Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Alimentul care ajuta la regenerarea ficatului!
95 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Alimentul care ajuta la regenerarea ficatului!
88 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum ferim copiii de raceli
408 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  10 alimente minune care curata eficient sangele |
515 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  10 alimente minune care iti curata FICATUL
1.245 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Alimentul extrem de comun care te poate feri de diabet
1.361 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  10 alimente minune pentru cei peste 50 de ani
112 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  De ce sa inlocuiesti zaharul cu miere de albine
1.172 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Telina - alimentul medicament
1.183 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Turmericul Curcuma - Cel mai puternic antioxidant
796 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Afla cum >> Sanatate
 

 

Alimentul-minune pt.copiii anemici si cardiaci. Castana

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 24.08.2016  Adauga la favorite 789 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Castanele sunt cea mai buna sursa de vitamine si ne protejeaza de infarct

Ca valoare nutritiva, castanele comestibile au fost considerate de catre specialisti ca fiind alimente complexe, comparabile din punct de vedere nutritional cu graul. Specialistii le recomanda cu precadere pentru intarirea sistemului imunitar si combaterea anemiilor. Datorita continutului ridicat de vitamine si minerale, acestea fac minuni in cazuri de astenie fizica si intelectuala. Deoarece contin potasiu si magneziu, castanele comestibile combat oboseala musculara si sunt recomandate in special in cazul sportivilor. Castanele comestibile pot fi o varianta sanatoasa pentru copiii aflati in perioada de crestere sau pentru copiii anemici deoarece continutul bogat de vitamina B1 al acestora stimuleaza rezervele de energie ale organismului.
Castanul comestibil trateaza varicele si tromboza. Se foloseste tinctura preparata din 250 grame de castane cu coaja intr-un litru de alcool de 40%, care se lasa la macerat timp de 14 zile, dupa care se strecoara. Intern se consuma 10-15 picaturi pe zi. Extern se aplica in afectiuni hemoroidale, varice si flebite si sub forma de frectii. Compozitie asemanatoare cu a graului Fructele sunt recomandate in probleme cardiovasculare, renale, venoase sau arteriale, in cazul varicelor si al hemoroizilor, dar si al depresiilor. In cazul degeraturilor sau durerilor reumatice ce se agraveaza la frig, este indicat un decoct realizat din trei-patru castane comestibile maruntite la o cana cu apa. Se fierb cinci minute, se acopera timp de 15-20 de minute si se aplica timp de 15 minute pe locurile afectate sau se fac bai locale. Castanele sunt o alegere buna pentru cardiaci, care trebuie sa le consume coapte in cuptor, fara sare.
Studiile arata ca un consum de trei castane coapte pe zi reduce cu 20% riscurile de infarct miocardic. Fructele au o compozitie asemanatoare graului si sunt o sursa importanta de hidrati de carbon, fosfor, lecitina si vitamina C. Acestea contin de asemenea protide, lipide, calciu, fier, magneziu, mangan, zinc, potasiu, valoarea lor calorica fiind de 200 calorii la 100 g. Culegerea castanelor comestibile se face de la sfarsitul lui septembrie si pana la inceputul lui noiembrie. Piureul de castane este unul dintre putinele produse care, prelucrate termic, pastreaza in mare parte vitaminele fructului proaspat.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.