Terapia TECAR este o metoda de recuperare foarte avansata, care stimuleaza procesul natural de vindecare a organismului. TECAR foloseste energia electromagnetica si poate ameliora durerile articulare si musculare, astfel incat pacientul sa nu mai aiba nevoie de interventii chirurgicale
In timpul terapiei, corpul se foloseste de propria energie, activand mecanismele de regenerare de la nivelul tesuturilor si al musculaturii, avand ca efect vindecarea.
Kineto Ortoclinic dispune de personal calificat pentru a-ti oferi acest tip de terapie.
Inca de la prima sedinta de terapie TECAR, veti simti efecte asupra nivelului de durere, asupra mobilitatii si va veti simti tesuturile revascularizate.
Terapia Tecar permite o reabilitare de pana la doua ori mai rapida decat un tratament clasic.Terapia TECAR este folosita si in leziuni articulare precum: entorsa glezna, entorsa genunchi, entorsa mana (pumn), luxatie cot, luxatie glezna, luxatie genunchi, luxatie umar, leziune menisc, leziune ligament incrucisat anterior/posterior, leziune capsula articulara, leziune ligament colateral medial/lateral
Printre cele mai frecvente afectiuni care pot fi tratate cu succes prin terapia TECAR mentionam: leziuni acute traumatice, sechele de fracturi, afectiuni articulare, epicondilita, sindromul de impingement al coafei rotatorilor, tendinita patelara, fasciita plantara, metatarsalgie, tendinita, artroze si spondilartroze (gonartroza, coxartroza), coxalgie, sciatica, sindromul de tunel carpian, tendinopatie, neuropatie sau dureri neuropate, torticolis, dureri de spate (dureri cervicale, toracale, lombare).
Unele dintre cele mai frecvente afectiuni in societatea moderna sunt durerile de spate. De cele mai multe ori, durerile de spate ne impiedica sa ne desfasuram activitatile cotidiene. Regenerarea celulara si tisulara reprezinta un proces de reparare celulara a tesuturilor si organelor afectate de varsta, boli si diverse leziuni.
Din experienta noastra si feedback-ul pacientilor, cele mai bune rezultate le avem atunci cand combinam masajul terapeutic cu terapia manuala, terapia TECAR si exercitiul fizic in asa fel incat recuperarea sa fie optimizata si rapida.
Avand in vedere efectele antialgice, miorelaxante si decontracturante rapide ale masajului terapeutic, pacientul are posibilitatea sa integreze in recuperare atat partea de terapie TECAR cat si efectuarea ulterioara a exercitiilor fizice pe care le poate executa cu usurinta, astfel refacerea fiind mai rapida si cu efect indelungat.