Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Ulei de catina: Proprietati si beneficii
1.398 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Oleocantal din uleiul de masline:si Alzheimerul
864 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Uleiul de MASLINE: beneficii terapeutice / cum il alegi?
170 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Uleiul de canepa, miracol pentru diabet!
385 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Uleiul de menta alunga durerile de cap
744 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Uleiul de porumb
1.681 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Uleiul de masline – ideal in caz de arsuri
631 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Beneficiile fructului avocado
1.733 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Uleiul de menta alunga durerile de cap
1.033 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Uleiul de menta alunga durerile de cap
546 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Afla cum >> Sanatate
 

 

Uleiul de argan

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 18.10.2012  Adauga la favorite 1.371 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Arganierul (Argania Spinosa), sau arborele de argan cum mai este numit, este unul dintre cei mai vechi arbori de pe planeta. Are intre 8 si 10 m si poate ajunge pana la 200 de ani de viata. Este intalnit astazi numai in partea de sud-vest a Marocului. Padurile de argan au fost declarate Rezervatie a Biosferei de catre UNESCO. Din miezul samburelui de fruct de argan, prin prajire traditionala si prin presare la rece, se obtine renumitul ulei de argan, un ulei cu proprietati nutritive care il recomanda ca fiind extrem de sanatos pentru organism, calitati organoleptice care il pozitioneaza ca un ulei foarte pretios pentru cunoscatorii cu gusturi fine, precum si proprietati cosmetice exceptionale. Uleiul de argan este in acelasi timp si uleiul cel mai rar din lume: pentru a se obtine un litru de ulei, este necesara o cantitate de cel putin 30 kg de samburi de argan, ceea ce reprezinta productia a cca. 6 arbori de argan. In plus, este nevoie de aproximativ sase ani pentru a se obtine prima recolta de fructe de argan de la un arbore de argan. Toate acestea i-au atras uleiului de argan, pe drept cuvant, denumirea de “aurul Marocului". Uleiul de argan are culoarea galben deschis si transparent, cu gust si miros parfumate subtil. Aroma lui este pusa in valoare in mod exceptional in combinatie cu legumele, carnea alba si pestele, devenind indispensabil pentru reusita salatelor exotice si a platourilor orientale. Este extrem de bogat in vitamina A, E si F, foarte bogat in acizi grasi mono si poli-nesaturati, acid linoleic si steroli, are proprietati antioxidante mult peste medie. Folosit in cosmetica in stare naturala sau in componenta diferitor creme, uleiul de argan este considerat un ulei de masaj prin excelenta. Cu o textura usoara si foarte agreabila, uleiul de argan se absoarbe rapid, lasand in urma o piele fina, satinata. Interesant de stiut ca in antichitate femeile isi masau corpul si parul cu ulei de argan, sau ca li se dadea o lingurita de ulei de argan pur noilor-nascuti ca un mod de a le ura viata lunga. De asemenea berberii din Maroc utilizau acest ulei mistic pentru tratarea si prevenirea unei palete largi de boli. Cu alte cuvinte, uleiul de argan este un produs rar, folosit atat pentru rasfatul papilelor gustative cat si pentru ingrijirea si infrumusetarea intregului corp.
Mai multe detalii: Proprietatile uleiului de argan: Stabilizeaza hipercolesterolemia, reduce hipertensiunea, are efect anti-obezitate daca este consumat pe stomacul gol, are efect pozitiv in funtionarea ficatului, are proprietati anticancerigene. Relanseaza si stimuleaza oxigenarea celulara, are efect antirid (previne uscarea pielii si imbatranirea ei fiziologica, reconstruind filmul hidrolipidic si marind aportul nutritiv la nivel de celula). Foarte eficient in cosmetica, atat folosit in stare naturala cat si inclus in creme. Este foarte frecvent folosit pentru ingrijirea pielii (masaj, hidratare, refacerea filmului hidrolipidic, ca cicatrizant sau pentru efectul sau anti-imbatranire, atat pe corp cat si pe fata), este un remediu optim in tratamentul parului degradat (se aplica inainte de spalare cu 30min, pe toata lungimea parului, sau pe parul curat, pentru stralucire) si a unghiilor fragile (se combina cantitati egale de ulei de argan si zeama de lamaie, obtinandu-se o solutie in care se tin unghiile timp de 10-15min), este un adevarat balsam pentru masaje antioboseala, antistres. Acest ulei este folosit cu succes de catre femeile insarcinate pentru prevenirea vergeturilor, elasticizarea pielii corpului si a zonei perineale. Dupa nastere este foarte util la masarea sanilor si a regiunii abdominale pentru prevenirea lasarii pielii.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.