Este bogat in fibre ca de altfel si restul semintelor. Numai 30 de grame de fistic contine 3 grame de fibre, din necesarul zilnic. Fibrele ajuta digestia si grabesc instalarea senzatiei de satietate. Fac parte dintr-o dieta sanatoasa gratie faptului ca previn un consum prea mare de hrana. Contine minerale importante unei bune functionari a organismului, precum: calciu, fosfor, potasiu si mangan. De aceea este important cand iti planifici meniul sa incluzi in el si gustari sanatoase pentru a-i asigura organismului cat mai multi nutrienti.
Mineralele regasite in fistic sunt benefice oaselor, dintilor, sangelui si teustului muscular.
De asemenea, contine vitamine din complexul B, cum ar fi vitamina B6, tiamin si acid folic, care sunt esentiale pentru mentinerea sanatatii inimii. In plus aceste vitamine ii asigura organismului energie. Dar nu este tot, fisticul contine si antioxidanti. Acestia lupta impotriva radicalilor liberi, prevenind imbatranirea. Seleniu este unul dintre antioxidantii regasiti in fistic. Potrivit Asociatiei Americane a Diabeticilor, antioxidantii sunt importanti pentru mentinerea si repararea strructurii celulare, care reduce riscul de dezvoltare a cancerului si altor boli. Potrivit Departamentului de Agricultura din Statele Unite, fisticul este o gustare bogata in antioxidanti.
Contine luteina, care este un carotenoid important care ajuta la cresterea sistemul imunitar, dar si a sistemului reproductiv, potrivit Departamentului de Agricultura din Statele Unite. Asa cum ai vazut este bogat in nutrienti, fiind extrem de benefic cardiacilor. De ce? Pentru ca fisticul previne leziunile la nivelul arterelor, mentinandu-le sanatoase, asigura o buna circulatie a sangelui si implicit inima este mentinuta sanatoasa. In marea majoritate a cazurilor de infarct si atac de cord de vina sunt arterele care sunt lezate. 90 de grame de fistic sunt necesare ca sa tina medicul departe