Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  o planeta minunata
1.151 vizite - 0 comentarii
adaugat de Mariana
 
  Randunica
1.489 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Legea junglei ...filmata in direct !
594 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Renii lui Mos Craciun - explicatia faptului ca pot zbura
1.363 vizite - 0 comentarii
adaugat de sybylac
 
  Bufnita de zapada
1.367 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Hamsie
1.462 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Guppy (Poecilia reticulata),
2.246 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Colonii de Atlantic puffins
550 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Vaca
1.586 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Pisici - Rasa: Norvegiana de padure
1.589 vizite - 0 comentarii
adaugat de nina
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Animale >> Animalele planetei
 

 

Balaurul dobrogean,

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 24.09.2015  Adauga la favorite 2.396 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Legendele infricosatoare despre balaurul dobrogean, cel mai mare sarpe din Romania. Se ascunde in pamant sapte ani si reapare sub forma unui monstru

Printre stancile si maracinisurile din Dobrogea se ascunde cel mai mare sarpe din Romania, balaurul dobrogean. Lungimea lui, care poate ajunge si la 1,60 metri, i-a creat un renume nefast.

In jurul balaurului dobrogean, cel mai mare sarpe din Romania, s-au tesut legende infricosatoare. Desi este neveninos, se misca destul de lent si se hraneste cu rozatoare, cu pasari si cu ouale lor, in povestile localnicilor, el capata apecte apocaliptice: are o lungime de peste doi metri si a atacat animale mari, chiar caprioare. Un padurar din Topolog isi aminteste cum un localnic se plangea ca nu poate culege niciun ciorchine de strugure din via sa intrucat hotii ii furau toata recolta. Asta pana intr-o zi cand, povesteste el, in vie si-a facut cuib un balaur dobrogean. De atunci, nimeni nu a mai dat tarcoale strugurilor parguiti. Balaurul dobrogean sau sarpele rau sau sarpele balaur era intalnit la inceputul secolului trecut doar in Dobrogea, insa in ultimi ani specia a fost gasita si in Vrancea sau Galati. In ultimii ani, cercetatorii au descoperit cateva exemplare de balaur dobrogean in Muntii Macin. Culoarea pielii sarpelui este galbuie, usor castanie. Femelele sunt mai intunecate. Specialistii spun ca acest sarpe este deosebit din multe puncte de vedere. Daca isi simte teritoriul amenintat, refuza sa se mai inmulteasca. In Romania, imperecherea are loc in lunile iunie-iulie. In aceasta perioada acesti serpi tin un „post nuptial" caracteristic. Femela depune de la patru pana la 16 oua, care eclozeaza dupa cateva luni. S-a observat ca femelele acestui sarpe au grija de urmasi, un fenomen rar printre serpi. Cand este atacat, balaurul dobrogean suiera sau pufaie. O legenda despre acesta jivina spune ca daca un sarpe ajunge mare intra in pamant si sta ascuns acolo timp de sapte ani, dupa care iese sub forma de balaur, cu aripi. In basmele romanesti, balaurul este un animal fantastic, de dimensiuni uriase, care are forma unui sarpe cu aripi, picioare si mai multe capete de sarpe. El reprezinta o intruchipare a raului, care varsa foc pe gura. Mai rar, el este asociat apei si bogatiei, fiind cel care pazeste comoara. Va mai recomandam:

sursa adev.ro/nv433v


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.