Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Orasul albastru din Maroc
795 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Errachidia -Maroc
1.156 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Safari in desertul Sahara, Maroc si in desertul Thar
527 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Safi Maroc
997 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Maroc- in inima traditiilor
112 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Meknes-Maroc
310 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cheile Todra - Maroc
1.023 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Traseul florilor de cires
66 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Defileul Todra-Maroc
159 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Volubilis-Maroc-Maroc
562 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Turism
 

 

Traditii si modernitate in Maroc

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 14.10.2013  Adauga la favorite 1.286 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Marocul este o tara condusa de traditie, aceasta fiind o lege nescrisa dar care este respectata cu strictete de toata lumea. Traditia marocana este transmisa din generatie in generatie si datorita acestui fapt, atunci cand pasesti prima oara in Marc ai impresia ca ai revenit in timp. Aici lucrurile au ramas nealterate. Marocul de acum seamana izbitor de mult cu Marocul de acum 2000 de ani, tocmai de aceea aceasta tara este iubita pentru unicitatea ei si pentru caldura cu care isi primeste turistii.
Atunci cand vizitezi Marocul trebuie sa tii cont de faptul ca marocanii mananca mancarurile traditionale cu mana. Masa este un adevarat ritual, se aduc prosoape si vase cu apa si fiecare trebuie sa se spele.
Marocanii sunt mari iubitori de ceai. Servirea ceaiului este o adevarata arta in Maroc. Se prefera ceaiul verde cu multa menta si mult zahar.
Casele marocane traditionale au gradina si curtea in interiorul locuintei. In mojlocul curtii Maroc – o lume din o mie si una de nopti3se afla o fantana arteziana si multa vegetatie. Aceasta casa traditionala este a bogatilor si se numeste Riad. Si daca tot vorbim de case este interesant de stiut ca atunci cand parintii isi casatoresc copiii, ridica cate un etaj pentru fiecare copil, astfel incat o casa poate avea 4-5 etaje. Aici locuiesc de fapt 4-5 familii, fiecare cu apartamentul sau. Designul locuintelor marocane este deosebit. O astfel de locuinta este prevazuta in mod obligatoriu cu un salon care este extrordinar de frumos. In bucatarie se folosesc inclusiv vasele si oalele de ceramica, frumos pictate, astfel incat masa devine o experienta unica.
Maroc – o lume din o mie si una de nopti5Imbracamintea si incaltamintea oamenilor de aici sunt traditionale si sunt purtate zi de zi. Este cunoscut faptul ca femeile din Maroc iubesc foarte mut aurul. Aici orice eveniment se sarbatoreste prin daruirea unei bijuterii din aaur.
Si nu in ultimul rand, trebuie sa amintim de hammam, care este de fapt o baie publica traditional. Ea este separata pentru femei si copii si pentru barbati. Este un adevarat loc de socializare pe care marocanii l-au pastrat inca din vechime.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.