Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Angela Lansbury
237 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Femei celebre din Romania !
1.435 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Angela Similea la emisiunea 'Doamne de poveste'
357 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Interesele americane in Romania...
586 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Teatrul Bolsoi
878 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Isadora Duncan-balerina
893 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Stefan Iordache
1.868 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Manastirea Agapia (partea I) -
295 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Semnificatia viselor
676 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Eruptia vulcanica care a scazut temperatura Pamantului
124 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cinema >> Stiinta, documentare
 

 

Angela Merkel

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 18.11.2013  Adauga la favorite 788 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Angela Dorothea Merkel, nascuta Kasner la 17 iulie 1954 la Hamburg, Germania, este prima femeie cancelar din istoria Republicii Federale Germania. A fost aleasa in aceasta functie la data de 22 noiembrie 2005 de catre Bundestag, parlamentul german, si realeasa la 28 octombrie 2009. Din 2006 pana in 2009 ea a fost numita de revista Forbes Magazine drept cea mai puternica femeie din lume.
Tatal lui Merkel este pastorul luteran Horst Kasner. Mama ei, Herlind Kasner, nascuta Jentzsch, este de profesie profesoara de latina si engleza. Imediat dupa nasterea Angelei familia s-a mutat de la Hamburg (RFG) in RDG. In 1978 Merkel si-a incheiat studiul fizicii la Universitatea Karl Marx din Leipzig. In 1986 si-a dat doctoratul in fizica, dobandind titlul „Dr. rer. nat.". In timpul scolii si al facultatii a fost membra activa a organizatiei de tineret socialiste Freie Deutsche Jugend (FDJ) (Tineretul german liber), fara a deveni si membra de partid. Merkel a trait in RDG pana la prabusirea acesteia si Reunificarea Germaniei din 1989 - 1990.

Intre 1977 si 1982 a fost casatorita cu fizicianul Ulrich Merkel. Din 1998 incoace este casatorita cu chimistul Joachim Sauer. Ambele casatorii au ramas fara copii.
Incepand din anul 2000 Merkel este presedinta partidului Uniunea Crestin-Democrata (CDU). La alegerile federale germane din anul 2005 a fost aleasa ca membra a parlamentului german, reprezentand electoratul unei circumscriptii electorale din landul Mecklenburg - Pomerania Inferioara. In presa, mai ales in cea britanica, Merkel a fost frecvent comparata cu fostul prim-ministru britanic Margaret Thatcher, fiindca ambele sunt femei care fac parte din partide conservatoare, avand si un stil de conducere asemanator.

La 10 octombrie 2005 partidele CDU, CSU si SPD au cazut de acord ca Merkel sa fie propusa in fata Bundestagului pentru fotoliul de cancelar federal. La data de 22 noiembrie 2005 Bundestagul a ales-o pe Merkel in functia de cancelar federal, cu 397 de voturi pentru, 212 impotriva si 12 abtineri.

Dupa noile alegeri federale din 2009 s-a creat o noua coalitie guvernamentala, de data asta intre fractiunea parlamentara CDU/CSU ("Uniunea crestina") si FDP (liber-democratii). Noul parlament (Bundestag) a reales-o pe Merkel drept cancelar al Germaniei. Merkel si-a numit apoi ministrii, avand drept nou vicecancelar si in acelasi timp nou ministru de externe pe Guido Westerwelle, presedintele FDP. Acest nou guvern a primit numele „Cabinetul Merkel II".

In urma alegerilor federale din 2013 se intrevede fie o noua mare coalitie condusa de Angela Merkel, fie - mai putin probabil - o coalitie cu Die Grunen, de asemenea cu Angela Merkel in functia de cancelar federal.
La 12 octombrie 2010 Angelei Merkel i-a fost acordat titlul de Doctor Honoris Causa al Universitatii "Babes-Bolyai" din Cluj, pentru "contributia de importanta istorica la unificarea europeana si pentru rolul de importanta mondiala jucat in innoirea cooperarilor internationale


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.