Nutritionistii ne recomanda sa inlocuim zaharul (despre care s-a dovedit ca este cancerigen si ca duce la obezitate) cu mierea. Pe langa apa biologica si zaharuri (fructoza, glucoza, maltoza, zaharoza), acest aliment-minune este o sursa excelenta de vitamine
Mierea contine vitamine din complexul B, dar si vitaminele C, A, D si K. In plus, acest aliment iti aduce un plus de potasiu, calciu, magneziu, fosfor, seleniu, crom si iod.
Am putea spune ca mierea este mica noastra farmacie la borcan. Iata ce afectiuni previne si trateaza acest aliment-minune:
Scade riscul aparitiei diabetului
In urma unor studii, s-a dovedit ca persoanele care au inlocuit zaharul cu mierea si-au scazut riscul de a face diabet cu pana la 70%. In plus, se pare ca aceia care au facut aceasta schimbare in alimentatia lor au sanse mai mici de a se ingrasa.
Previne constipatia
Prsoanele care mananca zilnic miere sunt ferite de constipatie. Doua lingurite cu miere in fiecare dimineata sunt suficiente ca sa stai la distanta de aceasta afectiune.
Este excelent antibiotic natural
Mierea propolizata, care este obtinuta din miere si propolis, are proprietati antibacteriene, antivirale si antifungice. Pe de alta parte, persoanele care consuma zilnic mierea neprocesata previne ulcerele gastrice.
Vindeca ranile
Mierea de albine impiedica infectarea zonelor cu taieturi minore si julituri. Datorita consistentei groase, mierea nu permite bacteriilor sa patrunda in rana. Daca te-ai julit sau te-ai taiat, poti aplica putina miere de albine si bandaja zona afectata.
Tine cancerul la distanta
Acest aliment-minune contine si flavonoide, compusi antioxidanti recunoscuti pentru faptul ca reduc riscul aparitiei cancerului.