Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Superstitii in noaptea de Sfantul Andrei
152 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Sfantul Dumitru, traditii si obiceiuri
441 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  29 iunie Sf Petru si Pavel
175 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Sfantul Ierarh Nectarie de la Eghina
347 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Sfantul Andrei
754 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Sfintii Apostoli Petru si Pavel
760 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Andrei Plesu - Conferinta despre prostie
93 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Iulia Hasdeu
1.009 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  TRADITII SI OBICEIURI DE SFANTUL ANDREI 1
298 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  1 Viata Sf Dimitrie, Izvoratorul de Mir
197 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cinema >> Stiinta, documentare
 

 

Sfantul Andrei-30 noiembrie

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 29.11.2013  Adauga la favorite 703 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Sfantul Andrei 2013 este unul dintre cei 12 apostoli ai lui Iisus si este considerat de ortodocsi "Ocrotitorul Romaniei" sau "Patronul spiritual al romanilor"- fiind cel care a adus si a promovat religia crestina si invataturile lui Iisus in zona tarii noastre. Ziua lui de celebrare a inlocuit, scrie crestinortodox.ro, o importanta divinitate precrestina, personificarea lupului, ziua de Sfantul Andrei (30 noiembrie) fiind cunoscuta si sub numele de Ziua Lupului.

Noaptea Sfantului Andrei este una magica, in care animalele (lupii in special) capata puteri neobisnuite, ritualurile de dragoste au sorti de izbanda si, foarte important, strigoii, varcolacii si sufletele ratacite umbla prin lume.

Superstitiile din batrani sustin ca, pentru a te proteja impotriva lupilor si sa nu-i aduci in apropierea casei si gospodariei, e bine SA NU iti piepteni parul, sa nu torci, sa nu faci curat in casa si grajd si sa nu dai gunoiul afara.

Conform superstitiilor din batrani, ca sa te protejezi impotriva puterii lupilor si sa nu-i aduci in apropierea gospodariei, ar trebui sa nu iti piepteni parul in aceasta zi, sa nu torci, sa nu faci curat in casa sau sa dai gunoiul afara.

E bine sa nu se dea bani imprumut.

Sfantul Andrei 2013- Noaptea STRIGOILOR

In noaptea de 29/30 noiembrie se crede ca locuintele sunt pazite de strigoi daca oalele si canile sunt intoarse cu gura in jos si daca cenusa calda e scoasa din soba, pentru ca strigoii sa nu se poata adaposti la caldura.

Oamenii mananca usturoi in acea seara si se ung pe corp tot cu usturoi, sau numai pe frunte, piept, spate si incheieturile trupului. Se ung si usile si ferestrele cu usturoi si se atarna siruri de usturoi. Mai mult, pentru protectie se lasa candela aprinsa.

Sfantul Andrei 2013 - noaptea ritualurilor de dragoste

Fetele cred ca in noaptea de Sfantul Andrei isi pot vedea ursitul, folosind, in diferitele parti ale tarii, diferite metode, scrie femina.rol.ro.

Metoda "facutului cu ulcica": singura in fata sobei, fata intoarce un vas nou de lut pe fundul caruia lasa sa arda 3 carbuni. Rostind o incantatie ea roteste usor vasul si atrage atentia celui iubit.

Metoda cu verigheta: intr-un pahar cu apa neinceputa se arunca o verigheta sfintita de preot in mijlocul careia apare chipul ursitului.

Metoda oglinzii: o fata dezbracata se aseaza intre doua oglinzi cu cate o lumanare in fiecare mana si priveste intens in oglinda din fata. Se spune ca in oglinda din spate i se reflecta scene din viitor si imaginea viitorului sot.

Prin alte parti este obiceiul ca fetele de maritat sa faca o turta subtire ca o placinta din faina de grau, foarte sarata – denumita Turtuca de Andrei, pe care o mananca la culcare. Baiatul pe care-l viseaza ca le aduce apa ca sa le astampere setea se crede ca este viitorul lor sot.


sursa REALITATEA.NET


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.