Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Soba transformata in centrala pe lemne
428 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum se aprinde CORECT FOCUL in SOBA?
262 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum ard peletii in soba normala
1.182 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Ideea de a face o soba cu lemne din ciment
347 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Soba transformata in centrala pe lemne (Partea 2-a)
408 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  ALOE VERA
547 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  5 LUCRURI pe care le faci in caz de FURTUNA
212 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Centrala pe lemne, - sfaturi
553 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum sa avem grija de lucrurile de piele din garderoba
155 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum alegem gresia si faianta pentru baie
201 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Afla cum >> Sfaturi practice
 

 

Soba de teracota

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 05.11.2012  Adauga la favorite 2.988 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
In contextul actualei situatii energetice internationle, sobele din teracota prezinta marele avantaj ca pot functiona cu orice fel de combustibil solid sau gazos,lemn moale, lemn tare, rumegus, carbune, cocs, brichete,gaz metan- in functie de specificul zonei.Singura conditie tehnica este ca sobarii din zona de utilizare sa cunoasca variantele constructive pentru diferite tipuri de combustibili.

Compozitia de materiale si tehnologia de presare la presiuni inalte, pe prese mecanice si hidraulice, asigura acestor cahle un grad mare de compactitate, care atrage dupa sine cele mai bune proprietati termice care se pot atinge in tara. Acest lucru inseamna ca, o soba de teracota corect dimensionata si corect construita, se va incalzi rapid, de la un brat de lemne, o masura de carbune sau un metru cub de gaz si isi va ceda caldura in 10-12 ore, timp in care incaperea ramane cu o caldura placuta. O incapere locuita 24 de ore pe zi nu necesita mai mult de 2 incalziri, nici macar in cele mai reci zile din an.

Economia de combustibil este cea mai vizibila la incalzirea cu gaz, unde in perioade reci, la o casa cu trei camere, dotata cu centrala termica, consumul lunar este de circa 500 mc, iar la o casa cu trei sobe bune, consumul este de doar 300-350 mc.
Dupa necesitati se pot construi sobe simple pentru camere, sobe cizma pentru bucatarie- care po fi prelungite si in camera vecina, cu focarul in bucatarie si corpul de incalzire in camera- sobe prevazute cu instalatii ca si in cazul incalzirii centrale, unde o soba poate incalzi mai multe incaperi, sau orice tip de semineu functional, dar si decorativ, conceput de catre client si proiectat cu ajutorul unui sobar.

O dimensionare corecta a sobei se face luand in calcul o serie de elemente: zona geografica, combustibilul, volumul camerei de incalzit, grosimea peretilor, starea lor (tencuit sau netencuit), materialul peretelui (caramida plina, caramida eficienta, beton etc.), materialul si constructia plafonului, pardosirea camerei, asezarea camerei (pe colt sau pe latura, intre etaje sau nu), expunerea la vant. Acest lucru se face de obicei de catre sobar. Pur orientativ puteti sa considerati urmatoarele detalii tehnice ca factori de medie influenta: o camera cu suprafata de 14-16 mp x 2,3 m inaltime necesita o soba de 3x2x6 sau 2,5x2x7 cahle (3 cahle inaltime x 2 cahle adancime x 6 cahle inaltime) la care se adauga soclul si cupola. La o camera de 20 mp si aceeasi inaltime este necesara o soba de 3x2,5x7 cahle. Pentru o camera de 30 mp si aceeasi inaltime este necesara o soba de 3,5x2,5x7 (sau 4x2x7) cahle.

Variantele constructive sunt nenumarate, in functie de dorinta fiecaruia, dar toate depind de asezarea si dimensionarea corecta a hornului. In functie de dorintele individuale, variantele constructive pot fi imbunatatite estetic prin piesele deosebite, cum sunt : cupole, socluri, etajere, bancute, medalioane, colti dubli (pilastri), arcade etc. Aceleasi componente pot fi utilzate si la construirea semineelor, cu sau fara focare metalice incluse.
Materialele din care se realizeaza sobele noastre sunt ecologice, in proportie de 100%.Glazurile sunt fara plumb, componentele fiind netoxice si se pot executa intr-o gama variata de culori, astfel soba executata devine si un obiect de decor in casa.

Durata de viata a unei sobe este de 20-25 de ani, perioada dupa care soba se poate reconstrui din propriile materiale de 2-3 ori.In functie de constructie, intensitatea si corectitudinea folosirii, precum si de modul de intretinere, soba dumneavoastra va insoti generatii intregi.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.