Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Apatit
1.400 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Ce trebuie sa consumi pentru un sistem imunitar puternic
1.144 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Jogging in apa
998 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Baile de aburi
951 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum decorez ornamentul de Craciun
32 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Sfaturi de aur pentru ingrijirea pielii bebelusilor
1.393 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Transforma-ti sticla intr-o piesa UNICA
113 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Supraveghere video pentru acasa
730 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Sfaturi pentru o imunitate de fier in sezonul rece
232 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  5 sfaturi pentru a avea grije de bijuteriile placate cu
278 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Afla cum >> Sfaturi practice
 

 

Smirna = aur pentru sistemul imunitar

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 15.02.2013  Adauga la favorite 1.008 vizualizari

Nota film: 5 / 5 (1 vot )
   
 
O noua luna in calendar, o alta esenta volatila de comentat in acest numar al revistei. De data aceasta ma voi referi la smirna, care este un amestec obtinut din cateva componente. In primul rand smirna are la baza uleiul de masline care ii ofera acea finete a consistentei si o face sa fie atat de placuta pentru uzul extern. In realitate smirna – Commiphora myrrha – este o rasina realizata prin amestecul unor componente, asa cum spuneam, care ii confera calitati sporite si un farmec aparte cel putin in privinta laturii spirituale a vietii. La origine smirna este o rasina ea insasi, produsa de scoarta unui copac exotic ce are denumirea de Styrax benzoin, acest arbore fiind originar din Indonezia si are o arie de raspandire in Indonezia, Malaesia si Sumatra, dar si in Thailanda, Java, tarmurile Marii Rosii, fiind cultivat si in multe alte zone din emisfera nordica.
Inca din vremuri indepartate smirna era folosita pentru a parfuma incaperile mai ales, dar era intrebuintata si pentru fumigatiile mediumilor sau a vracilor, cat si in cazul multor boli de catre medicii acelor timpuri. De obicei conducatorii curtilor imperiilor si regatelor din primele secole ale crestinismului si mai apoi in Evul Mediu obisnuiau sa parfumeze incaperile resedintelor cu smirna, in acest fel asigurandu-si si igiena contra eventualelor microorganisme ce ar fi putut determina manifestari contagioase. Deseori noi avem despre oamenii acelor vremuri o conceptie limitata, crezandu-i fara o cunoastere suficienta, dar se pare ca detineau cunostiinte de botanica, alchimie si medicina naturista cel putin cum le avem noi astazi, cand folosim computerele. Astfel ca stiau cum sa foloseasca smirna si efectele ei benefice.
Intorcandu-ne in zilele noastre, redescoperim cu uimire si placere proprietatile miraculoase ale multor plante si copaci exotici. Atat betiosoarele aromate, cat si esentele volatile ne sant de mare ajutor in prezent, cand ritmul de viata s-a accelerat si odata cu el stressul si responsabilitatile. De aceea este bine ca dupa ce venim acasa de la servici, sa ne curatam aura aprinzand fie un betisor parfumat, fie lampa de aromoterapie. Daca folosim smirna, este bine de stiut ca ea este o esenta de tip Yin – Yang, deci care echilibreaza toate valorile aurei si ale organismului. Sa ne amintim ca smirna a facut parte dintre darurile pe care cei trei magi, conform legendei, le-au adus lui Iisus la nasterea sa. Celebrul medic Avicenna la randul sau scria intr-un tratat – Legea Medicinii, despre smirna ca este foarte buna in restaurarea unor probleme la nivel dentar, daca era amestecata cu un anume antibiotic si cu un aliaj de un anumit tip. Desigur era vorba de proportiile acestor elemente pentru a obtine produsul final adecvat, deoarece smirna folosita in mod singular dauneaza smaltului dentar.
Si pentru ca tot vorbim de proprietatile smirnei, sa ne referim acum si la faptul ca poate combate cu succes orice forma de colesterol, avand calitatea de a prevenibolile digetive de orice tip ar fi ele, inclusiv cele metabolice cum e diabetul. Inca din vechime inteleptii care au uzilizat smirna pentru a lecui bolnavii de diferite boli, cunosteau ca aceasta are o influenta covarsitoare asupra psihicului uman, alungand gandurile negre si lipsa de iubire, influentele malefice mentale pe care azi le numim mesaje subliminale, precum si ispitele aparute la nivelul mintii unde pot sa se manifeste energii parazite preluate din mediul social. Folosind uleiul volatil de smirna in lampa de aromoterapie, efectele sale se vor face simtite in primele 15 minute, echilibrand tonusul general al fiintei pe toate nivelele. Aroma sa trateaza cu succes racelile de sezon, gripa, lispa de concentrare, nelinistea provenita din psihic, emotiile reprimate care duc la simptomul de maini si picioare reci, si chiar si elementele dereglate din fluxul sanguin. Avand aceste calitati de echilibrare, aroma smirnei patrunde prin caile nazale pana in sistemul nervos, modificand fluxul neuronal si stabilizandu-l pe o alta frecventa, determinand in acest fel raspandirea energiei sale suave de-a lungul meridianelor de energie cunoscute in acupunctura. Folosita in amestec cu putin mir, efectul aromei de smirna ajunge astfel in sange, unde reface nivelele energetice care au dus la aparitia colesterolului ridicat. Ca o recomandare necesara trebuie sa stiti ca puteti achizitiona smirna naturala sub forma rasinii naturale, din magazinele naturiste si farmacii, dar este necesar sa va uitati cu atentie pe ambalaj, deoarece multe produse de smirna comercializate contin si alte adaosuri sintetice care dauneaza sanatatii


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.