Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Cafeaua ca medicament
745 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Beneficiile flotarilor in durerile de spate
2.735 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Ce este si care sunt beneficiile dietei asiatice? |
270 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Sapte beneficii extraordinare ale apei de scortisoara
349 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Beneficiile mustului.
321 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Semintele de in
237 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Beneficiile Vitaminei C
1.193 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cu ce inlocuim cafeaua?
492 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Beneficiile usturoiului negru
840 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Ce se intampla, daca bei apa de usturoi in fiecare zi
453 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Afla cum >> Sanatate
 

 

Cafeaua si beneficiile ei

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 13.08.2012  Adauga la favorite 1.777 vizualizari

Nota film: 4 / 5 (1 vot )
   
 
Consumata in cantitati moderate (2-3 cesti pe zi), cafeaua poate avea efecte benefice asupra sanatatii.



Folosita pentru prima data in manastirile Etiopiei de la inceputul crestinismului, pentru diminuarea oboselii in timpul ceremoniilor religioase de lunga durata, cafeaua este in momentul de fata unul din cele mai consumate produse care contin cofeina, alaturi de bauturi racoritoare si ceai.

Cum actioneaza cafeaua asupra organismului



Studii recente au evidentiat actiunea psiho-stimulatoare a cafelei. Se pare ca aceasta imbunatateste timpul de reactie si vigilenta si poate creea buna dispozitie.

Cafeaua stimuleaza secretia de saliva si de suc gastric precum si tranzitul intestinal, favorizand digestia, de aceea nu este recomandata celor cu afectiuni precum gastrita, ulcerul gastric sau duodenal.

Unele studii indica faptul ca substantele continute de cafea pot reduce aparitia unor anumite tipuri de cancer, cum ar fi cel hepatic si cel de colon, acidul colorgenic protejand impotriva diabetului de tip 1 si 2. Consumul de cafea nu influenteaza riscul bolilor coronariene si poate preveni calculii biliari la femei.


Cafeaua este o sursa excelenta de antioxidanti, ceea ce duce la prevenirea unora din afectiunile prevalente in zilele moastre.

Radicalii liberi sunt cei care contribuie la scaderea imunitatii organismului uman si afecteaza structura intracelulara. Aparitia in organism a radicalilor liberi este determinata de alimentatia dezechilibrata, de factori care apartin stilului de viata, de insuficienta anumitor vitamine sau minerale (vit E, C, seleniu, etc), de substante toxice, de stres. De aceea organismul are nevoie de antioxidanti, acestia au un rol esential in lupta impotriva radicalilor liberi, stopand procesul de oxidare. Organismul uman este vulnerabil in contextul existentei poluarii, a expunerii la radiatii ultraviolete si a compusilor improprii din alimentatie.

Intr-o anumita masura, cafeaua poate constitui un adevarat beneficiu pentru imbunatatirea calitatii vietii si in prevenirea aparitiei unor afectiuni. Bineinteles, la consumul de cafea trebuie adaugat si in stil de viata sanatos. Cercetarile au demonstrat ca antioxidantii din cafea scad riscul aparitiei unor forme de cancer, boli cardiovasculare sau cataracta. Mai mult, cafeaua a fost corelata si cu reducerea incidentei unor boli precum diabetul de tip 2 sau boala Parkinson. De asemenea, in sportul de performanta dau energie si imbunatatesc rezistenta, prin stimularea simpatica si cuplarea excitatie contractie musculara. Antioxidantii din cafea reprezinta 30% din componentele solide ale ei. Dintre acestia 5-7% sunt polifenoli, care actioneaza in lupta impotriva imbatranirii pielii.

Rezultatele studiilor demonstreaza ca prin consumul zilnic de cafea, se asigura o parte semnifivativa din necesarul de antioxidanti pentru buna functionare a organismului. Desi pana acum legumele si fructele erau recunoscute ca fiind principala sursa de antioxidanti din alimentatie, noile descoperiri indica faptul ca in cafea gasim o cantitate de antioxidanti, cel putin egala cu cea din legume si fructe. Rezultatele stiintifice indica faptul ca un consum moderat de cafea de 2-3 cesti mici de cafea pe zi, nu afecteaza organismul, ci dimpotriva, are beneficii considerabile. (Conferinta mondiala a cafelei, 2004). Chiar daca nu sunt cunoscute toate mecanismele prin care cafeaua actioneaza asupra organismului, rezultatele de pana acum sunt semnificative. Secole intregi cafeaua a constituit un ritual, asociat cu energia si placerea.

Studiile ne-au ajutat sa intelegem cum antioxidantii din componenta cafelei limiteaza celule care contribuie la evolutia bolilor. Intr-o societate dominata de poluare si factori de stres, populatia trebuie sa cunoasca beneficiile fiecarui aliment consumat si ale fiecarei activitati intreprinse, pentru a sti in ce masura contribuie la imbunatatirea stilului de viata.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.