Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Remediu natural de acasa pentru vene varicoase
385 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Remediu natural pentru colesterol si trigliceride:
335 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Mamaliga, la fel de eficienta ca un medicament.
720 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cand si cum bem apa? Principii pentru hidratare.
272 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cafeaua ca medicament
732 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum sa scapi de greutate cu apa
1.750 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Lasat de fumat - ce tratamente exista?
287 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Apa calda face miracole
667 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum sa curatati ficatul in 3 zile
385 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Slabeste cu apa - 5 trucuri eficiente!
1.717 vizite - 0 comentarii
adaugat de odette
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Afla cum >> Sanatate
 

 

Apa ca medicament

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 23.05.2012  Adauga la favorite 1.120 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Istoria medicinii din secolele XVII si XVIII este plina de referiri la adresa medicului francez Iosif Balsamo care s-a bucurat de o mare faima in epoca sa datorita unor medicamente „minune" pe care le folosea pentru tratarea pacientilor sai, in special a curtenilor lui Ludovic al XIV-lea( 1643-1715). Mult timp s-au intrebat specialistii cum a fost posibil sa se obtina totusi unele rezultate rasunatoare cand se stie precis ca medicamentele folosite de Balsamo nu erau altceva decat apa de fantana prescrisa in faimoasele sale retete. Bineinteles ca el a avut abilitatea sa boteze apa cu diferite si alambicate nume latine ca „Nil alind", Illae repetitate", „Eadem destilata" etc. Secole de-a randul, acest „medicament" s-a bucurat de o faima cum putine altele au avut-o inainte si chiar dupa Balsamo.
Inainte de primul razboi mondial a fost, deasemenea in voga, tratamentul germanului Kneip, care se baza pe cura de apa, facatoare de minuni in diferite tipuri de reumatisme si boli digestive.
Prescrisa sub diferite forme, de la plimbatul descult prin roua diminetii pana la degustarea qvasi-rituala a unor doze stricte, in diferite etape ale zilei, simpla apa a dus la multe vindecari spectaculoase.
Nu intamplator, banala apa, folosita ca medicament, a dat unele rezultate surprinzatoare. Numeroase sunt documentele istoriografice care confirma vindecari sigure in urma folosirii unor potiuni dintre cele mai inofensive si banale si care totusi, au adus alinarea a milioane de bolnavi carora suferintele le faceau viata insuportabila.
In mod stiintific, rezultatele obtinute cu acest tip de „medicament" se justifica prin reactia pozitiva a individului, implicit a organismului fata de un tratament in care are deplina incredere. In medicina, aceasta reactie a fost denumita „efectul placebo". Vindecarea se bazeaza pe senzatia bolnavului ca a scapat de o anume suferinta sau ca, dimpotriva, i-a aparut o anume simptomatologie, desi acestuia i s-a aplicat o terapie fara valoare, iluzorie.
Doi cercetatori contemporani, Reidenberg si Lowental, au folosit experimental un lot de subiecti format din 670 de voluntari proveniti dintre medici si cadre sanitare auxiliare. „Medicamentul" verificat era cel folosit candva de Balsamo, adica apa sterilizata si infiolata. O data cu injectarea produsului, fiecare subiect a primit cate un chestionar in care erau insiruite 25 de simptome de boala pe care medicamentul respectiv le-ar fi putut produce. Rezultatele au fost la fel de surprinzatoare ca si in cazul vindecarilor, desi de data aceasta efectele erau negative; influentati de chestionar, 75% dintre subiecti au acuzat senzatia de oboseala, 52% imposibilitatea de concentrare intelectuala, 46% somnolenta, 28% cefalee, 17% insomnii, 9% febra si 5% eruptii cutanate. Un alt profesor englez, medicul Joyce, de la London Hospital, a mers mai departe cu experienta respectiva si a aplicat o terapie falsa unui lot de studenti la medicina, care prezentau diferite suferinte determinate de cauze asemanatoare. La sfarsitul experimentului s-a dovedit ca 30% dintre subiecti se vindecasera desi fusesera injectati doar cu apa distilata careia i se adaugase un colorant rosu. Bineinteles, pacientii nu cunosteau natura „medicamentului" respectiv. In Franta, placeboterapia a fost verificata si pe un lot de bolnavi de tuberculoza carora, timp de sase zile consecutiv, li s-a injectat cate un mililitru de ser fiziologic, produs botezat in mod arbitrar „Antiphimose". Cu toate ca li s-a administrat doar ser fiziologic, la majoritatea bolnavilor s-a constatat ameliorarea apetitului, diminuarea acceselor de tuse si de expectoratie, atenuarea transpiratiei nocturne etc.
Medicina moderna este plina de exemple in care placeboterapia a dat rezultate bune prin folosirea altor substante sau procedee decat apa. Nu intamplator placeboterapia a fost integrata in contextul teoretic si practic al stiintelor medicale, permitand unele ameliorari sau chiar vindecari ale unor boli. Altfel spus, s-a ajuns la concluzia ferma ca medicina corpului nu poate fi disociata de cea a psihicului.
Sursa: http://www.revistamagazin.ro/


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.