Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Paramaribo-Surinam
1.190 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Guyana, paradisul Americii de Sud
378 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Dalat-Vietnam
74 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Ruinele Chella-Maroc
1.009 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Strandului din Hajduszoboszlo-Ungaria
155 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Bruhlsche Terrasse-Dresda
395 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Burlington Arcade-Londra
251 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Agartala-India
985 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Insula Redang-Malaezia
484 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Anjou-Normandia Franta
165 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Turism
 

 

Surinam

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 24.05.2013  Adauga la favorite 1.177 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Surinam se afla pe coasta Caraibeana, intre Guyana si Guiana Franceza. Teritoriul sau este ecoperit de zone cu o mare diversitate biologica, paduri tropicale si zone cu savana. Limba oficiala este olandeza, insa se vorbesc mai multe limbi, datorita diversitatii etnice. In interiorul tarii se afla amerindieni si negri cimaroni, care si-au pastrat traditiile si obiceiurile vechi.

Puteti vizita plantatiile care amintesc de culturile franceza, portugheza si evreiasca. Istoria Surinamului este un amestec cultural, care va va purta in toate partile lumii. Capitala din secolul XVII, Paramaribo, cu arhitectura sa coloniala, reprezinta o buna baza pentru a explora tara. Insa cea mai mare atracti ein Surinam este padurea tropicala, care acopera aproape 80% din teritoriu si adaposteste omare varietate de viata salbatica.




Explorati Paramaribo, capitala din secolul XVII, cu arhitectura coloniala britanica, olandeza, franceza si spaniola. In apropiere se afla fortul restaurat Fort Zeelandia, care adaposteste Muzeul Surinam. Vizitati catedrala romano-catolica din secolul XIX, facuta in intregime din lemn.

• Inotati intr-un loc popular, insa mai neobisuit - Colakreek este o zona de recreere aflata la 50km sud de Paramaribo, constand in numeroase izvoare situate in centura de padure de dupa coasta.

• Suiti-va pe o barca si faceti turul satelor indigene si al plantatiilor coloniale. Una dintre cele mai populare excursii este turul de cinci zile Kumalu si regiunea barajului Awarra.

• Urmariti locuitorii padurilor tropicale - pisici salbatice, tarantule, maimute, flori rare si cuiburi de termite uriase. Aproape 80% din teritoriultarii este acoperit de padure tropicala. Faceti un tur si in parcurile nationale Raleighvallen/Voltzberg si Brownsberg.

• Faceti o excursie cu barca in mlastini pentru a detecta crocodili, anaconda si boa la soare. Atentie la piranha!

• La sud de Paramaribo mergeti spre Jodensavanne (Savana Evreilor), unde se afla ramasitele unei asezari evreiesti din secolul XVII si ruinele primei sinagogi evreiesti din emisfera vestica, construita in 1639.




Bucataria in Surinam este un amestec al influentelor culturale aduse de imigrantii din toate partile lumii. Obiceiurile culinate au luat nastere din traditiile locale influentate de metodele de preparare olandeze, indiene, africane, chineze, libaneze si evreiesti. Felurile specifice includ mult porumb, carne de porc, fasole si branza locala. Retetele traditionale includ carne peste si legume, prajite, facute pe gratar, fierte si ca umplutura. Fructele de mare si crustaceele au un rol major si pot fi servite gatite sau crude.

Un fel preferat in Surinam este o tocana cu suc amarui de cassava, ardei iute si condimente. Alte feluri sunt curry, carne de porc cu usturoi, paine de cassava si ghiveci. Un ingredient important in mancarea din Suriname sunt fasolele, servite in special cu peste. Un alt ingredient important este nuca de cocos, folosita in supe, cocktailuri, feluri cu carne, peste si la dulciuri. Bauturile care se prepara in casa sunt mauby, facuta din scoarta de copac, sorrel si bere de ghimbir.




Primii locuitori ai Surinam au fost indienii Surien, care au si dat numele tarii. Spania a explorat Surinam in 1593, insa in 1602 au inceput sa apara asezari olandeze, urmate de cele britanice. Acestia din urma au transferat suveranitatea olandezilor in 1667, in schimbul a New Amsterdam (New York). Colonizareaa fost restransa la o fasie de coasta ingusta si, pana la abolirea sclaviei in 1863, sclavii africani reprezentau forta de munca pe plantatiile de cafea si zahar. Sclavii care au scapat, au fugit in interiorul teritoriului si au dezvoltat propria cultura, fiind numiti Negri de Tufis de catre olandezi.

Cunoscuta ca Guiana Olandeza, colonia a fost integrata in regatul olandez in 1948. Doi ani mai tarziu, Guiana Olandeza a capatat autonomie locala, exceptand afacerile externe si apararea. Dupa revolte impotriva somajului si a inflatiei, Olanda a asigurat Surinamului independenta totala, in 1975. O lovitura de stat in 1980 a adus la putere armata, reprezentata de locotenent colonel Desi Bouterse. Olanda a stopat ajutorul acordat in 1982, cand soldatii din Surinam au ucis 15 jurnalisti, politicieni, avocati si oficiali de sindicat. Costurile pentru aparare au crescut considerabil, suferind si economia. In 1991 au avut loc alegeri libere, lasand armata fara mare parte din piuterea politica. In 1992 s-a semnat un tratat de pace intre guvern si cateva grupari de gherila. In 1997, presedintele a anuntat ni masuri economice, printre care eliminarea tarifelor de import la bunurile de baza si controlul strict al preturilor.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.