Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Sally Hemings
107 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Stresul
90 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Povesti oceanice Lamantini si Mola
205 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Bill Clinton -Personalitati care au marcat istoria lumii
1.328 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  72 de ore cu strainii care au vazut extraterestri
178 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Blestemul statuilor grecesti
1.364 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Blestemul statuilor grecesti
823 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Pistole, fete si gangster (SUA 1959) Aventuri 62 min
165 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Condamnat la moarte (SUA 1962) Drama 85 min
293 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  In interiorul secretelor mormonilor
112 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cinema >> Stiinta, documentare
 

 

Thomas Jefferson

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 09.09.2013  Adauga la favorite 1.047 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Thomas Jefferson (n. 13 aprilie 1743 - d. 4 iulie 1826) a fost al doilea vicepresedinte si al treilea presedinte al Statelor Unite ale Americii (1801 - 1809), autor al Declaratiei de Independenta (1776), si unul dintre cei mai influenti dintre "parintii fondatori" ai Statelor Unite. Evenimentele majore din timpul presedintiei sale includ Louisiana Purchase (Achizitia Louisianei) (1803), Actul Embargoului din 1807 si Expeditia lui Lewis si Clark (1804 – 1806).

Thomas Jefferson a fost un filozof al politicii care a promovat liberalismul clasic, republicanismul si separarea bisericii de stat. Jefferson a fost autorul lucrarii Statutul Virginiei pentru libertatea religioasa (1779, 1786), care a fost baza scrierii Primului Amendament al Constitutiei Statelor Unite si totodata parte a seriei primelor zece amendamente ale Constitiei Statelor Unite (The Bill of Rights, 1791).

Numele lui Jefferson a devenit omonimul conceptului de democratie jeffersoniana, iar Thomas Jefferson a fost atat fondatorul, cat si liderul Partidului Democrat-Republican, care avea sa domine scena politica americana pentru circa un sfert de secol, fiind precursorul Partidului Democrat de astazi din Statele Unite.

Jefferson a fost de asemenea al doilea guvernator al Virginiei (1779 - 1781), primul secretar de stat (1789 - 1795), si al doilea vicepresedinte al Statelor Unite (1797 - 1801).

Ca o completare armonioasa a carierei sale politice, Jefferson a fost agricultor, arheolog, horticultor, arhitect, plantator, etimolog, paleontolog, criptoanalist, autor de studii, scriitor, statistician, avocat, inventator, violonist si fondator al Universitatii din Virginia. Thomas Jefferson este considerat ca fiind printre cei mai remarcabili ocupanti ai fotoliului de presedinte al Statelor Unite ale Americii si printre cei mai de seama patrioti ai revolutiei americane. Pentru Jefferson, ruperea totala de Anglia insemna nu doar obtinerea independentei, ci calea spre crearea unui nou tip de stat bazat pe principiile suveranitatii si egalitatii naturale a oamenilor.

Cu ocazia primirii a 49 de laureati ai premiului Nobel la Casa Alba, in anul 1962, presedintele John Fitzgerald Kennedy a facut o referire la Thomas Jefferson si la acei savanti spunand: "Cred ca aceasta [adunare] este cea mai extraordinara colectie de talente si de cunostinte umane care a fost vreodata adunata in Casa Alba, cu exceptia posibila a [momentului] cand Thomas Jefferson lua masa [de unul] singur," conform originalului in engleza: "I think this is the most extraordinary collection of talent, of human knowledge, that has ever been gathered at the White House, with the possible exception of when Thomas Jefferson dined alone."


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.