Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Kurt Cobain, Seattle 1993 - Interviu Complet
1.195 vizite - 0 comentarii
adaugat de ghidul
 
  John Candy
1.162 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Viata secreta a lui Elvis Presley - Documentar
1.967 vizite - 0 comentarii
adaugat de Alexandra
 
  Janis Joplin - Ultimele 24 de ore
1.320 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Elvis Presley - Ultimele 24 de ore / Documentar 54 min
3.118 vizite - 0 comentarii
adaugat de oana
 
  Viata si moartea lui John Bonham (Led Zeppelin)
1.787 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Shane MacGowan...la 60 de ani / interviu sincer
873 vizite - 0 comentarii
adaugat de irina
 
  Viata si epoca lui Steve Marriott
988 vizite - 0 comentarii
adaugat de turcu
 
  Captain Beefheart la David Letterman:Inghetata pt. Ciori
1.085 vizite - 0 comentarii
adaugat de MARCU
 
  Franco Califano, la musica e finita - 2013
1.030 vizite - 0 comentarii
adaugat de Alexandra
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Alte rubrici >> Vedete
 

 

Ultimele 48 de ore ale lui Kurt Cobain (Nirvana)

 
 
 
 
 
Adaugat de corina 22.07.2013  Adauga la favorite 1.247 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Ultimele 48 de ore ale lui Kurt Cobain (Nirvana)


5 aprilie 1994
Gestul sau a venit dupa o depresie cauzata de drogurile pe care le consumasera. Kurt Cobain ramane singurul artist care in doar doi ani a schimbat in totaltate scena muzicala internationala

Pe 5 aprilie 1994. Kurt Cobain, liderul grupului alternativ Nirvana se afla singur in locuinta sa din Lake Washington, Seattle. Bea, se drogheaza. In boxe rasuna ultimul album al celor de la R.E.M. “Automatic For The People“. E pe marginea prapastiei, la un pas de moarte. O ratacire ajunsa la apogeu. Ca fiinta umana e deja pierdut.


Si-a consumat ultimele zile din viata, acum ultimele ore. Scrie o scrisoare de adio cu cerneala rosie adresata unui prieten imaginar din copilarie, isi propteste pusca de vanatoare Remington in gura si apasa pe tragaci.
Ben Thompson, jurnalist: “Unul dintre cele mai triste lucruri legate de moartea lui Cobain a fost faptul ca geniul si complexitatea lui au fost umbrite de gestul lui.

Multi l-au judecat, l-au insultat sau, mai rau, i-au atribuit gestul ca fiind un fel de martiriu al rock-ului. Nu exista fumusete in moartea lui. Nu este nici macar o tragedie fara sens. Cine l-a cunoscut pe Kurt stie ca exista o logica in gestul sau. Acea caracteristica supra-pamanteana care l-a facut sa devina o figura atat de marcanta l-a si impiedicat din a putea sa faca fata acestui statut".


Kurt Cobain a fost incinerat. Intr-o celebrare secreta, pe 31 mai 1999, cenusa sa a fost imprastiata de Frances Bean in raul Wishkah, zona McLane Creek din Olympia, locul unde artistul isi gasise candva adevarata vocatie

Si totusi … poate ii va indeplina dorinta
La aproape 20 de ani de la deces si desi nu are o activitate la fel de bogata ca a lui Elvis sau al lui John Lennon, Kurt Cobain este unul dintre cei mai bine artisti vanduti dupa ce au murit. Cei care ii cumpara muzica acum nu o mai fac pentru ca este cool si pentru ca Nirvana este trupa momentului, ci o fac pentru legenda artistului, dar si pentru calitatea muzicii sale. Asa ca poate odata cu timpul, Smells like teen spirit, Come as you are, All Apologies, Plateau, My Girl, In Bloom si restul vor reusi sa imparta oamenii in buni si rai. Cine poate spune ca nu va reusi?

Aceeasi oameni care ar fi spus ca e imposibil sa-l bati pe Michael Jackson cu versuri de genul “Rape me".


Poate cel mai bine reusesc sa-l explice pe Kurt Cobain si ceea ce a dorit el de la public, chiar versurile sale din Come as you are.
Come as you are,
as you were,
as I want you to be.
As a friend,
as an old enemy.


Choice is yours don't be late.
Citate din scrierile si interviurile sale
- Prefer sa fiu urat pentru ceea ce sunt, decat iubit pentru ceea ce nu sunt.
- Sa vrei sa fii altcineva e o risipa a ceea ce esti cu adevarat.
- E mai bine sa arzi ca un foc de paie decat sa mocnesti pana te stingi.
- Prefer sa fiu mort decat ‘cool.
Cea mai mare crima e sa te prefaci.
- Nu avem dreptul sa exprimam o parere pana cand nu stim toate raspunsurile.
- Voi fi un superstar al muzicii, ma voi sinucide si voi lasa dupa mine flacara gloriei, la fel ca Jimi Hendrix.
- Apatia generatiei mele ma dezgusta. Ma dezgusta si propria mea apatie, pentru ca imi lipseste coloana vertebrala si nu ma opun intotdeauna rasismului, sexismului si tuturor celorlalte -ism-uri de care ne tot plangem de ani si ani.
Un prieten nu e altceva decat un dusman de care stii.
- Libertatea de expresie e vitala: oricine poate fi un artist.
- Sa fii optimist mereu inseamna sa ignori tot ceea ce este important, sacru sau de valoare. Sa fii pesimist mereu inseamna sa fii amenintat de ridicol si lipsa de credibilitate.
- Folosesc bucati si fragmente din personalitatile altora pentru a mi-o forma pe a mea.
- Cosurile sunt insemnele frumusetii.
Daca as fi trimis la inchisoare, cel putin n-as mai fi nevoit sa dau autografe.
- Daca aveti vreodata nevoie de ceva, va rog sa nu ezitati si sa cereti alcuiva lucrul respective



Scrisoarea de adio

Kurt Cobain tinea un fel de jurnal, in ultimele insemnari ale acestuia el scrie o scrisoare catre un prieten imagnar, Boddah. Trebuie precizat ca desi artistul facea multe lucruri nebunesti, amicii spun ca acesta era rational chiar si in perioada in care se droga.

Catre Boddah:
Vorbind pe limba unui tantalau cu experienta, care prefera sa fie un plingacios lipsit de virilitate, infantil, acest bilet ar trebui sa fie destul de usor de inteles.
De foarte multi ani nu mai am nici o emotie cind ascult sau creez muzica ori cind citesc sau scriu. Si ma simt vinovat mai mult decit va puteti imagina.


De exemplu, atunci cind sint in culise si se sting reflectoarele, iar multimea innebunita incepe sa vuiasca, nu ma mai atinge, asa cum i se intimpla lui Freddie Mercury. Parea ca-i place, ca savureaza dragostea publicului. Asta e un lucru pe care il admir si invidiez profund. Nu pot sa va pacalesc pe nici unul dintre voi. Nu e corect nici fata de voi, nici fata de mine. Cea mai grava fapta pe care mi-o pot imagina ar fi sa ii storc de bani pe oameni mintind, simulind ca ma simt suta la suta bine.


Citeodata simt ca am nevoie de un aparat care sa ponteze cind urc pe scena. Am facut tot ce puteam ca sa pretuiesc asta (si o pretuiesc, Doamne, crede-ma ca o pretuiesc, dar nu e destul). Pretuiesc fapul ca noi am miscat si am facut sa se simta bine atitia oameni. Poate sint un narcisist car
e apreciaza lucrurile abia dupa ce au disparut. Sint prea sensibil. Trebuie sa fiu usor ametit ca sa recapat pasiunile pe care le aveam cind eram mic.


In ultimele trei turnee am apreciat mult mai mult oamenii pe care i-am cunoscut si fanii muzicii noastre, dar tot nu pot sa-mi depasesc frustrarea, vina si mila pe care o am pentru toti.

Exista ceva bun in fiecare dintre noi si cred ca pur si simplu iubesc prea mult oamenii, asa de mult, ca ma face sa ma simt, in mortii mei, prea trist. Micul Isus, Pestele, tristul sensibil nerecunoscator. De ce nu te bucuri pur si simplu? Nu stiu!
Nu pot sa suport gindul ca Frances ar putea sa devina un death-rocker nenorocit, autodistructiv ca mine.

In cazul meu, lucrurile au mers ca la carte si sint recunoscator pentru asta. Dar de la sapte ani am inceput sa urasc oamenii. Doar pentru ca cei intelegatori par sa se descurce mult mai usor. Doar pentru ca iubesc oamenii si imi pare rau pentru ei prea mult.

Din adincul sufletului meu care arde, intors pe dos, va multumesc tuturor pentru scrisorile si grija din anii trecuti. Sint un copil prea capricios si instabil! Nu mai sint inflacarat si, tineti minte, e mai bine sa arzi decit sa te topesti.

Pace, dragoste, intelegere,
Kurt Cobain

SURSA
EVZ.ro http://www.evz.ro/detalii/stiri/kurt-cobain-omul-care-l-a-exilat-pe-michael-jackson-in-romania-1031317.html#ixzz2ZmfGg5cO
EVZ.ro


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.