Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  NU ARUNCATI PUNGILE VECHI DIN PIELE!
55 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Dintisorii bebelusului: cum ii ingrijim corect
527 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Nu aruncati cizme vechi din piele
55 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Piele de babuta
997 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Fabricarea manuala a pantofilor premium pentru barbati
431 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum sa ai grija de picioarele si unghiile tale
182 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum ingrijim corect tenul pe timp de vara?
261 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum iti faci pantofii impermeabili?
626 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Ce poti face pentru a fi mai eficient si mai productiv?
1.014 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum sa ai grija de picioarele si unghiile tale
301 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Afla cum >> Sfaturi practice
 

 

Cum sa avem grija de lucrurile de piele din garderoba

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 12.10.2022  Adauga la favorite 185 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Hainele si accesoriile din piele sunt foarte cautate datorita calitatii lor sporite. Cu toate acestea , ele au nevoie de o atentie deosebita din partea noastra. Obiectele din piele : haine, posete, pantofi, manusi, nu se lasa cu praf si noroi pe ele, se sterg si se curata imediat.

Nu se usuca niciodata linga sursa de caldura (soba, calorifer) care scorojeste si intareste pielea.

Pentru a evita intarirea, pielea se unge cu substante grase aplicate in strat subtire ca : ulei de ricin, untura de peste etc, apoi cu crema. Haina de piele (uscata) se unge cu glicerina. Ziua urmatoare, se sterge cu o carpa moale si se lustruieste cu ceara speciala. Procedand astfel, hainele isi recapata supletea si moliciunea.

Luciul obiectelor din piele
se mentine daca se freaca cu o carpa muiata in albus de ou, batut usor. Pielea intoarsa trebuie curatata chimic, profesional. Este un material extrem de sensibil, care se pateaza foarte usor. Se recomanda curetire chimica a hainelor, pantalonilor sau fustelor din piele intoarsa.

Hainele de antilopa ca si incaltamintea sau manusile, purtate multa vreme, prind luciu si capata un aspect mai putin frumos. Acest inconvenient poate fi rezolvat chiar acasa, fara mari eforturi. Aveti nevoie doar de cateva lucruri pentru a va duce misiunea la capat: guma de sters de calitate (obisnuita, pentru creioane); perie speciala pentru pielea intoarsa (are firele foarte tari); carpa umeda si otet de vin alb. Se utilizeaza guma pentru a sterge usor petele cu grija, pentru a nu strica materialul. Perie pielea cu peria speciala le poti achizitiona din magazinele de incaltaminte sau de haine de piele. Toarna putin otet pe carpa umezita, freaca petele cu aceasta carpa, apoi lasa sa se usuce. S-ar putea ca mirosul de otet sa persiste cateva zile dupa curatare. Pentru reimprospatarea portiunilor lucioase se pot folosi urmatoarele procedee :

— se freaca cu o perie moale, care se inmoaie intr-o solutie preparata din o lingurita bicarbonat de sodiu la un pahar cu lapte

— se sterge cu o guma de cerneala ; se perie cu o periuta de sarma, se freaca usor cu glaspapir marunt.

Vara, hainele de piele se pastreaza pe umeras, intr-un loc uscat, intunecos si daca este posibil racoros.

Pielea colorata a gentilor sau pantofilor se curata cu o carpa inmuiata in lapte, apoi se lustruieste cu o carpa moale si se aplica apoi un strat subtire de ceara alba.

Sub nicio forma nu trebuie sa bagati la masina de spalat hainele sau accesoriile din piele intoarsa. Va trebui sa te adresezi unei curatorii chimice. Uitandu-se pe eticheta de intretinere si doar vazand haina, cei care lucreaza acolo iti vor putea spune daca haina mai poate fi salvata - intre noi fie vorba, ma indoiesc! Nu trebuie insa sa va faceti mari sperante prea mari. Pielea intoarsa este extrem de delicata si sensibila, iar atingerea cu apa o pateaza si o intareste.


Manusile se curata dupa ce mai intai s-au tras pe mana. Se freaca cu un burete inmuiat in lapte dulce (rece) si sapun pana se curata .murdaria. Se intinde bine in toate directiile si se pudreaza cu talc. Manusile din piele alba se curata frecandu-le cu pudra de talc. Se pastreaza in pungi spre a nu se pata de celelalte obiecte.
incaltamintea din piele se curata imediat ce s-a scos de pe picior. Daca s-a udat de ploaie se sterge cu o carpa uscata pe ambele parti, Iata si interior si se pune la uscat. Introducand in pantof tubul unui aspirator si lasand sa se ventileze aerul, uscarea se face in 10-15 minute. Pentru ca talpa incaltamintei sa dureze mai mult timp, este bine sa se unga inainte de purtat cu petrol (pentru incaltamintea mai -groasa) sau cu esenta de terebentina (pentru cea fina).

Incaltamintea, dupa ce a fost bine curatata de praf si noroi trebuie data la 4-5 zile cu crema care se intinde bine.

Pantofii de culori deschise se curata cu un tampon muiat in lapte crud, apoi se lustruiesc cu crema alba si cu o carpa moale.

Pantofii de lac negru se curata cu albus de ou batut spuma. Luciul se da cu o carpa curata. La fel se curata si pantofii de piele alba.

Incaltamintea alba cu fete de panza nu se spala ci se curata cu o perie aspra pentru a indeparta praful, iar daca sunt pete acestea se scot cu benzina. Se prepara o pasta din praf de creta si solutie de sapun care se aplica pe pantof cu ajutorul unei periute. Cand se usuca, se scutura si se freaca cu o perie moale.
Pentru vara, incaltamintea de lac se infasoara in hartie, iar fetele vor fi date cu un strat subtire de lanolina.

Incaltamintea se pastreaza intotdeauna pe calapoade. Daca nu sunt calapoade suficiente in casa se introduc in pantof vata, carpe sau hartie.
Incaltamintea de cauciuc se spala cu apa rece, se usuca si se lustruieste cu o bucata de postav. Captuseala de panza din interior se perie si se scutura de praf.
Obiectele de cauciuc nu se curata cu benzina sau gaz. Se vor feri de uleiul de masina, de motorina.

O manta de ploaie cauciucata se curata frecand-o cu un burete inmuiat in solutie de praf de sapun. Se spala apoi murdaria sub un dus de apa calda. Se sterge cu o carpa uscata si se aseaza pe umeras la zvantat. Mantalele de cauciuc nu se pun la naftalina.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.