Ingrediente
Blat
150 gr alune de padure crude (pot fi inlocuite cu migdale crude)
150 gr curmale
Crema
Miere
Coaja de lamaie
Suc de la 1 lamaie
Unt de cacao (pe care il transformam in ulei de cacao la bain-marie)
200 gr caju crude
Mod de preparare
Se desfac curmalele, se verifica de samburi, dupa care se taie marunt (pentru a usura procesul de mixare al robotului de bucatarie).
Se maruntesc alunele de padure in robot urmand ca atunci cand sunt gata sa se adauge si curmalele. Se mixeaza pana cand compozitia este omogena. La final se adauga putina apa (aproximativ o lingura) pentru ca intreaga compozitie obtinuta sa devina lipicioasa (o incercam cu degetele) – tocmai am realizat blatul cheesecake-ului. Asezam compozitia intr-o forma de tort in care am pus o foaie de copt, si o uniformizam. Dupa ce am terminat, introducem tava la rece pana cand pregatim crema.
Punem nucile de caju in blender impreuna cu sucul de lamaie si apa (aceasta trebuie sa ajunga undeva aproximativ la nivelul nucilor). Procesam cele trei ingrediente, dupa care adaugam coaja de lamaie si 1-2 linguri de miere (in functie de gust). Procesam din nou pana cand ingredientele se incorporeaza. La final vom adauga 5-6 linguri de ulei de cacao (pentru cheesecake este bine sa folosim uleiul de cacao neodorizat, fara gust si fara aroma; acest ulei poate fi inlocuit si cu uleiul de cocos, dar tot in aceeasi varianta neparfumata. Uleiurile si unturile sunt folosite in retete raw vegane pentru ca ajuta cremele sa se intareasca).
In caz ca am scapat putin mai multa apa in crema iar aceasta este prea lichida putem jongla cu nucile de caju si mai adaugam cateva, sau putem pune o lingura in plus de ulei de cacao. Dupa ce am procesat crema impreuna cu uleiul de cacao, putem scoate blatul de la rece si ne putem apuca de turnat crema in forma; cheesecake-ul se tine la congelator timp de 2-3 ore.
Prajitura poate fi ornata cu orice avem prin casa: stafide, merisoara, goji, nuca de cocos sau orice alte fructe ne plac.