Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  7 trucuri pentru a face curatenie rapid si eficient
832 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  7 trucuri pentru a face curatenie rapid si eficient
147 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  7 trucuri pentru a face curatenie rapid si eficient
229 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  CURATENIE GENERALA IN BUCATARIE /
200 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  14 trucuri de curatenie in casa
437 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  14 trucuri de curatenie in casa,
313 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  14 trucuri de curatenie in casa,
172 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  CURATENIE GENERALA in CAMARA
248 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Rutina de curatenie seara
251 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  CURATENIE GENERALA in CAMARA
229 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Afla cum >> Sfaturi practice
 

 

Curatenie... de criza

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 30.09.2015  Adauga la favorite 1.277 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Va ganditi sa va apucati de curatenia de toamna? In acest caz trebuie sa va documentati bine inainte sa dati fuga la magazin pentru a cumpara solutii de dezinfectat care mai de care mai scumpe. Cum credeti ca reuseau bunicile noastre sa isi curete casele fara ele? Ei bine, foloseau produse pe care le aveau la indemana in gospodarie, cum ar fi otetul, amoniacul, lamaia, bicarbonatul de sodiu si chiar sarea. Folosindu-le, veti economisi multi bani.

Bicarbonatul scoate petele de pe covor
Primul pas pentru inceperea curateniei este sa scoateti covoarele si sa le spalati. Daca nu aveti bani sa le duceti la curatatorie, folositi metoda bunicii: aceasta il aseza pe o portiune de ciment curatata bine in prealabil, fie in curte, fie pe strada, si il spala cu multa apa si sapun de casa. Daca mocheta dumneavoastra are diverse pete, nu va ganditi la solutiile asa-zis miraculoase din comert. Incercati mai intai sa o umeziti, apoi presarati bicarbonat de sodiu pe suprafata murdara si lasati-l cam o jumatate de ora sa actioneze, dupa care frecati bine cu o carpa uscata sau cu o perie si apoi clatiti. Cu ajutorul acestui truc puteti scoate pete si de pe haine sau de pe diverse huse. La fel de bine pot fi indepartate urmele de pe covoare sau mochete daca le frecati cu o laveta inmuiata intr-o solutie facuta din terebentina si apa, iar pentru reimprospatarea culorilor e necesar sa le periati cu o solutie concentrata din apa si sare.

Geamurile se spala bine cu amoniac
Geamurile se spala bine cu o solutie preparata dintr-o lingura cu amoniac la doi litri de apa sau cu apa si otet. Aceasta din urma metoda este indicata si pentru a lustrui jaluzelele, clantele si mobila din lemn. Dupa ce curatati frecati repede cu o carpa moale, pentru a sterge urmele ramase. Veti vedea ca rezultatul va fi la fel ca atunci cand foloseati produse speciale pentru lemn, respectiv metal, numai ca veti economisi in jur de 10-20 de lei, cat costa fiecare dintre acestea.
Daca peretii sunt mucegaiti si nu aveti bani ca sa zugraviti in aceasta perioada, frecati-i bine cu otet, apoi stergeti-i cu o laveta inmuiata in apa. Puteti folosi otet de mere, pentru ca acesta are un miros mai placut. La fel se procedeaza si pentru grasimea care a sarit pe gresie. De asemenea, faianta din baie sau din bucatarie poate fi curatata si dezinfectata cu ajutorul unei solutii din apa si bicarbonat. Astfel, veti economisi serios! Daca o solutie pentru faianta, spre exemplu, costa in comert in jur de 10-20 de lei, pretul unui plic cu bicarbonat de sodiu variaza intre 2 si 3 lei.
Nu uitati nici de husele canapelei sau de tapiteria din stofa! Acestea vor fi ca noi daca le stergeti cu o carpa moale inmuiata intr-o simpla solutie de apa cu sapun.

Ulei de in pentru un parchet stralucitor
Parchetul poate redeveni stralucitor daca-l frecati cu ulei de in sau cu o solutie obtinuta din putina apa si parafina.
Odata ajunsi in bucatarie, incepeti curatenia cu frigiderul si aragazul. Rugina de pe ochiuri se curata cu ulei vegetal, insa acesta poate arata luna si daca utilizati o solutie preparata in casa din: o lingura cu otet, una cu bicarbonat de sodiu si putin detergent de vase sau detergent lichid. In plus, aceasta solutie poate fi folosita si pentru obiectele pline de grasime cum ar fi cuptorul cu microunde. Evident, este bun si detergentul de vase, dar nu trebuie sa cumparati cele mai scumpe produse, pentru ca uleiul de in si otetul va vor fi de mare ajutor in bucatarie.
Chiar si mirosul intepator din cosul de gunoi poate fi indepartat cu ajutorul unei solutii preparate dintr-o jumatate de cana cu otet fierbinte in care adaugati una-doua linguri cu bicarbonat de sodiu. La sfarsit clatiti bine recipientul. Aceasta „reteta" e buna si la curatarea frigiderului, iar pentru ca mirosurile sa nu se amestece intre ele, tineti o cescuta cu putin otet sau o lamaie taiata pe jumatate in frigider.

Puneti clor in vasul de toaleta
Petele de cafea de pe cani sau urmele de sapun de pe chiuveta si de pe baterii vor disparea daca le frecati cu o pasta formata din doua lingurite cu sare si una cu otet. In ceea ce priveste baia, iata un truc folosit pana sa apara odorizantele de WC: inainte, oamenii turnau seara, inainte de culcare, un dop cu inalbitor (clor) in vasul de toaleta, care nu e nici foarte scump, costa in jur de 3-4 lei si va ajunge cateva luni. Acesta omoara toate bacteriile pana dimineata, iar vasul va straluci. Repetati procedeul de doua-trei ori pe saptamana. Pentru a curata chiuvetele si cada, puneti pe o laveta umeda putin bicarbonat de sodiu si putin otet. Dupa ce frecati bine, clatiti laveta si turnati pe ea cateva picaturi de ulei de eucalipt sau lavanda, apoi stergeti din nou suprafetele curatate anterior. Aceste uleiuri se gasesc in farmaciile naturiste si lasa un miros de proaspat.

Servete umede pentru intrerupatoare

Dupa modelul servetelelor umede, puteti confectiona, in confortul propriei case, servete umede pentru curatarea rapida a intrerupatoarelor electrice, clantelor, oglinzilor sau chiar ferestrelor. Iata cum trebuie sa procedati: amestecati intr-o oala trei linguri cu otet alb, o lingurita cu detergent lichid si doua cani cu apa. Inmuiati in aceasta solutie servete micute sau lavete de bucatarie si apoi depozitati-le intr-o cutie sau casoleta inchisa ermetic. Le puteti folosi ori de cate ori aveti nevoie.

Parfumati-va locuinta cu flori

Nu mai dati banii pe lumanarele parfumate si odorizante, pentru ca cel mai sanatos mod de a pastra un miros proaspat in casa este aerisirea si „impodobirea" camerelor cu flori. In ceea ce priveste umidificatorul, renuntati de tot la el, deoarece acesta incurajeaza dezvoltarea mucegaiurilor, deci a astmului si a alergiilor.
Pont! Bibelourile sau obiectele decorative din inox pot fi curatate cu o laveta inmuiata in alcool sanitar, in timp ce acelea din ceramica se igienizeaza bine cu otet
.
Catalina Tagarta


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.