Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Fiicele regelui Christian al IX-lea al Danemarcei
513 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Regina Ana, Principesa de Bourbon-Parma
1.191 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Mary Donaldson,Printesa a Danemarcei,contesa de Monpezat
583 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Regina Elisabeta a II-a si liderii Marii Britanii
183 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Secretele istoriei Elizabeth II Regina noastta
254 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Kate Middleton: Urmatoarea regina a Angliei
373 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Marie a Romaniei, uimitoarea regina a Carpatilor
172 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum a fost la bordul primelor nave de lux?
79 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Inima de roman
279 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Controversata Regina Cristina a Suediei
142 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cinema >> Stiinta, documentare
 

 

Regina Margareta a II-a a Danemarcei

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 12.03.2013  Adauga la favorite 1.447 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Margareta a II-a (Alexandrine Þorhildur Ingrid Margrethe) (n. 16 aprilie 1940) este regina actuala a Danemarcei.










Printesa Margareta s-a nascut la Palatul Amalienborg, Copenhaga, fiind fiica printului mostenitor Frederik al IX-lea al Danemarcei si a printesei Ingrid. A fost botezata la 14 mai 1940. Pentru ca regele Christian al X-lea a fost si rege al Islandei, ca un tribut adus oamenilor din Islanda, printesa a primit si numele islandez Þorhildur.
Nasii printesei au fost: regele Christian al X-lea al Danemarcei, Printul Knud al Danemarcei, Printul Axel al Danemarcei, regele Gustaf al V-lea al Suediei, Printul Mostenitor Gustaf Adolf al Suediei, Printul Gustaf Adolf al Suediei, Ducele de Connaught.

Margareta are doua surori mai mici: Printesa Benedikte a Danemarcei (n. 1944), care traieste in Germania si regina Anne-Marie a Greciei (n. 1946), care traieste la Londra.



Margareta descinde prin tatal sau din regii Danemarcei iar prin mama sa din suveranii suedezi. Bunicul matern a fost regele Gustav al VI-lea al Suediei iar bunica materna, Margaret a Marii Britanii care era nepoata reginei Victoria.

Margareta s-a nascut la o saptamana dupa invazia germana in Danemarca. Dupa varsta de cinci ani isi incepe scoala intr-o clasa special amenajata la palat.

In momentul nasterii ei, numai descendentii masculini puteau urca pe tronul Danemarcei, insa din motive de succesiune la tron, legile au fost modificate. Procesul de schimbare a constitutiei a inceput in 1947, cand a devenit clar ca regina Ingrid nu va mai avea alti copii. Mostenitorul prezumptiv era unchiul sau, printul Knud, insa popularitatea lui Frederick si a fiicei lui a inceput procesul complicat de modificare a constitutiei.
Aceasta propunere a trebuit sa fie trecuta prin doua parlamente si printr-un referendum, care a avut loc la 27 martie 1953. Noul act de succesiune permite descendentilor feminini sa acceada la tronul Danemarcei similar cu cel utilizat in Regatul Unit.

Dupa majorat devine regenta a regatului si face studii de drept si filozofie la Universitatea din Copenhaga. Ulterior studiaza dreptul constitutional, stiintele politice si economice si limbile straine la universitati prestigioase din lume.

Regele Frederik al IX-a a murit in 1972 si a fost succedat la tron de printesa Margareta la 14 ianuarie 1972 care a devenit primul suveran danez de sex feminin.

La 10 iunie 1967, printesa Margareta a Danemarcei s-a casatorit cu un diplomat francez, Henri de Laborde de Monpezat, la Biserica Navale. Laborde de Monpezat a primit titlul de "Alteta Sa Regala Printul Henrik de Danemarca". Din casatorie au rezultat doi copii: Frederik Andre Henrik Christian, printul mostenitor al Danemarcei care s-a nascut la 26 mai 1968 si Joachim Holger Waldemar Christian, print al Danemarcei nascut la 7 iunie 1969. Regina si Printul Henrik au opt nepoti: printul Christian, printesa Isabella, Printul Vincent, Printesa Josephine, Printul Nikolai, Printul Felix, Printul Henrik si Printesa Athena.

Mottoul oficial al reginei este Ajutorul lui Dumnezeu, iubirea poporului, puterea Danemarcei.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.