Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  7 sfaturi pentru o vacanta relaxanta in Iordania
663 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum organizez bagajele pentru noi si copii |
468 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cateva sfaturi practice pentru acasa
1.182 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum sa-ti planifici o vacanta (sfaturi pentru incepatori
415 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum sa-ti planifici o vacanta (sfaturi pentru incepatori
298 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Secrete si trucuri pentru BUCATARIE
549 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum sa-ti planifici o vacanta-(sfaturi pentru incepatori
496 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Sfaturi practice in caz de dezastre
1.477 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Amenajeaza singur si simplu gradina ta
626 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Sfaturi pentru o viata sanatoasa
836 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Afla cum >> Sfaturi practice
 

 

Sfaturi practice pentru o vacanta cu masina in Anglia

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 17.12.2013  Adauga la favorite 1.929 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
In Marea Britanie, circulatia se desfasoara pe partea stanga a drumului. Folosirea centurilor de siguranta este obligatorie pentru ocupantii locurilor din fata. In general, plata parcarii se face prin introducerea de monede in aparatele de parcare, care elibereaza un tichet, conform timpului precizat de conducatorul auto. Tichetul trebuie afisat la vedere, in geamul sau pe bordul autoturismului. In Regat, legislatia interzice folosirea aparatelor care bruiaza semnalul radar, precum si a dispozitivelor pentru detectarea apartelor radar. Insa este permisa utilizarea dispozitivelor GPS care contin softuri actualizate cu pozitionarea radarelor fixe. Permisul de conducere romanesc este valabil in Marea Britanie timp de 90 de zile de la data intrarii pe teritoriul statului.
Camerele de viteza le intalnesti cel mai des in Londra. Avand in vedere ca amenziile aduc profituri financiare si contribuie intr-o anumita masura la siguranta drumuriilor, Marea Britanie si tarile din Europa instaleaza camere de viteza din ce in ce mai sofisticate. In Marea Britanie se afla peste 4000 de camere tip Gatso care sunt cele mai populare si genereaza 90% din amenzile trimise soferilor. Gatso foloseste technologie radar care se poate folosi in camere de viteza fixe pe marginea drumului sau chiar si in autovehicule ce se afla in miscare, gen masini de Politie Rutiera.

Majoritatea camerelor de viteza sunt construite impreuna cu un dispozitiv fotografic, cand radarul detecteaza un vehicul care se deplaseaza cu o viteza peste limita legala, declanseaza automat aparatura foto. Fotografiile sunt folosite ca dovada ca soferul a incalcat legea iar o camera de viteza Gatso poate face in jur de 400 de fotografi, de multe ori o camera are indeajuns film pentru a dura doar cateva ore. Ele sunt montate de obicei pe marginea drumurilor si autostrazilor, si sunt cel mai des intalnite sunt in zone publice din Londra sau pe portiuni de sosea considerate periculoase.

Gatso de asemenea poate face diferenta intre camioane si masini mici. De exemplu daca limita de viteza este 60 de mile pe ora pentru masini mici si 40 de mile pentru camioane si tiruri, camera de viteza este setata sa se declanseze in functie de marimea masini. Pentru a valida o amenda, in special daca soferul penalizat contesta amenda in curte, fotografiile sunt facute pe drumuri marcate cu linii albe, pentru a demostra viteza cu care masina se deplasa la momentul respectiv. Fotografiile sunt facute din spatele masinii pentru a nu orbi soferul cand lumina aparatului se declanseaza. De multe ori, camera de viteza este montata in asa fel incat sa poata fi folosita in ambele directii ale drumului, prin a intoarce camera.

Amenda pentru viteza este de obicei la 60 de lire si trei puncte de penalizare pe permisul de conducere al soferului. Daca ai permis de conducere romanesc, la moment nu exista legislatia clara in UK pentru a penaliza un posesor de permis de conducere din Romania chiar daca locuieste in UK. Ai sa primesti o scrisoare acasa sau la adresa unde e inregistrata masina,care include amenda si o fotografie a masinii in timp ce incalca limita de viteza. Iti va cere sa platesti amenda dar in majoritatea cazurilor, au sa iti returneze suma platita. Foarte des, romanii penalizati in UK cu permise de conducere britanice, folosesc detaliile de un sofer cu permis romanesc pentru a declara ca nu au fost ei soferul, dar exista riscul ca persoana respectiva sa nu aibe asigurare pentru a conduce masina soferului vinovat.

In afara de camerele de viteza, intalnim si camerele de semafoare care pot fi folosite pentru a penaliza un sofer ce trece pe rosu, cat si pentru a masura viteaza masinii la momentul cand infractiunea a avut loc. Majoritatea functioneaza pe doua sisteme, unul fiind similar cu Gatso care foloseste technologie radar. Camerele de la semafoare sunt declansate folosind un sistem simplu, cand lumina de la semafor devine rosie, camera impreuna cu senzorul ingropat in sosea devine activa si va fotografia masina ce trece pe rosu. Daca camera de la semafor este folosita si pentru a masura viteza, poti primi o amenda si pentru viteza cat si pentru ca ai trecut pe lumina rosie sau pentru ca ai fortat lumina galbena.

Un alt tip de camera rutiera este SPECS, care face parte din generatia noua de camere de viteza, mult mai sofisticate deoarece au capabilitatea de a citi numarul masinii. Sunt folosite si pentru inregistra masinile care circula in centrul Londrei sau in zone de congestie in orasele mari, autostrazi unde trebuie platesti, etc. Orice masina ce trece prin raza de actiune a unei camere SPECS, este inregistrata automat intr-o baza de informatie rutiera chiar si atunci cand nu depaseste limita de viteza, trece pe rosu, sau alte infractiuni rutiere. Daca nu ai M.O.T , taxa de drum sau asigurare pentru masina care o conduci, sistemul de informatie la care este conectata camera te poate descoperi.

Majoritatea infractiunilor rutiere din Anglia se pedepsesc cu amenzi de 60 de lire si trei puncte de penalizare pe permisul de conducere al soferului. Amenzile de parcare ilegala de obicei sunt doar financiare, sumele pot fi intre 40 de lire si 120 de lire sau in cazuri extreme peste cateva sute de lire daca masina are o roata blocata sau a fost confiscata ( ridicata pe sus ) de catre primaria zonei unde ai comis infractiunea. Daca platesti devreme, amenzile sunt mai ieftine, altfel ele cresc in suma care o datorezi si situatia ta se agraveaza.

Amenzi neplatite sau infractiuni pedepsite de catre Politie, pot rezulta in a avea masina sau alte bunuri confiscate (chiar si atunci cand locuiesti in chirie) suspendarea permisului de conducere si in cazuri extreme inchisoare. Exista echipament rutier care te poate ajuta ca sofer sa eviti anumite infractiuni rutiere, daca masina ta nu are GPS inclus, poti cumpara unul sub 50 de lire. Global Positioning System ( SatNav sau TomTom denumire populara ) te poate avertiza de locatia unei camere fixe de viteza sau RoadAngel de exemplu poate detecta sisteme radar ce se afla in fata ta. Echipamente pentru detectarea sistemelor de radar nu sunt legale in toate tarile europene.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.