acest centru de cercetare care avea drept scop investigarea istoriei arheologice si culturale a rasei ariene.

Alaturi de alti membri ai institutului, Wirth sustinea ca Oera Linda este dovada vechimii si fundamentelor idealurilor naziste. Astfel, un text care pana atunci fusese calificat drept o farsa, a devenit dintr-o data fundamentul ocultismului nazist.

Interesul pentru Oera Linda nu s-a diminuat nici dupa cel de-al Doilea Razboi Mondial. Unii cred si astazi ca ea contine informatii secrete si adevarul despre trecutul indepartat al Europei.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.