Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Prajitura cu iaurt
148 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Prajitura perfecta din 2 ingrediente
55 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Prajitura cu foi si crema de gris
3.270 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Prajitura cu nuca
2.106 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Prajitura Coca Cola
2.309 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Prajitura usoara si rapida cu IAURT,
220 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Prajitura cu iaurt si visine
165 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Prajitura turnata cu mere rase si aluat fraged.
240 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Prajitura dobos
2.086 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Prajitura Semiluna
3.427 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Retete culinare
 

 

Prajitura Greta Garbo

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 23.11.2015  Adauga la favorite 1.669 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Ingrediente:
1/2 kg de faina
200 g unt
2 oua intregi
250 g smanatana groasa
100 g zahar pudra
25 g drojdie proaspata un varf de cutit de sare coaja rasa de lamaie
Umplutura:
500 g marmelada fina (eu am pus gem de caise) 400 g nuci macinate
200 g zahar
Decor: 100 g de ciocolata cu lapte o lingura de smanatana lichida sau frisca lichida o lingurita de unt frecat drojdia cu zaharul pana s-a lichefiat.Se adauga untul la temperatura camerei,cele doua oua,pe rand, si amestec bine cu mixerul.S-a turnat si smantana,coaja de lamaie si faina.Se amesteca putin mai usor si apoi am lasat aluatul la crescut cam 40 de minute. Aluatul pufos l-am impartit in 4 parti egale si am intins 4 foi cu grosimea de o jumatate de cm, pe hartie de copt. Tava mea are o lungime de 40 cm si o latime de 28 cm. Fiecare foaie se intinde pe hartie de copt de aceeasi marime cu tava.Procedand asa,foaia se poate transporta usor in tava fara sa-si piarda forma.Se dezlipeste foaia de pe hartie dupa ce se asaza in tava.Se intinde destul de usor. Nuca se amesteca cu zaharul vanilat si zaharul tos.Impartim in 3 parti egale. Am uns tava cu unt si am inceput sa montez prajitura punand o prima foaie peste care am intins o parte din gem ,am presarat din amestecul de nuca cu zahar si am continuat cu cealalta foaie,si tot asa pana la ultima care ramane curata. Lasam tava cu prajitura la cald timp de 30 de minute sa dospeasca si apoi o dam la cuptor preincalzit timp de o ora la foc potrivit. Glazura lucioasa se toarna peste prajitura rece si se pregateste la cuptorul cu microunde punandu-se toate ingredientele intr-un castronel si amestecand in ea, din 30 de secunde in 30 de secunde ,pana cand s-a format un sos gros.


frecat drojdia cu zaharul pana s-a lichefiat.Am adaugat untul la temperatura camerei,cele doua oua,pe rand, si amestec bine cu mixerul.S-a turnat si smantana,coaja de lamaie si faina.Am amestecat putin mai usor si apoi am lasat aluatul la crescut cam 40 de minute. Aluatul pufos l-am impartit in 4 parti egale si am intins 4 foi cu grosimea de o jumatate de cm, pe hartie de copt. Tava mea are o lungime de 40 cm si o latime de 28 cm. Fiecare foaie se intinde pe hartie de copt de aceeasi marime cu tava.Procedand asa,foaia se poate transporta usor in tava fara sa-si piarda forma.Se dezlipeste foaia de pe hartie dupa ce se asaza in tava.Se intinde destul de usor. Nuca se amesteca cu zaharul vanilat si zaharul tos.Impartim in 3 parti egale. Am uns tava cu unt si am inceput sa montez prajitura punand o prima foaie peste care am intins o parte din gem ,am presarat din amestecul de nuca cu zahar si am continuat cu cealalta foaie,si tot asa pana la ultima care ramane curata. Lasam tava cu prajitura la cald timp de 30 de minute sa dospeasca si apoi o dam la cuptor preincalzit timp de o ora la foc potrivit. Glazura lucioasa se toarna peste prajitura rece si se pregateste la cuptorul cu microunde punandu-se toate ingredientele intr-un castronel si amestecand in ea, din 30 de secunde in 30 de secunde ,pana cand s-a format un sos gros.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.