Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Portile de Fier
686 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  30 de locuri din Romania unice in lume
172 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Enigmele culturii Lepenski Vir (II)
686 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Ada Kaleh - Seraiul disparut
1.183 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Ada Kaleh – Insula dinamitata de Ceausescu
582 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  DRACO - Chipurile de piatra
636 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Marea Britanie I.H -3
1.271 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Incredibila saga a familiei Rothschild:
4 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Portile Ierusalimului.
304 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Comorile bijuteriilor franceze
291 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cinema >> Stiinta, documentare
 

 

Portile de Fier

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 07.05.2014  Adauga la favorite 845 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Hidrocentrala Portile de Fier I (in sarba Xnapoenektpaha Ђepaaп) este cea mai mare hidrocentrala de pe fluviul Dunare si are o putere instalata de 1080 MW. In aval exista si hidrocentrala Portile de Fier II, cu puterea instalata de 250 MW. Ambele hidrocentrale sunt exploatate in parteneriat cu partea sarba, centralele romana si sarba la Portile de Fier I cumuland 2160 MW, iar cele de la Portile de Fier II cumuland 500 MW; capacitatea maxima a turbinelor este de 8700 m³/s. Centrala Portile de Fier I este amplasata la 15 km amonte de orasul Drobeta Turnu-Severin, iar centrala Portile de Fier II la 60 km in aval.

Navigatia pe Dunare este asigurata prin ecluze realizate pe ambele maluri la ambele obiective, ele avand impreuna o capacitate de trafic de 52.4 milioane tone/an pentru ecluzarea pe cate un sens si 37.2 milioane tone/an pentru ecluzarea in ambele sensuri.

Sistemul Portile de Fier I este una din cele mai mari constructii hidrotehnice din Europa si cea mai mare de pe Dunare. Lacul sau de acumulare cu un volum de peste 2200 milioane mc se intinde de la baraj pana la confluenta cu raul Tisa. Lacul cuprinde in principal zona Defileului Dunarii, cel mai mare defileu din Europa, cuprins intre localitatile Bazias si Orsova. Zona Portile de Fier are un bogat potential arheologic, istoric si turistic. Pentru protejarea habitatului sau natural deosebit, regiunea defileului Dunarii a fost inclusa in Parcul Natural Portile de Fier.

Regiunea Defileului Dunarii reprezinta una din cele mai pitoresti si atractive zone turistice, atat prin frumusetile naturale ale regiunii cat si prin monumentele istorice datand din perioada Imperiului Roman. Ruinele castrului roman Drobeta si ale podului construit de imparatul roman Traian peste Dunare sunt numai cateva din atractiile oferite de Muzeul Portile de Fier din orasul Drobeta Turnu-Severin.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.