Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Fratii Lumiere
310 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Gauguin - Viata secreta a unei capodopere / 52 minute
1.822 vizite - 0 comentarii
adaugat de kafka
 
  Istoria impresionismului
2.397 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Impresionismul
1.466 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cele mai mari picturi din lume - S01 EP02 Van Gogh
35 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Sculpting The Art Critic
1.374 vizite - 0 comentarii
adaugat de Lary
 
  Hannaë 15 ani.
1.177 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Luna in Australia
948 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Nikolaos Gyzis
896 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Lucian Blaga ... Vivaldi.. Primavara !
1.507 vizite - 0 comentarii
adaugat de Iulia Andrei
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cultura >> Arta
 

 

Emile Claus

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 10.06.2015  Adauga la favorite 1.479 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Emile Claus sa nascut la 27 septembrie 1849 in Sint-Eloois-Vijve , un sat din West-Flandra ( Belgia ), la malul raului Lys. Emile a fost al doisprezecelea copil intr-o familie de treisprezece. Tatal Alexander a fost o bacanie-vames si ceva timp consilier oras. Mama Celestine Verbauwhede a venit de la o familie de capitan Brabant
De la 1869-1874, Claus antrenat la Anvers Academia de Arte Frumoase cu, printre altele, pictorul peisaj Jacob Jacobs . In timpul pregatirii sale, Claus atras atentia si a gasit favoare cu clasa de mijloc superioara locala.

In 1882 a terminat Claus Cock Lupta in Flandra, Pictura realist descrie demnitarilor de Waregem, colectate in jurul o arena mica, cu doua cocosilor lupta.

Unul dintre demnitarii fost notarul Waregem Eduard Dufaux. La domiciliu notarului, Emile trebuie sa stie lui Eduard nepoata Charlotte Dufaux. S-au casatorit in 1886.

Artistic si financiar, Claus curand prosperat. Muzeul Antwerp de Arte Frumoase cumparat una din lucrarile sale, si picnic (1887), pictura sa bine-cunoscut care prezinta familia unui fermier uitam excursie duminica a burgheziei urbane pe malul opus al unui rau mic ( Lys ), a fost cumparat de belgian Familia Regala.

Sub influenta Claude Monet , el a dezvoltat un stil care a fost caracterizat ca luminism . In 1904, a inceput grupul artist Vie et Lumiere ("Viata si Lumina").

In 1918, la revenirea sa de la Londra, dupa Primul Razboi Mondial si cu zorii expresionismului , Claus gasit faima lui sa diminuat. In 1921, el a fost dat o expozitie studiu trecuta la Bruxelles, unde in special Londra lui functioneaza (despre oras si raul Tamisa ) a facut o impresie pozitiva asupra publicului.
In timpul primului razboi mondial, in exil la Londra, a pictat o serie de tablouri cu raul Tamisa , cunoscute sub numele de "reflectii pe Tamisa", in stilul Monet . . La 14 iunie 1924 Claus a murit in Astene. Ultimele sale cuvinte au fost: "BLOEMEN, bloemen, bloemen ..." ("Flori, flori, flori"). Cu o zi inainte de moartea sa, el a pictat un pastel de un buchet de flori, trimis la el de catre Regina Elisabeta a Belgiei . Craciun ingropat in gradina sa in Astene si o strada ii poarta numele de la Bruxelles.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.