Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Eu, Eminescu
290 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  „EU, EMINESCU“
103 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Trecerea timpului si sensul vietii
93 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Disparitia misterioasa a zborului 538
293 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Capitalismul de supraveghere-De grote dataroof
146 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cantec de Vara: Frederick Delius (Marea Britanie 1968)
1.344 vizite - 0 comentarii
adaugat de marica
 
  Cautarea lumii neexplorate: Sulawesi,Indonezia
50 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Garry Nolan: OZN-uri si extraterestri |
282 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Analiza datelor
682 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cotele vietii in jurul stelelor din apropiere-
370 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cinema >> Stiinta, documentare
 

 

Lewis Carroll -date biografice

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 19.02.2013  Adauga la favorite 770 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
D odgson a fost fiul cel mai mare al treilea copil si intr-o familie de sapte fete si patru baieti nascuti Frances Jane Lutwidge, sotia lui Charles Dodgson Rev. El a fost nascut in Daresbury, Cheshire, in Ianuarie 27, 1832. Tatal sau era preot perpetuu acolo de la 1827 pana in 1843, cand a devenit rector al Croft in Yorkshire - un post care a detinut pana la moartea sa in Ianuarie 14, 1898 in Guildford, Surrey.

Familia sa a trait intr-un sat izolat tara si a avut cativa prieteni in afara familiei, dar a constatat putine dificultati in sine de divertisment. Charles a aratat o aptitudine mare pentru a inventa jocuri pentru a le distra. Cele mai "Reviste", compilatii Rectory manuscris la care familia ar fi trebuit sa contribuie, au fost create atunci cand avea 12 ani. De fapt, Charles a scris aproape toti cei care supravietuiesc, inclusiv Poezie util si instructiv (1845; publicat 1954), Revista Rectory (c. 1850, cea mai mare parte inedite), Umbrella Rectory (1850-1853), si Mischmasch (1853 - 62, publicata cu umbrela Rectory in 1932). Y oung Dodgson a participat Richmond Scoala, Yorkshire (1844-1845), iar apoi Scoala de Rugby (1846-1850). El a suferit mai multe boli in aceasta perioada, dintre care unul l-au lasat surd de o ureche. Dupa Rugby a petrecut un an in plus fiind instruiti de catre tatal sau, in timpul careia a fost inregistrata la Christ Church, Oxford (23 mai 1850). El a intrat in resedinta ca un student acolo, pe 24 ianuarie 1851.

Dodgson a excelat in studiile sale matematice si divinitatea in 1852, pe puterea de performantele sale la examene, el a fost nominalizat la un bursa (numit o bursa de studii in alte colegii). In 1854 el a castigat o premiera in Finala matematice - iese la cap de clasa - si a procedat la o diploma de licenta Arte in luna decembrie a aceluiasi an. El a fost facut un "Master of House" si un student senior (numit un om in alte colegii) anul urmator si a fost numit lector in matematica (echivalentul a tutorelui de azi), un post a demisionat in 1881. El a detinut bursa lui pana la sfarsitul vietii sale.

Ca Charles L. Dodgson, numele a folosit pentru lucrarile sale academice, el a fost autorul unui numar de carti de matematica, nici unul de o importanta de durata, desi Euclid si rivalii sai moderne (1879) este de un anumit interes istoric
Alice in Tara Minunilor a inceput ca o poveste de tors Dodgson, atunci cand la 4 iulie 1862, Dodgson si prietenul sau Robinson Duckworth, colegi de Trinity, vaslit cei trei copii Liddell pana Tamisa de la Oxford pentru a Godstow. Ei picnic pe malul, si sa intors la Christ Church tarziu in seara. De basm a lui Alice Underground Aventurile lui i sa spus la copiii cu aceasta ocazie. O mare parte din povestea sa bazat pe un picnic cu cateva saptamani mai devreme, cand toti au fost prinsi in ploaie, pentru un motiv oarecare, aceasta inspirat Dodgson sa spun atat de mult mai bine decat de obicei o poveste ca atat Duckworth si Alice observat diferenta, si Alice a mers atat de departe incat sa pledeze Dodgson sa scrie povestea.

Dodgson a fost capabil de a scrie povestea si sa-l adauga mai multe aventuri suplimentare care au fost spuse cu alte ocazii. El a ilustrat cu desene propriile sale brute, dar distinctiv si-a dat produsul finit la Alice Liddell, cu nici un gand de a auzi de ea din nou. Cu toate acestea, romancier Henry Kingsley, in timp ce vizita protopopiat, nimerit sa-l citeasca, si a cerut doamna Liddell a convinge autorul sa-l publice. Dodgson, sincer surprins, consultat de prietenul sau George Macdonald, autorul unora dintre cele mai bune povestiri pentru copii din perioada, iar acesta din urma a dat aprobarea sa.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.