Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Guppy
1.451 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Animale pot fi hipnotizate ?
1.517 vizite - 0 comentarii
adaugat de bunele
 
  Porcul vietnamez-animal de companie
607 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Baracuda
1.886 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Rasul
1.462 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Broastele din Caraibe
1.374 vizite - 1 comentarii
adaugat de sybylac
 
  Top 10 Lucruri Pe Care Le Stim Gresit Despre Animale
1.779 vizite - 0 comentarii
adaugat de suzy
 
  Lebada neagra
1.596 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Istoria Cainilor Rottweiler / Documentar
3.069 vizite - 0 comentarii
adaugat de nina
 
  Caini - Rasa: Pug
1.910 vizite - 0 comentarii
adaugat de nina
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Animale >> Animalele planetei
 

 

Guppy (Poecilia reticulata),

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 14.01.2015  Adauga la favorite 2.468 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Pestii (Poecilia reticulata), originari din America Centrala si Brazilia, sunt probabil unii dintre cei mai populari din lume. Sunt frumosi, pasnici, curiosi si foarte activi. Culorile acestora sunt dintre cele mai variate.





Sunt alegerea perfecta pentru incepatorii in ale acvaristicii, dar in special pentru copii, deoarece Guppy sunt usor de ingrijit. Cu toate acestea, ca orice peste tinut in captivitate, are nevoie de anumite conditii de trai. Speranta de viata este de 4 ani .

Guppy traiesc in bancuri, asadar este indicat sa achizitionezi mai mult de 5 exemplare, in caz contrar se vor simti singuri, lucru care le poate afecta sanatatea. Ei pot fi stresanti pentru alti pesti, deoarece au obiceiul de a-i urmari in permanena prin , insa nu le vor face niciun rau. Nu ii tine in acelasi acvariu cu pesti agresivi, deoarece Guppy si/sau puii lor pot fi o prada usoara. In general se inteleg bine cu Molli, Xifo si alti pesti de dimensiuni mici. In cazul in care doresti sa ai mai multe specii de pesti intr-un acvariu, cere sfatul unui specialist.





Deoarece masculii din aceasta specie au obiceiul de a alerga femelele pana la epuizare este de preferat ca pentru un mascul sa existe 3 sau chiar 4 femele.

Alegerea si amenajarea acvariului

Guppy au nevoie de un acvariu spatios in care sa inoate. Calculeaza spatiul in functie de numarul exemplarelor pe care intentionezi sa le achizitionezi. Regula generala este ca un peste de 2,5 cm sa primeasca 3 l de apa. Asadar, pentru un Guppy, care masora in medie 5 cm, vei avea nevoie de 6l apa, iar pentru 5-7 pesti vei avea nevoie de un acvariu de minim 30l.

Atentie! Nu-i tine intr-un bol foarte mic, deoarece pot dezvolta probleme de orientare si vor muri intr-un timp foarte scurt.

Pentru a se simti confortabil si pentru a avea unde sa se ascunda este indicat sa pui in acvariu cat mai multe plante. Opeaza pentru plante inalte, fie ele naturale sau artificiale.

Conditiile de mediu

Temperatura ideala a apei din acvariul este cuprinsa intre 23-24 °C, insa pot trai si la temperaturi cuprinse intre 22-29°C.

Duritatea apei este bine sa fie cuprinsa intre valorile de 10-18, insa Guppy pot trai fara probleme si intr-o apa dedurizata sau neutra.
Ph-ul apei trebuie sa fie de 6.6-6.8.

Hranirea

Guppy sunt omnivori si nu sunt pretentiosi la mancare. Ii poti hrani cu fulgi de spirulina, spanac, laptuci, mancare uscata pentru pesti, purici de balta (de preferat vii), larve de etc.

Deoarece au stomacul foarte mic, Guppy pot manca o cantitate mica de hrana la o masa. De aceea se recomanda sa-i hranesti de 3-4 ori pe zi, dandu-le cantitati mici de hranace vor fi consumate in cel mult 10 minute. Hranirea in exces poate duce la imbolnavirea lor. Totodata, resturile de hrana ramase in acvariu duc la denaturarea calitatii apei.

Reproducerea

Guppy sunt unii dintre putinii pesti care nasc pui vii. Ei devin activi din punct de vedere sexual la varsta de 3 luni.

Perioada de gestatie la Guppy, dureaza aproximativ 21-30 zile, variind in functie de temperatura apei. Pentru reproducere Guppy prefera ape cu temperaturi in valoare de 27°C.

Femelele, prezinta langa anus o pata de neagra. Cand sunt gestante pata se mareste iar culoarea acesteia devine mai intensa. O femela poate naste intre 2 si 100 pui, media fiind insa de 5-30 exemplare.

O femela gestanta care se apropie de fatare este bine sa fie mutata intr-un alt acvariu, deoarece adultii au tendinta de a manca puii nou-nascuti. Pentru puiet este recomandat un acvariu de 15-30l. Femelele Guppy au abilitatea de a stoca sperma partenerului. Datorita acestui lucru, o femela poate avea pana la 3-8 randuri de pui, fara a fi nevoie de o alta imperechere.

Din momentul nasterii fiecare pui este capabil sa inoate si sa manance singur. La numai cateva ore dupa nastere, femela este pregatita din nou pentru conceptie. Dupa fatare aceasta poate fi mutata inapoi in acvariul ei iar puii lasati singuri. Guppy nu isi ingrijesc puii asa cum fac alti pesti. Puii pot fi mutati in acvariu cu adulti dupa 2-3 saptamani, cand vor fi capabili sa se apare de pericole.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.