Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Asa ARATA VIITORUL -
235 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Lumea in 2050
667 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Lumea in 2050, adevaratul viitor al Pamantului
339 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Pentru cei ce cred ca pot schimba lumea..
1.724 vizite - 0 comentarii
adaugat de odette
 
  Lumea in 2050, viitorul real al Pamantului
69 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Lumea in 2050, viitorul real al Pamantului
23 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Apocalipsa- Evenimentele finale
612 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  „Robotii" extraordinari
198 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum Razboiul Rece a adus lumea in pragul apocalipsei
263 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Ascensiunea civilizatiei: cum grecii au schimbat lumea |
294 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cinema >> Stiinta, documentare
 

 

Cum vor schimba robotii lumea?

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 08.08.2013  Adauga la favorite 910 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Robotii vor fi in curand peste tot, in casa noastra si de la locul de munca. Ei vor schimba modul in care traim. Acest lucru va ridica multe intrebari filozofice, sociale, si politice la care vor trebui sa se raspunda cei ce fabrica roboti In science fiction, robotii au devenit atat de inteligenti incat decid sa ia in intreaga lume, deoarece oamenii sunt considerati inferioari. In viata reala, cu toate acestea, s-ar putea sa nu sa faca asta. E posibil ca intr-un viitor robotii sa fie imposibil de distins de fiinte umane iar oameni pot deveni cyborgi: jumatate om si pe jumatate masina.

Din ce in ce mai multi angajati lucreaza de la distanta, gratie computerelor, smartphone-urilor, emailului, mesajelor instant si videoconferintelor. Cu toate aceste, tehnologiile nu pot substitui prezenta fizica in birou, unde conversatiile fata-in-fata permit colaborarea usoara si duc la dezvoltarea camaraderiei.

Producatorii robotilor de teleprezenta incearca sa depaseasca aceasta problema cu ajutorul acestor roboti dotati cu roti, controlati prin conexiunile wireless la Internet, ce permit celor ce lucreaza de la distanta sa aiba o prezenta fizica in birou.

Acesti reprezentanti robotici sunt inca departe de a intra in mainstream, fiind utilizati de un numar mic de organizatii. Aparatele pot fi scumpe, dificil de navigat si pot chiar sa se blocheze daca navigheaza in zone in care semnalul wireless este slab. Scarile sunt o problema letala, iar persoanele care nu se impaca cu tehnologia le-ar putea considera prea ciudate pentru a le folosi in mod regulat.

„Sunt inca multe intrebari la care trebuie sa raspundem, insa cred ca potentialul este grozav", a declarat Pamela Hinds, co-director al centrului Universitatii Stanford pe probleme de munca, tehnologie si organizatii. „Nu cred ca discutiile fata-in-fata vor disparea, dar ramane de vazut cat de mult din acest contact poate fi inlocuit de aceasta tehnologie", a adaugat Hinds.

Specialistii in tehnologie spun ca aceste aparate ar putea fi folosite in diferite scopuri. De exemplu, ar putea permite managerilor sa inspecteze fabricile aflate in alte tari, lucratorilor in comert sa salute clientii din magazine, familiilor sa vada cum se mai simt rudele mai in varsta, iar iubitorilor de arta sa viziteze muzee aflate in alte tari.

Unii doctori deja isi consulta pacientii aflati in spitale din zone indepartate cu ajutorul robotului RP-VITA, co-dezvoltat de Institutul InTouch Health din California si de iRobot, o companie cunoscuta mai ales pentru robotul-aspirator Roomba.

Piata la nivel global pentru robotii de teleprezenta va atinge 13 miliarde de dolari in 2017, estimeaza Philip Solis, director de cercetare pentru tehnologii emergente in cadrul ABI Research.

Robotii au atras atentia lui Dimitry Grishin, un investitor rus care controleaza un fond de 25 de milioane de dolari care investeste in fazele incipiente ale companiilor specializate in roboti.

„Este greu de prezis cat de mare va fi piata, dar in mod cert exista suficiente oportunitati", a explicat Grishin. „In cele din urma, vom avea un robot in fiecare casa si in fiecare birou", a adaugat investitorul.

Fondul sau a investit recent 250.000 de dolari intr-o companie intitulata Double Robotics. Aceasta a lansat pe piata un dispozitiv asemanator unui Segway, intitulat Double, care este dotat cu un iPad, tableta care beneficiaza de un sistme de videoconferinte, FaceTime. Robotul poate fi controlat de la distanta printr-un iPad sau un iPhone. Pana acum, compania a vandut mai bine de 800 de unitati, costul uneia fiind de 1.999$.

Robotii Beam costa 16.000$, principalii clienti fiind companiile din domeniul tehnologiei care au echipe de ingineri raspandite pe intreg teritoriul SUA. „Sa fii prezent fizic este complicat -- trebuie sa zbori, sa sofezi pana acolo, sunt multe dificultati, dar Beam iti permite sa fii acolo fara a te complica", a explicat Scott Hassan, CEO-ul companiei.

De altfel, Suitable Technologies a adoptat propria tehnologie, astfel ca intr-o zi mai bine de jumatate din cei 25 de angajati se „teleporteaza" la munca, fiind prezenti cu ajutorul robotilor Beam. Acestia stau langa colegii lor in carne si oase si ii insotesc chiar si la pranz, la cantina companiei.

Inginerul de software Josh Faust se conecteaza zilnic din Hawaii, unde s-a mutat pentru a surfa, si planuieste sa-si petreaca iarna pe pistele de schi din Lake Tahoe. El nu se bucura de pranzul gratis si de facilitatile de pingpong existente in Palo Alto, unde isi are sediul compania, dar simte ca este o parte din echipa.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.