Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Istoria Matematicii - Documentar pe intelesul tuturor
8.961 vizite - 0 comentarii
adaugat de zizi
 
  6. Povestea Indiei - un uimitor documentar BBC
4.093 vizite - 0 comentarii
adaugat de charles
 
  5. Povestea Indiei - un uimitor documentar BBC
2.415 vizite - 0 comentarii
adaugat de charles
 
  2. Povestea Indiei - un uimitor documentar BBC
2.241 vizite - 0 comentarii
adaugat de charles
 
  3. Povestea Indiei - un uimitor documentar BBC
2.080 vizite - 0 comentarii
adaugat de charles
 
  4. Povestea Indiei - un uimitor documentar BBC
1.947 vizite - 0 comentarii
adaugat de charles
 
  Cristofor Columb / Documentar
1.815 vizite - 0 comentarii
adaugat de fane
 
  3-Primul film documentar despre Eminescu 1914
1.887 vizite - 0 comentarii
adaugat de alexandra
 
  1-Primul film documentar despre Eminescu 1914
1.727 vizite - 0 comentarii
adaugat de alexandra
 
  2-Primul film documentar despre Eminescu 1914
1.670 vizite - 0 comentarii
adaugat de alexandra
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cultura >> Istorie
 

 

Jimmy Hoffa - Sindicate,mafia si frauda / Documentar RO

 
 
 
 
 
Adaugat de sarba 18.03.2013  Adauga la favorite 1.422 vizualizari

Nota film: 5 / 5 (1 vot )
   
 
Jimmy Hoffa - Personalitati Care Au Marcat Istoria Lumii


James Riddle "Jimmy" Hoffa (n. 14 februarie 1913 - disparut pe 30 iulie 1975, declarat oficial decedat in 1982)[1] a fost un sindicalist american.
Hoffa a detinut diverse functii la International Brotherhood of Teamsters intre 1932 si 1975, fiind presedinte general in perioada 1958 - 1971.

A jucat un rol important in dezvoltarea acestei confederatii sindicale, care in timpul presedintiei sale, a devenit cea mai mare uniune sindicala nord-americana, ajungand la peste 1,5 milioane de membri.


A fost condamnat pentru mita si frauda in 1964, arestat in 1967 si condamnat la 13 ani de inchisoare.

Cu toate acestea nu a demisionat din functia de presedinte al Teamsters decat in 1971.

Demisia sa a facut parte dintr-o intelegere cu presedintele SUA, Richard Nixon, intelegere prin care Hoffa era scutit de pedeapsa cu inchisoarea.

Hoffa a fost vazut pentru ultima data in iulie 1975 la un restaurant din suburbiile Detroitului numit Machus Red Fox.

Ascensiunea la putere a lui Hoffa:

Hoffa n-a lucrat niciodata ca sofer de camion, devenind inca din 1946 presedinte al Local 299.


Avanseaza repede si ajunge liderul grupului Michigan Teamsters. Obtine o scutire pentru serviciul militar desi ne aflam in perioada celui de-al Doilea Razboi Mondial si aceasta pe considerentul ca activitatea sa sindicala era mai importanta decat participarea la razboi. In perioada anilor 30' si 40', Hoffa lupta pentru eliberarea Teamsters de influentele acaparatoare ale altor organizatii, precum Congress of Industrial Organizations, si extinderea in intreaga regiune a Vestului Mijlociu.


Prin 1952, Hoffa este ales vicepresedintele uniunii International Brotherhood of Teamsters (IBT) si aceasta deoarece reusise sa reprime o revolta impotriva lui Dave Back, presedintele acestei organizatii. IBT devine cea mai puternica uniune sindicala nord-americana si isi muta sediul central de la Indianapolis la Washington, DC.

Hoffa se deplaseaza in diverse zone desfasurand o activitate intensa specifica noilor sale responsabilitati. Ajunge chiar si in Israel, unde poarta discutii cu diversi reprezentanti sindicali.


Arestarea


In 1964, Hoffa este condamnat de tribunalul din Chattanooga, Tennessee pentru luare de mita la 8 ani de inchisoare. In acelasi an este acuzat de un tribunal din Chicago, de gestionare frauduloasa a fondurilor uniunii sindicale primind pentru aceasta cinci ani de privare de libertate. Hoffa isi incepe executarea sentintei la Penitenciarul Federal de la Lewisburg, Pennsylvania.

Cu putin inainte il numeste pe Frank Fitzimmons, care ii fusese fidel, ca presedinte executiv la Teamsters.

Dupa 1967, acesta insa se distanteaza de influenta predecesorului sau spre marea nemultumire a lui Hoffa.

Perioada de dupa detentie

La 23 decembrie 1971, Hoffa a fost eliberat din inchisoare in urma unui decret din partea presedintelui Richard Nixon, cu conditia ca, pana in 1980, sa nu mai participe la vreo adunare sindicala. Totusi Hoffa nu era multumit de aceasta clauza si o considera un abuz din partea procurorului general, John N. Mitchell, si a consilierului Casei Albe, Charles W. Colson, astfel ca participa la Local 299 in Detroit pentru a demonstra ca nu isi pierduse influenta pe scena politica.


La eliberarea din inchisoare, lui Hoffa i s-a stabilit o pensie anuala de 1,7 milioane de dolari din partea Teamsters, lucru unic in istoria federatiei. In 1975 isi scrie autobiografia. Cartea Hoffa: Povestea adevarata (Hoffa: The Real Story) avea sa apara la cateva luni dupa disparitia sa. In 1970 mai publicase o carte, Procesul lui Jimmy Hoffa (The Trials of Jimmy Hoffa).

De asemenea, Hoffa a mai acordat un interviu revistei Playboy in decembrie 1975 si care a fost publicat la mai multe luni de la disparitia sa.

Disparitia

In dupa-amiaza zilei de 30 iulie 1975, la orele 2:45, sau imediat dupa, Hoffa este vazut ultima data intr-o parcare din fata restaurantului Machus Red Fox din Detroit.

Se pare ca se intalnise cu doi lideri ai lumii mafiote, Anthony Giacolone din Detroit si Anthony Provenzano din Union City, New Jersey.[9] Prevenzano era un lider regional al federatiei transportatorilor Teamsters din New Jersey si care ramasese prieten apropiat lui Hoffa, iar din 1961 devenise vicepresedinte al IBT.
Sosita imediat, politia a constatat doar prezenta automobilului lui Hoffa. Cercetarile au continuat ulterior, fiind implicat si FBI, dar fara niciun rezultat privind persoana celui disparut. Giacolone and Provenzano au sustinut ca nu s-au intalnit cu Hoffa in acea zi.


Cu putin inainte de a muri, Frank Sheeran, lider sindical de rang inferior, a recunoscut ca l-a ucis pe Hoffa, impuscandu-l prin spate cu doua focuri de arma, dupa care l-a incinerat. Intreaga relatare apare in cartea lui Charles Brandt, I Heard You Paint Houses, publicata in 2003.[11]


Hoffa a fost oficial declarat mort in 1982, la a saptea aniversare a disparitiei sale.


Ulterior, cercetarile efectuate de politie si de FBI au dezvaluit faptul ca Hoffa, datorita dorintei sale de a reveni la putere, devenise indezirabil pentru cercurile mafiote, care doreau controlul fondurilor IBT.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.