Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Insula Mykonos / Grecia - Ghid turistic HD
1.098 vizite - 0 comentarii
adaugat de cartea
 
01:33
  Siena (Italia) - Un scurt ghid turistic
1.685 vizite - 0 comentarii
adaugat de alexandra
 
03:02
  Barcelona ghid turistic
1.846 vizite - 0 comentarii
adaugat de maxim
 
  PAMPANEIRA, GRANADA-Spania
450 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  PAMPANEIRA, GRANADA Spania
399 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Top 10 Atractii Turistice,Madrid (Spania)-Ghid calatorie
2.117 vizite - 0 comentarii
adaugat de oscar
 
  Top 10 Atractii Turistice,Barcelona (Spania,Ghid calat
1.551 vizite - 0 comentarii
adaugat de oscar
 
  Gara Atocha Madrid Spania
1.008 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Tur prin Romania - Documentar turistic 25 minute
883 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Mojacar-Spania
212 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Turism
 

 

Granada - Spania (ghid turistic) / 11 minute HD

 
 
 
 
 
Adaugat de queen 18.01.2012  Adauga la favorite 1.826 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Granada este capitala provinciei Granada din comunitatea autonoma Andaluzia in Spania de sud, si se afla la poalele muntelui Sierra Nevada la o altitudine de 670 m fata de nivelul marii in vaile Darro si Genil. Orasul are aproximativ 241.000 de locuitori, majoritatea ocupati cu agricultura si turismul.

Granada a fost mentionata pentru prima oara in cca 500 i.C., ca o colonie iberica. Initial Granada s-a numit "Iliberra", o colonie mixta de fenicieni si iberici. Dupa cucerirea de catre romani a Spaniei, colonia a fost redenumita "Iliberis", insa nu exista detalii despre aceasta din timpul stapanirii romane.

In 711 Granada a fost cucerita de mauri, si redenumita "Ilbira Garnata", in 756 a fost reconstruita (sub numele de „Garam Garnata") iar dupa caderea Califatului Cordobei a devenit de cateva ori resedinta a unor dinastii importante ale Andaluziei. Astfel, in secolul XI dinastia Ziri s-a extins de aici peste o mare parte din sudul Andaluziei, inainte sa fie invinsi de almoravizi. Dupa alungarea almohazilor, din 1238 pana in 1492 a fost capitala nasrizilor.

Prin cucerirea Granadei la 2 ianuarie 1492 (Data este disputata, de exemplu Columb a primit contractul sau pentru un viceregat in nou-descoperitele parti ale Indiei mult mai tarziu in acel an, contract care a fost semnat in campul de lupta Santa Fe, unde regii catolici asteptau cucerirea) de catre Izabela si Ferdinand Catolicii si trupele lor crestine din Castilia Reconquista (Recucerirea) Peninsulei Iberice s-a incheiat.

Dupa ce au fost alungati si moriscos, orasul a cazut intr-o importanta criza economica.

Din anul 1492, in Granada se afla o arhiepiscopie. Universitatea a fost construita intre 1526 si 1531 si a fost in secolul XX una dintre cele mai importante surse de venit ale Granadei; la finalul dictaturii generalului Franco, turismul a crescut in importanta.

Prin imbinarea pasnica a mai multor culturi, Granada este astazi un exemplu viu de oportunitati multiculturale. Pe de alta parte, aici, ca oriunde altundeva exista ocazional o anumita retinere fata de straini, mai ales pentru ca in oras se fac simtite comunitati de marocani si musulmani spanioli.


Obiective turistice

Granada este faimoasa datorita constructiilor sale istorice, din vremea maurilor, dar si din perioada gotica sau renascentista. Orasul mai este celebru si pentru numerosii sai cantareti de chitara.

Cele mai importante constructii din perioada maurica apartin Palatului Alhambra (Medinat al-hambra = orasul rosu; datorita stancilor rosii pe care este construit). Reprezinta o aglomerare de palate, cele mai mari lacase de cult de acest tip din Spania. Alhambra a fost construita in secolele XIII si XIV, pentru a servi ca resedinta a regilor mauri. Este celebra pentru tavanele sale din stuc si fantana cu lei. Desi regele Carol al V-lea a ordonat constructia palat aici - care nu a fost niciodata terminat - ansmablul s-a conservat bine.

Un alt obiectiv turistic este Palacio de Generalife (literal Yannat al-arif inseamna "Gradina Arhitectului"), resedinta de vara a califilor.

Palatul Alhambra, Gradinile Generalife (Alhambra) si cartierul Albaicin din Granada au fost inscrise in anul 1984 pe lista patrimoniului cultural mondial UNESCO. In Albaicin se gasesc cuevas, renumitele locuinte ale rromilor din pesteri.

In centru se afla catedrala din timpul Renasterii. Langa ea se afla Capilla Real (terminata in 1521), in interiorul care se afla mormanturile regilor catolici. Izabela si Ferdinand au fost inmormantati acolo in 1521. Ioana cea Nebuna si Filip cel Frumos au fost de asemenea ingropati acolo.

Pe langa acestea, in Granada se mai afla si un muzeu de arheologie si un observator astronomic.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.