Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Parcul National Litchfield
43 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Ilha Formosa - Insula frumoasa
179 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  PARCUL NATIONAL KENTING -Taiwan
589 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Parcul National Chagres-Panama
150 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Parcul National Triglav-Slovacia
411 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  PARCUL NATIONAL ALISHAN Taiwan
503 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Parcul National Retezat
1.351 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Parcul National Carara-Costa Rica
223 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Parcul National Bucegi
1.549 vizite - 0 comentarii
adaugat de Laur
 
  Parcul National Retezat
1.712 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Turism
 

 

Parcul National Los Glaciares

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 24.02.2012  Adauga la favorite 766 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Parque National Los Glaciares (spaniola: Ghetarii) este un parc national aflat in regiunea Santa Cruz, in Patagonia argentiniana. Curpinde o suprafata de 4.459km². A fost inclus in Patrimoniul Mondial de catre UNESCO in 1981.

Infiintat in 1937, parcul national este al doilea ca marime din Argentina. Numele sau face referire la gigantul cap de gheata din Muntii Anzi, suprafata care alimenteaza 47 mari ghetari, dintre care doar 13 curg spre Oceanul Atlantic. Capul de gheata este cel mai mare cu exceptia Antarcticii si Groenlandei. In alte colturi ale lumii ghetarii pornesc de la o altitudine de cel putin 2.500 de metri deasupra nivelului mediu al marii, insa datorita dimensiunilor capului de gheata, acesti ghetari pornesc de la numai 1.500 de metri, coborand pana la 200 de metri deasupra nivelului marii, astfel provocand eroziuni muntilor pe care se sprijina.

Muntii retin in mare parte umiditatea venita dinspre Oceanul Atlantic, lasand sa treaca doar gerul (medie anuala de 7,5 °C) creandu-se astfel o stepa arida pe partea argentiniana a suprafetei. Zona este habitatul natural al nandues (pasarea Rhea), lamei, pumei si vulpii cenusii, cea din urma, avand de suferit de pe urma invaziei industrei bovinelor, este acum pe cale de disparitie. Lama, desi nu este in pericol de disparitie, a suferit un declin dramatic in istoria populatiei din cauza pasunatului la scara mare pe majoritatea teritoriului Patagoniei. Se gasesc peste 1.000 de specii de pasari in zona (condor, vulturi si altele), insa doar 100 au fost confirmate. Intre suprafetele acoperite de gheata si stepa Patagoniei se gaseste o zona fertila de padure compusa in principal din lenga si ciresi, dar si nires. Iar inauntrul acestor zone mai primitoare se gasesc deasemenea caprioarele huemul si rata torrent.

Los Glaciares prezinta o atractie majora pentru turistii internationali si are un buget anual de un milion de dolari (1994). Punctele de plecare pentru tururi sunt satul El Calafate aflat la tarmul Fluviului Argentino insa in afara parcului, unde isi are sediul administratia parcului, si satul El Chalten in partea de nord, la poalele Muntelui Fitz Roy. Alte punte de atractie turistica includ Lago del Desierto (Lacul Desertului) si Lago Roca (lacul din stanca).


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.