Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Palatul Potala, Tibet
1.422 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Palatul de la the Lost City
1.357 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Venetia, orasul misterelor - Legende - Palatul Dogilor -
164 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Palatul de Muzica Catalana
1.036 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Fortul Rosu sau Lal Quila (Qilah)
451 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Palatul National Pena
1.168 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Palatul Blenheim Woodstock. -Anglia
1.690 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Palatul ideal a postasului Cheval
1.025 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Palatul Mogosoaia
678 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Palatul Mogosoaia
381 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cinema >> Stiinta, documentare
 

 

Palatul Hampton Court

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 27.10.2020  Adauga la favorite 261 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Palatul Hampton Court, situat in apropierea Londrei, a fost resedinta monarhilor englezi intre secolele al XVI-lea si al XIX-lea. Farmecul sau consta in minunata combinatie dintre stilurile Tudor si baroc francez.

Cand cardinalul Thomas Wolsey a ridicat Hampton Court pe malurile Tamisei, la 22 kilometri sud-vest de Londra, acesta era considerat cel mai frumos palat din tara. Avea tot ce trebuia sa aiba un castel: turnuri, hornuri si creneluri. Palatul a fost construit intre 1514 si 1525 in stil Tudor. Acesta era ultima faza a goticului perpendicular, un nume dat goticului englez tarziu caracterizat de accentul pe verticalitate si dispunere a zidurilor si ferestrelor ca in retea
Wolsey nu s-a bucurat prea mult de Hampton Court, pentru ca l-a daruit lui Henric al VIII-lea la un an dupa terminarea sa, in 1526. Cardinalul iesise din gratiile regelui si spera, astfel, sa-i recastige favorurile. Eforturile sale au fost insa zadarnice: Wolsey a fost indepartat din functie patru ani mai tarziu.

Cu toate acestea, Wolsey l-a facut foarte fericit pe rege. Lui Henric al VIII-lea i-a placut atat de mult Hampton Court incat si-a stabilit aici resedinta si a locuit aici cu sotia sa, Anne Boleyn, modificand si marind cladirea. In 1540 el a refacut curtea interioara, care a devenit Curtea Ceasului atunci cand lui Nicholas Oursian i s-a cerut sa realizeze un ceas astronomic pentru ea. Ceasul functioneaza chiar si astazi. Biblioteca si Sala Mare cu minunatul tavan cu grinzi suspendate au fost construite tot in timpul lui Henric al VIII-lea, care a marit gradina.
Elisabeta I, fiica lui Henric al VIII-lea si a lui Anne Boleyn, a preferat si ea Hampton Court ca resedinta. Aici a primit vestea victoriei flotei engleze asupra Invincibilei Armada Spaniole. Elisabeta era foarte interesata de gradinarit si a adunat plante exotice din toata lumea, pe care i le-au adus exploratori precum Francis Drake si Walter Raleigh.
Sosirea lui William de Orania si a sotei sale, Maria Stuart, a marcat inceputul unei noi perioade pentru Hampton Court. Dupa numai un an la putere, ei au daramat vechiul castel in stil Tudor si l-au reconstruit. Arhitectul regal, Christopher Wren a primit sarcina de a crea an alt „Versailles", deoarece ei nu doreau sa locuiasca in castelul medieval de la Whitehall. Planurile originale ale lui Wren erau probabil inspirate mai degraba de Luvru si au fost puse doar partial la indeplinire, fapt care explica fascinanta imbinare dintre stiluri. Totusi, ar fi o exagerare sa descriem Hampton Court ca un Versailles englezesc.
Faimosul labirint de la Hampton Court, format din garduri vii inalte de tisa, a fost creat pe timpul lui William si al Mariei.

Ultimul monarh care a locuit la Hampton Court a fost George al III-lea, 1683-1760.

In 1839, castelul si gradinile au fost deschise publicului si continua sa fie vizitate si astazi.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.