Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  De Witt, Arkansas
387 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Zugspitze-Germania
143 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Phantasialand, Germania
24 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Schwangau, Germania
174 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Limbach-Oberfrohna-Germania
312 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Saxonia-Anhalt-Germania
1.067 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Gunzburg -Germania
1.268 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Legoland Deutschland-Germania
115 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Zwickau-Germania
299 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Holstentor- Lubeck--Germania
606 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Turism
 

 

Stuttgart-Germania

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 28.08.2012  Adauga la favorite 1.167 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Stuttgart este capitala landului german Baden-Wurttemberg. Cu peste 590.000 de locuitori, este cel mai mare oras al landului. Este al saselea oras din Germania ca dimensiune, iar "Regiunea Stuttgart" este a patra conurbatie a tarii. Este impartit in 23 de districte (Bad Cannstatt, Mohringen, Stammheim, Feuerbach etc.)
Aproximativ 150.000 de firme si companii au sediul in Regiunea Stuttgart. Zona este renumita pentru industria sa tehnologizata. Printre cele mai mari companii care au sediul sau o filiala aici se numara Daimler, Porsche, Bosch, Hewlett-Packard, IBM, Stihl.

Orasul este locul unde au fost inventate atat motocicleta cat si automobilul cu patru roti (ambele de catre Gottlieb Daimler si Wilhelm Maybach), fiind deci punctul de plecare pentru industria auto mondiala. Tot aici a fost construit prototipul masinii Volkswagen Beetle, dupa proiectele lui Ferdinand Porsche.

Aproximativ 4,3 miliarde € pe an sunt investiti in Regiunea Stuttgart pentru cercetare si dezvoltare, mai mult de 11% din totalul cheltuit in toata tara, aici fiind cea mai mare aglomeratie de organizatii academice, stiintifice si de cercetare din Germania.

Stuttgart detine recordul intre toate regiunile din Uniunea Europeana in ceea ce priveste procentul de angajati in industria de inalta tehnologie, cu 21% (2001).

Tot aici se gaseste si a doua bursa ca marime din Germania (prima fiind cea din Frankfurt), de asemenea si sediile unor importante companii financiare.

Orasul este unul din cele mai importante din Germania la capitolul viticultura, avand o traditie de secole si aflandu-se in centrul uneia din cele 13 regiuni de viticultura oficiale ale Germaniei (Weinanbaugebiet)


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.