Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Cum sa slabim sanatos?
122 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Fulgii de ovaz. Beneficii si cum sa-i consumi
182 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  CUM SA INCEPI UN STIL DE VIATA SANATOS
881 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum iti mentii un CREIER SANATOS: 8 obiceiuri benefice
312 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cel mai sanatos mod de preparare a carnii.
91 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  4/4.Cum sa gatesti sanatos (IV)
1.639 vizite - 0 comentarii
adaugat de info
 
  3/4.Cum sa gatesti sanatos (III)
1.502 vizite - 0 comentarii
adaugat de info
 
  Analiza unei diete de slabire
1.047 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  De ce nu ar trebui sa prajesti pestele niciodata
1.061 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  De ce are nevoie creierul pentru a fi sanatos
598 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Afla cum >> Sanatate
 

 

Cum sa-ti prepari un sandvis sanatos

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 16.09.2014  Adauga la favorite 1.558 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Pentru a-ti prepara un sandvis sanatos este important sa alegi ce este mai bun, respectiv cereale integrale. Pe acestea le gasesti in orice hipermarket, la sectiunea cereale si produse preparate din cereale. Nu au adaos de fructe sau ciocolata, deci gustul nu este la fel de ispititor precum al acestora, insa furnizeaza organismului o cantitate inesemnata de vitamine, minerale si mai ales de fibre. Painea din faina integrala, painea cu seminte, painea din secara sau painea neagra sunt cateva alegeri inspirate de cereale bune pentru un sandvis sanatos. Dar, inainte de a pregati sandvisul, citeste cu atentie si eticheta. Este bine ca painea sa fie proaspata, chiar daca nu iti vor trebui decat doua felii.
Legumele proaspete
Se spune ca cele mai sanatoase sandvisuri sunt cele vegetale, dar nu este chiar asa. Sandvisurile vegetale au adesea si dressinguri grase, care sunt folosite pentru a da aroma preparatului, pentru a lega ingredientele. Dar tocmai aceste dressing-uri delicioase transforma sandvisurile vegetale in bombe calorice, iata de ce un sandvis vegetal nu este intotdeauna si cea mai inspirata idee de a-ti incepe ziua. Asa ca alege cu atentie legumele. Nu opta pentru pentru cartofi. Poti sa alegi in schimb rosii, ciuperci, ardei gras etc. Daca stropesti niste felii subtiri de avocado cu zeama de lamaie si piper negru proaspat razuit vei obtine un sandvis delicios si sanatos!

Dressingul light
Renunta la maioneza si la restul de dressinguri grase pe care le foloseai pana acum. Poti folosi o lingurita de sos pesto sau mustar iute, pentru a-ti condimenta sandvisul. Iar daca vrei cu adevarat un sandvis cu putine calorii, atunci renunta la dressing. Asezoneaza pur si simplu legumele cu sare, piper si zeama de lamaie, poate si niste frunze de busuioc proaspat sau menta. Dar iti recomand sa incerci o reteta de pesto si sa il adaugi la sandvis. Vei obtine un sandvis cu arome deosebite pe care si cei mici abia vor astepta sa-l manance.

Proteinele
Sunca slaba de pui, piept de pui la gratar, piept de curcan, branza slaba de vaca sau ou fiert sunt cateva surse de proteine de buna calitate. Evita totusi carnea grasa de porc sau de vita. Daca pregatesti intr-o zi carne la gratar, cu orice garnitura, poti folosi carnea ramasa la sandwichul pentru ziua urmatoare. Simplu si delicios, in plus hranitor si sanatos! Poti pregati un sandvis sanatos folosind somon sau ton (scurs de sos). De altfel, iti poti prepara un sandvis delicios folosind branza proaspata, cu putine grasimi sau fara. Daca optezi pentru o branza grasa, delicioasa, de care cu greu te poti desparti, selecteaza o cantitate mica. De exemplu, in loc de 3-4 felii de branza, adauga doar 1 singura felie. Iti poti crea cu atentie meniuri sanatoase, de care sa te bucuri din plin, fara ca silueta ta sa aiba de suferit de pe urma combinatiilor alimentare.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.