Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Modul in care companiile va studiaza creierul
387 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Planetele Uranus si Neptun
687 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Jay Leno
1.297 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Steve McQueen
1.083 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Luigi Pirandello
1.548 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Madonna
785 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cerul furios
194 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Regina Ana, Principesa de Bourbon-Parma
1.258 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Stiinta postului
183 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Animale periculoase din Padurea Amazonului |
198 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cinema >> Stiinta, documentare
 

 

Ariel Sharon

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 21.10.2013  Adauga la favorite 769 vizualizari

Nota film: 5 / 5 (1 vot )
   
 
Ariel Saron este un general si politician israelian A fost cel de-al 11-lea prim ministru al Israelului intre anii 2001-2006, fondator al micului partid „Shlomtzion", apoi al partidului de centru-dreapta Likud si apoi al partidului de centru Kadima, ministru al apararii (1981-1983), ministru de externe (1998-1999), ministru al agriculturii, al comertului si industriei etc. Inainte de intrarea in viata politica, s-a distins ca militar, ca unul din comandantii brigazii de parasutisti, fondator al unitatii de comando 101 si ca general-maior, comandant al trupelor frontului de sud.
Tatal sau, Shmuel Scheinermann era un tehnician agronom originar din Brest-Litovsk, pe atunci Lituania in sensul largit, in Imperiul Rus. Mama sa, Vera sau Dvora, nascuta Schneier, era medic, originara din Mohilev, in Belarus. Bunicul patern Mordehai Scheinerman a fost fiul unui „cantonist", adica al unui evreu luat la oaste, care a lsujit 25 ani in armata tarista, pentru care a dobandit la eliberarea din serviciul militar un lot de pamant. Mordehai Scheinerman a devenit un sionist inflacarat, unul din fondatorii organizatiei sioniste din orasul Brest Litovsk. El a fost bun prieten cu cooraseanul Zeev Begin, tatal liderului sionist revizionist si viitor prim ministru al Israelului, Menachem Begin. Atat bunicul lui Sharon cat si tatal lui Begin au fost delegati la primele congrese sioniste. In anul 1910 Scheinerman si familia sa au emigrat in Palestina,care era,pe atunci, parte a Imperiului Otoman. Ei s-au stabilit in noua asezare evreiasca Rehovot, unde Mordehai a lucrat ca profesor. Au trait in Palestina numai 2 ani, si din cauza conditiilor precare de viata si a lipsei de mijloace financiare s-au intors in Rusia. Mordehai Scheinerman a cunoscut pe sotia sa, Vera, in vremea in care amandoi se refugiasera la Tbilisi, in Georgia, in imprejurarile Primului razboi mondial care afecta in mod serios locurile unde locuisera. In anul 1920 cuplul a emigrat in Palestina in 1920 si s-a instalat in moshavul (sat semicooperatist) Kfar Malal, unde s-a nascut Ariel Scheinermann, devenit Ariel Saron. Ariel are o sora mai mare, Yehudit (Dita).
Ariel Saron s-a ilustrat militar in cursul razboaielor israelo-arabe: Razboiul arabo-israelian din 1948-1949, Razboiul Suezului din 1956, Razboiul de Sase Zile din 1967, precum si in Razboiul de Iom Kipur din 1973.
In perioada 1969-1973, generalul Ariel Saron a fost comandant al Armatei de Sud a Israelului.

Politic, si-a inceput cariera in calitate de co-fondator al partidului de centru-dreapta Likud, apoi a ocupat mai multe posturi ministeriale, printre care Ministerul Apararii, in timpul incheierii Tratatului de pace israelo-egiptean si in timpul interventiei militare israeliene in Liban din 1982.
La 7 martie 2001, Ariel Saron devine Prim-ministru al Statului Israel, dupa declansarea celei de-a doua Intifade. Ca urmare a mortii numerosilor civili, pune la punct un plan de dezangajare din teritoriile ocupate din Fasia Gaza.
A fost prim-ministru al Israelului in perioada 7 martie 2001 - 16 aprilie 2006


Favorite

 
 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.