Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  MARI TRADARI CARE AU SCHIMBAT ISTORIA ROMANILOR
87 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Mormantul lui Isus
369 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Rusia - Istoria unui Imperiu
549 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Deportatii: Un tren in necunoscut (
254 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Istoria complicata a aurului | Puterea Aurului
166 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Partea II – Cerul coborat pe Pamant
844 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Istoria OZN-rilor
487 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  20 cele mai misterioase descoperiri subterane din lume
89 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Bizantul, imperiul pierdut-Cerul coborat pe pamant
572 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Istoria Orientului Mijlociu -p.2-5
1.625 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cinema >> Stiinta, documentare
 

 

Poker - Istoria inceputurilor

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 20.05.2013  Adauga la favorite 867 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Originile jocului de poker sunt inca o tema de dezbatere pentru istoricienii jocului. Indiciile care conduc munca de detectiv istoric variaza de la posibila etimologie a termenului de "poker" pana la trasaturi distinctive ale jocului, precum bluful si parierea.

Unii istoricieni se intorc in timp pana in indepartatul secol 15, cand se practica in Germania jocul Pochspiel, altii indica secolul 16 cu jocul Primero care a fost jucat in perioada renasterii europene cu variante regionale faimoase, precum cele din Spania, Anglia si Italia. Jocurile franceze “Poque" si “Brelan" si jocul de carti persan “As Nas" au toate radacini care se intind cu secole in urma si sunt toate considerate a fi precursori semnificanti ai pokerului modern, deoarece includ elemente de bluf si datorita modului de clasificare a mainilor.

In ciuda disputelor privind cel mai vechi inaintas al pokerului modern, toata lumea este de acord atunci cand vine vorba de precursorii identificabili ai jocurilor moderne, care s-au practicat pe vapoarele cu aburi care au calatorit in josul si sususul raului Mississippi in secolul 19. Aspectul crucial, care diferentiaza jocurile practicate pe vapoarele cu aburi de precursorii sai, este parierea structurata.
Stransa asociere a dezvoltarii jocului de poker cu formarea Statelor Unite ii determina pe multi sa priveasca pokerul ca pe un joc american. Jocurile de poker jucate pe Mississippi s-au imprastiat pe tot teritoriul Statelor Unite odata cu pionierii care isi cautau un camin in orasele de frontiera si in saloanele vestului salbatic.

Pokerul a castigat o popularitate masiva in randul soldatilor din razboiul civil american, dintre care multi au dus apoi jocul acasa cu ei, dupa incheierea razboiului. Pe langa variatiile regionale, noi elemente de joc au fost adaugate la jocul de poker si o mare parte din aceste noi elemente s-au oglindit in literatura timpului. Astfel, s-a dezvoltat un limbaj special al pokerului.

Mare parte din acest limbaj a fost adoptat de cultura americana si alte culturi anglo-saxone. Expresii precum "poker face" (fata de poker), "blue chip" (valoare sigura, utilizat la schimburile de la bursa), "up the ante" (a mari pariul), "ace up one's sleeve" (cu asul in maneca), "beats me" (habar nu am), "call one's bluff" (a descoperi bluful cuiva), "pass the buck" si "when the chips are down" (la ora adevarului) isi datoreaza toate existenta pokerului, chiar daca sunt acum utilizate in mod normal si in alte contexte.
Asocierea pokerului cu partidele pline de inselatorii jucate in vestul salbatic si cu alte tipuri de jocuri de carti de casino in care victoria depinde doar de noroc, au stricat reputatia jocului. Ceea ce a condus la practicarea jocului in cercuri clandestine.

Renasterea pokerului din cenusa a fost initializata de legalizarea jocurilor de noroc in anumite state din SUA in anii '30, in special Nevada, unde sunt situate Las Vegas si Reno.

Imaginea publica a pokerului a inceput sa se reabiliteze si sa ia noi forme odata cu cresterea Las Vegas-ului, inca din anii '60 cand in tot statul Nevada nu existau mai mult de 70 de mese de poker. Pentru a face o comparatie, bwin ofera in prezent sute de mese de poker disponibile oricand.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.