Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Cum alegem costumul de baie
586 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Baia, alegerea gresiei si a faiantei.
1.118 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum sa pastrezi rosturile,curate
199 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum alegem vinul perfect pentru sarbatorile de iarna
544 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum curatam faianta si placile de gresie
1.715 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum se monteaza un calorifer in baie.
179 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum alegem culoarea vopselei de par
420 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  10 SECRETE PENTRU CURATAREA BAII
283 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum alegem un brad artificial pentru Carciun
1.562 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum organizam spatiul din baie
153 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Afla cum >> Sfaturi practice
 

 

Cum alegem gresia si faianta pentru baie

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 12.10.2022  Adauga la favorite 137 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Atunci cand vine momentul sa alegi. Optiunile par nesfarsite atunci cand trebuie sa decizi ce gresie sa pui in baie - vei alege gresie sau faianta lucioasa, mata, simpla , cu model,cu aspect marmorat, rustic, cu flori, cu motive geometrice , gresie mata sau lucioasa si lista continua si iar continua.
Pentru a va veni in ajutor in procesul de luare a deciziilor , am adunat pentru voi cateva sfaturi practice care sper ca va vor ajuta sa va decideti mai usor.
Pentru baie se potrivesc mai toate tipurile de pardoseala : din gresie ceramica sau portelanata, travertin , piatra , cuart, teracota. In final preferintele persoanale sunt cele care primeaza in luarea deciziei, totusi sfaturile de mai jos va vor ajuta sa va definiti ceea ce va doriti si ceea ce se potriveste cu adevarat pentru baia voastra.
Suprafete care sa se curete usor
Baia este un loc care trebuie sa permita curatarea frecventa si folosirea unor substante de igienizare destul de dure. Acesta este si motivul pentru care gresia si faianta sunt folosite atat de mult in amenajarea bailor. Au aspect curat si proaspat si pot fi curatate si igienizate extrem de simplu.
Cu toate ca placile de gresie si faianta sunt rezistente la apa aceastea nu sunt chiar 100% impermeabile. Un sfat foarte important pentru zona de langa sau de sub cabina de dus este sa folositi un kit pentru izolarea acestei suprafete impotriva umezelii chiar inainte de a aplica placile ceramice.
Daca veti alege placi de piatra naturala, asigurati-va ca acestea sunt sigilate corespunzator pentru a preveni infiltratiile de apa, si aparitia mucegaiului.
Ce dimensiune de gresie si faianta s-ar potrivi pentru baia mea?
Cele mai multe intrebari primite de la cititorii nostri in sectiunea de forum sunt de genul: Ce gresie sa pun in baie? Pentru o baie mica pot pune gresie mare patrata? Sfatul general este ca intr-o baie de mici dimensiuni sa nu alegi niciodata placi mari de gresie si faianta ( de exemplu de dimensiune 60 x 30 centimetri), pentru ca incaperea se va micsora simtitor. Este un sfat bun de urmat cu mici exceptii: daca suprafata baii va permite sa folositi placi mari fara a fi nevoie sa fie taiate rezultatele pot fi impresionante.
Placile mici de gresie si faianta (10 x 10 centimetri) pot arata bine in baile mici , insa liniile multe de rosturi pot uneori sa dea un aspect nu tocmai placut. In consecinta cel mai potrivit ar fi sa alegeti placi de dimensiune medie ( 40 x20 centimetri) care sunt mai potrivite pentru amenajarea bailor mici si medii.
Atentie insa si la spatiul dintre toaleta, chiuveta, fereastra etc. Daca spatiul este mult prea compact atunci o gresie si o faianta mica ar fi mai potrivite pentru ca vor "curge" mai bine decat placile mari mai ales ca nu vor necesita prea multe ajustari.
Poate gresia si faianta sa transforme o baie mica intr-una mai mare?
Culorile deschise de gresie si faianta ( alb sau crem) pot face o baie mica sa para mult mai spatioasa pentru ca reflecta lumina mai bine decat culorile inchise, conferind astfel un aer mai aerisit si mai spatios baii.
Folosirea aceleiasi culori de gresie si faianta va oferi de asemenea baii senzatia de spatiu. Pentru a spori efectul, puteti folosi un chit pentru rosturi de aceasi culoare cu faianta si cu gresia sau puteti apela la gresie si faianta rectificata care va vor permite placarea pardoselei si peretilor fara spatii intre placi.
Aduceti natura in interiorul baii voastre
Va place travertinul, marmura sau ardezia? V-ati gandit sa le folositi pentru amenajarea baii? Daca va plac insa vi se par prea scumpe pentru bugetul vostru, puteti folosi placi ceramice de gresie si faianta care imita aceste materiale si veti obtine niste efecte fantastice.
Gresia se simte rece la picioare?
In general, gresia retine caldura deci nu ar trebui sa se simta rece la picioare insa acest lucru depinde mult de suprafata pe care este aplicata. Daca locuiti intr-un apartament la etaj si acesta este incalzit iarna nu veti avea o astfel de problema. Daca locuiti la casa si gresia este asezata pe sapa atunci se poate simti senzatia de rece.
Puteti corecta acest lucru apeland la o instalatie de incalzire prin pardoseala, astfel veti avea pe langa o pardoseala calda si caldura in intreaga camera. Acest sistem de incalzire are multe beneficii printre care se numara si faptul ca va ofera mai mult spatiu in camera pentru ca nu va mai fi necesara montarea caloriferelor, costuri mai mici de incalzire si o metoda mult mai eficienta de incalzire a locuintei.

De cate placi de gresie si faianta am nevoie pentru baie?
O alta intrebare adresata frecvent de cititorii nostri este : De cata gresie am nevoie pentru o baie de X metri patrati? In general se calculeza perimetrul camerei la care se tine cont si de pierderile din taieturi cam 15 % daca gresie va fi montata drept si cam 30 % pentru o placare pe diagonala. Exista si calculatoare ca determina cantitatea necesara de gresie si faianta.
Puteti incerca acest calculator preluat de pe site-ul CESAROM: calculator placi gresie dar si acesta varianta mai complexa : calculator suprafete.
Adaugati textura cu ajutorul placilor ceramice pentru baie
Daca nu vreti sa aveti o baie cu aspect de spital atunci trebuie sa adaugati textura placilor de ceramica. Daca vorbim de pardoseala atunci textura este ceva cu adevarat necesar. Stiu ca veti spune ca este logic ceea ce tocmai am afirmat , insa cunosc multe cazuri, cand persoanele au fost orbite de aspectul gresiei lucioase si au ales-o constantand in final ca au facut o mare prostie, eventual dupa ce au alunecat pe ea atunci cand au iesit de sub dus.

Ca regula generala, cu cat textura este mai aspra cu atat mai putin alunecoasa va fi gresia. Daca vorbim de pereti , faianta lucioasa arata sic si reflecta lumina ceea ce face din ea o optiune buna pentru baile mici sau cele intunecoase. Pe de alta parte , faiata cu modele in relief, este o buna modalitate de a adauga ceva special baii, mai ales daca ati ales sa amenajati baia doar in doua culori.
Alegeti gresie si faianta pentru baie colorata sau cu modele
De departe albul si nuantele de crem sunt cele mai des utilizate in amenajarea unei bai. Faianta si gresia albe au aspect proaspat, clasic si reflecta lumina dand iluzia de spatiu si de mai multa lumina. Ca sa evitati un aspect mult prea rigid folositi multe accesorii colorate pentru a crea pete de culoare in acest design curat si minimalist.

Faianta si gresia colorate sau cu model pot fi folosite pentru a adauga mici detalii sau pentru a crea o declaratie puternica atunci cand alegeti sa placati un perete intreg. Acest tip de placi se potrivesc bine cu accesorii si mobilier simplu pentru baie.

In prezent este foarte la moda stilul marocan ceea ce face ca placile de mozaic sa fie foarte folosite la placarea suprafetelor din baie. Sunt disponibile atat de multe stiluri, dimensiuni si culori incat este imposibil sa nu poti adauga culoare baii tale.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.