Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Calimanesti - Caciulata,
874 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Ranca
1.264 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Curtea de Arges
1.095 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Calator in Paradis - Parcul National Buila-Vanturarita
1.729 vizite - 1 comentarii
adaugat de Lary
 
  Muzeul Trovantilor din Costesti [HD]
1.062 vizite - 0 comentarii
adaugat de Lary
 
  Ramnicu Valcea
1.179 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Municipiul Ramnicu Valcea
96 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Baile Govora
81 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Manastirea Arnota - Valcea
567 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Muntii Latoritei - Valcea - Romania
1.383 vizite - 0 comentarii
adaugat de Laur
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Turism
 

 

Ramnicu Valcea

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 04.10.2012  Adauga la favorite 1.061 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Municipiul Ramnicu Valcea este resedinta judetului Valcea; important centru economic si cultural al tarii, este asezat in partea central-sudica a Romaniei, respectiv la confluenta dintre Olt si Olanesti. Situat la intersectia paralelei 45°07′ latitudine nordica cu meridianul 24°22’21″ longitudine estica la jumatatea distantei dintre Ecuator si Polul Nord, orasul se afla in plina zona temperata, cu cele mai favorabile conditii climaterice pentru dezvoltarea vietii omenesti. Pe aceeasi latitudine se mai afla: Torino (Italia), Bordeaux (Franta), Minneapolis (S.U.A.), Peninsula Crimeea si Delta Volgai. Ramnicu Valcea este amplasat in Subcarpatii Getici, la 18 km de defileul Oltului, in lunca raului, si formeaza la confluenta cu Olanestiul o zona carlig cu orientarea N-S. Largimea maxima a luncii este de 2,5km in partea de nord, de 1,9km in zona centrala si de 2km in zona sudica. Municipiul Ramnicu Valcea are o suprafata de 6.221 ha si impreuna cu comuna suburbana Goranu se ridica la 8.866 ha. Orasul se invecineaza cu urmatoarele localitati: comuna Bujoreni (N), comunele Daesti si Golesti (NE), comuna Budesti (E), orasul Ocnele Mari (V), comuna Mihaesti (SV) si comuna Vladesti (NV).

palatul-de-justitie-ramnicu-valcea

frunze-parcul-mircea-cel-batran

panorama-ramnicu-valcea


Orasul se intinde la est de dealul Capela, pana dincolo de cursul raului Olt, depasind spre sud confluenta acestuia cu apele raului Olanesti. Este marginit la sud de dealul Troian, iar la sud-vest de dealul Petrisor. La nord hotarul municipiului Ramnicu Valcea este marcat de dealul Cetatuia. Orasul este amplasat pe terasele Oltului, care sunt evidentiate mai mult in partea de vest, deoarece in zona estica dealurile coboara pana aproape de firul apei. Se disting doua terase. in trecut, aglomerarea urbana era dispusa pe terasa superioara, datorita frecventelor inundatii pe care le producea Oltul. Prin lucrarile de amenajare a raului si prin constructia barajelor, aria de locuit s-a extins si pe terasa inferioara, pericolul inundatiilor fiind inlaturat. Zonele vechi, cu constructii aflate aproape de albia minora a Oltului, sunt aparate de inundatii prin inaltimea mare a malurilor. Altitudinea medie a localitatii este de 240-260m.

In cadrul judetului, orasul este situat in partea central-estica, iar in Subcarpatii Getici se incadreaza in Subcarpatii Valcii intre Oltet si Topolog. Ramnicu Valcea este asezat intr-o zona depresionara (Horezu-Olanesti-Muereasca-Calimanesti-Berislavesti-Salatrucu-Dobriceni-Zmeureni). La nord de largirea depresionara de la Ramnicu Valcea exista dealuri inalte de peste 700m unde apar creste. In apropiere de oras atat pe stanga cat si pe dreapta Oltului predomina un asemenea relief de creste generat de vaile torentiale in conditiile unor structuri geologice monoclimale (L. Badea,1955, si Mihaela Dinu, 1995).

Distanta fata de principalele orase din jur este usor de parcurs, cu mijloace auto, reteaua rutiera din regiune fiind de curand refacuta si modernizata: Bucuresti (175km), Pitesti (60km), Craiova (123km), Sibiu (99km), Targu Jiu (115km), Slatina (100km). In cadrul retelei rutiere si feroviare Ramnicu Valcea este un loc important, el gasindu-se amplasat pe una din principalele cai rutiere internationale care leaga Europa Centrala de Peninsula Balcanica, respectiv pe DN 7 Bucuresti – Pitesti – Rm.Valcea – Sibiu, dar si pe drumurile nationale DN 67 Tg. Jiu – Horezu – Rm.Valcea si DN 64 Craiova – Dragasani – Rm.Valcea.

Nu exista aeroport, insa la punctul numit Malul Alb, la 4km departare de oras, exista un teren amenajat pentru decolarea – aterizarea avioanelor utilitare.

Municipiul Ramnicu Valcea situat in “zona functionala carpato-dunareano-olteana, unitate a teritoriului tarii (judetele Mehedinti, Gorj, Olt, Valcea, Dolj) se caracterizeaza prin reteaua de localitati formate pe fondul unei retele dense de apa, cu lunci fertile de-a lungul carora s-au instalat de timpuriu cai de comunicatie lesnicioase si vechi asezari strategice" (V. Cucu). Din punct de vedere al zonarii economico-functionale municipiul este situat in zona cu profil economic complex a culoarului Oltului si axei Ramnicu Valcea Horezu. In plan zonal Ramnicu Valcea este amplasat in centrul de greutate al teritoriului judetului Valcea la jumatatea axelor principale nord-sud.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.