Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Johnny Depp - Documentar despre o vedeta
1.376 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Mari actori - Johnny Depp Biografie
1.511 vizite - 0 comentarii
adaugat de sanda
 
  Johnny Depp - Minibiografie
1.091 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Johnny Depp
1.167 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  In memoriam Johnny Hallyday,
1.272 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Shane MacGowan...la 60 de ani / interviu sincer
873 vizite - 0 comentarii
adaugat de irina
 
  Michelle Pfeiffer - O mica Biografie
1.551 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Billie Holiday - Biografie
1.121 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Peter Falk - Biografie
1.993 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Marlene Dietrich - Mistere & Scandaluri / Biografie
1.343 vizite - 0 comentarii
adaugat de alecu
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Alte rubrici >> Vedete
 

 

Johnny Depp - O biografie ciudata

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 08.02.2021  Adauga la favorite 302 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Faimosul actor s-a nascut purtand numele John Christopher Depp al II-lea, la data de 9 iunie 1963. Tatal sau, John Depp era inginer, iar mama, Betty Sue a lucrat ca ospatarita si menajera. Fiind cel mai mic dintre cei patru copii ai familiei Depp, Johnny era mai retras, insa spunea despre el ca era si foarte ciudatel: „Scoteam sunete ciudate in copilarie", declara mai tarziu intr-un interviu. „Pur si simplu faceam lucruri ciudate, precum sa sting lumina de doua ori. Cred ca parintii mei au crezut ca sufar de sindromul Tourette.



Johnny si familia lui s-au mutat din oras in oras, in functie de job-urile pe care le primea tatal lui, dar pana la urma s-au stabilit in Miramar, Florida, cand el avea 7 ani. Intreaga familie a locuit intr-un motel aproape un an de zile pana ce tatal si-a gasit de lucru. Depp ura foarte tare aceasta noua casa a lui si la 12 ani a inceput sa fumeze, sa ia droguri si sa se auto mutileze din cauza stresului cauzat de problemele din familie. „Pubertatea a fost o perioada foarte vaga. Literalmente m-am incuiat in camera si am cantat la chitara", povestea chiar el.



Cand el avea 15 ani, parintii lui au divortat. Fiind cel mai mic dintre copii, devenise datoria lui sa mearga saptamanal la tatal sau la birou pentru a lua banii socotiti pensie alimentara. Despartirea parintilor a dus si la o mare ruptura a relatiei dintre Johnny si tatal sau.

La varsta de 16 ani, Depp a renuntat la scoala si s-a alaturat unei formatii de garaj, numita The Kids. Trupa a avut destul de mult succes, insa nimic extraordinar de notabil. Deep a trait luni de zile in masina unui prieten, un Chevrolet Impala din 1967.

Cum a inceput viata de actor a lui Johnny Depp?

In 1983, la varsta de 20 de ani, Johnny s-a casatorit cu Lori Allison, o tanara make-up artist in varsta de 25 de ani. In acelasi an, cei doi s-au mutat in L.A. impreuna cu trupa in care el canta, in speranta ca vor da lovitura pe piata muzicala. Pentru ca traiau cu un buget foarte redus, Johnny si colegii lui de trupa incercau sa se intretina financiar vanzand stilouri printr-o firma de tele marketing.



Un an mai tarziu, Depp a luat contact cu actoria, atunci cand sotia lui i l-a prezentat pe fostul ei iubit, actorul Nicholas Cage. Cage a vazut un mare potential in Depp si l-a prezentat pe cel ce visa sa devina un mare muzician, unui agent de la Hollywood. Dupa cateva roluri marunte, Depp a jucat in primul sau rol adevarat in filmul Nightmare on Elm Street.



Pana in 1985, The Kids s-a destramat si la fel si casnicia lui Johnny Depp. Dupa despartirea de Allison, Depp a intrat intr-o relatie cu actrita Sherilyn Fenn pe care a intalnit-o la filmarile scurt metrajului Summies (1985). Au fost chiar logoditi, insa s-au despartit la foarte scurta vreme dupa aceea. Dupa ruperea logodnei, Johnny a intalnit-o si chiar a cerut-o de sotie pe actrita Jennifer Grey. Si aceasta legatura romantica a avut viata scurta, asa ca Johnny a inceput sa studieze actoria, initial participand la cursuri la comun cu altii, iar apoi cu un profesor personal. Lectiile s-au terminat in 1987, cand Johnny a primit rolul in mult iubitul serial de televiziune canadian, 21 Jump Street. Acest rol l-a transformat aproape imediat pe Johnny intr-un star: a devenit un idol al adolescentilor, peste noapte.

In 1990, dupa succesul cu „Cry-Baby", Depp a primit oportunitatea de a-si demonstra versatilitatea actoriceasca in rolul principal din filmul regizat de Tim Burton, „Edward Scissorhands". Filmul nu a fost unul excelent ca sa-l aduca pe Depp pe pozitia actorilor de prima clasa, insa a avut incasari uriase. Dupa acest succes, Deep si-a luat cumva rolul de actor serios ce selecteaza filmele in care joaca si a inceput sa aleaga cu predilectie acele roluri usor intunecate.



In timpul filmarilor a cunoscut-o mai bine si pe Winona Ryder cu care a pornit o relatie amoroasa. Cinci luni mai tarziu s-au logodit si pentru a solidifica iubirea lor, el si-a tatuat pe bratul drept „Winona Forever". Cu toate acestea cei doi s-au despartit in 1993 cand parintii ei i-au interzis sa se casatoreasca.





Tot in 1993, Johnny Depp impreuna cu alti doi parteneri de afaceri, a cumparat The Viper Club din L.A., un loc ce a devenit instant cel mai fierbinte punct de atractie.

Depp a inceput sa foloseasca clubul ca o oportunitate de a prezenta impresarilor muzica cantata de trupa sa recent formata, P, care a oferit spectacole foarte apreciate la locul respectiv. Insa tragedia a lovit acest local, cateva luni mai tarziu de la deschidere, dupa ce actorul River Pheonix a luat o supradoza si a murit cateva ore mai tarziu din cauza abuzului de droguri.

Urmarea a fost una singura pentru Johnny Depp: a inceput sa consume si el droguri in nestire si a intrat intr-o depresie profunda. Tot in aceeasi perioada, a inceput o relatie distructiva, dar afisata public, cu super modelul Kate Moss. Depp si Moss au tinut multe titluri de ziare din cauza comportamentului lor imprevizibil, dar si foarte pasional; in 1994, Depp a distrus o camera de hotel din New York, dupa una dintre multele certuri cu Kate.


Insa comportamentul lui pare sa nu fi avut nimic de-a face cu viata lui profesionala, pentru ca filmele, nominalizari la Globurile de aur si ovatiile publicului continuau sa curga.


Abia in 1998 s-a despartit de Kate Moss si a parut ca Jonny si-a recapatat linistea.

Din nou au urmat multe filme extrem de apreciate, iar in 2004, Johnny Depp a primit prima nominalizare la Oscar pentru rolul capitanului Jack Sparrow din filmul Piratii din Caraibe.




In timpul filmarilor la The Ninth Gate (1999), in Franta, Johnny o cunoaste pe Vanessa Paradis cu care incepe o aventura. Vanessa ramane insarcinata chiar in acelasi an cu primul lor copil, iar in mai 1999 se naste Lily-Rose Melody Depp. Trei ani mai tarziu, Johnny si Vanessa dau nastere si unui baiat, Jack John Christopher Depp III.


Prin 2012 incep sa circule zvonuri ca cei doi actori s-au despartit si, desi sunt infirmate initial de Depp, sunt apoi confirmate oficial de agentul lui, cu mentiunea ca a fost o despartire amicala, iar protagonistii tin mult la intimitatea lor si la cea a copiilor lor. Asa s-a incheiat o poveste de dragoste de aproape 14 ani, cea mai lunga din viata lui Johnny Depp.

In timpul relatiei sale cu Vanessa Paradis, Johnny a intalnit o alta viitoare potentiala iubita, pe colega sa de platou, Amber Heard cu care a jucat in „The Rum Diary". Cei doi s-au logodit in ajunul Craciunului, in 2013 si au ramas impreuna pana in februarie 2015.

Heard a inaintat divort in mai 2016 si la scurt timp dupa aceea a cerut un ordin de restrictie pentru Depp, acuzandu-l ca a avut un comportament abuziv, verbal si fizic.


Johnny Depp si Amber Heard, Foto: Shutterstock
Pana la urma au ajuns la o intelegere si, cu toate acestea, dupa ce Amber a scris in 2018 un material in care descria violenta domestica la care a supus-o sotul ei, Depp i-a intentat un proces pentru defaimare, in urma caruia a primit 50 de milioane de dolari de la fosta sa sotie.

In 2017, Depp a mai castigat un proces in valoare de 25 de milioane de dolari, impotriva fostului sau manager, pe care l-a acuzat ca i-a gestionat prost averea de 650 de milioane de dolari provenita din castigurile incasate in ultimele doua decenii.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.