Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Mario Tozzi: O colectie de 46 de lucrari (HD)
192 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Claude Monet
1.058 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Rijksmuseum-Amsterdam
208 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Muzeul Victoria si Albert -Anglia
151 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Andre Derain: o colectie de 194 picturi
83 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Colectia prof. Garabet Avachian
1.700 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Golucho: o colectie de 64 de picturi
82 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Joaquin Sorolla y Bastida:o colectie de 149 picturi
73 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Minunatii din adancuri
1.045 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Alfred Sisley: o colectie de 419 lucrari (HD)
97 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cultura >> Arta
 

 

Eugene Boudin:o colectie de 1163 lucrari

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 09.08.2024  Adauga la favorite 88 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
„Picturile de marimea unei halbe ale lui Louis Eugene Boudin s-ar putea sa nu se bucure de aceeasi reputatie ca lucrarile mai ambitioase ale elevului sau vedeta Claude Monet, dar dimensiunile lor diminuate nu ar trebui sa le diminueze semnificatia. Boudin l-a prezentat pe colegul sau rezident din Le Havre placerile de a picta en plein. aer, care a hotarat viitorul tanarului talentat Claude In acest sens, si desi din punct de vedere tehnic a fost un precursor cheie, il putem considera pe Boudin printre fondatorii miscarii impresioniste.

Boudin a participat la prima expozitie impresionista in 1874 si a expus, de asemenea, la Salonul anual din acel an. El nu a participat la nicio expozitie impresionista ulterioara, preferand in schimb sa ramana la sistemul Salonului. Abia in ultimul sau deceniu de pictura, Boudin a experimentat cu pensula sparta pentru care Monet si restul impresionistilor erau cunoscuti.

Fiul unui capitan de mare care s-a stabilit in Le Havre in 1835, Boudin a cunoscut artisti prin magazinul de papetarie si inramare al tatalui sau, care vindea si rechizite pentru artisti. Jean-Baptiste Isabey (1767-1855), Constant Troyon (1810-1865) si Jean-Francois Millet (1814-1875) aveau sa-i ofere sfaturi tanarului Boudin. Cu toate acestea, eroul sau de arta preferat la acea vreme a fost peisagistul olandez Johan Jongkind (1819-1891).

In 1850, Boudin a primit o bursa pentru a studia arta la Paris. In 1859, l-a cunoscut pe Gustave Courbet (1819-1877) si pe poetul/criticul de arta Charles Baudelaire (1821-1867), care s-au interesat de opera sa.

In acel an, Boudin si-a depus lucrarea la Salon pentru prima data si a fost acceptat.

Incepand cu 1861, Boudin si-a impartit timpul intre Paris in timpul iernii si coasta Normandiei in timpul verii. Micile sale panze cu turisti de pe plaja au primit o atentie respectabila si el vindea adesea aceste compozitii pictate rapid oamenilor care fusesera capturati atat de eficient.

Lui Boudin ii placea sa calatoreasca si porneste destul de des spre Bretania, Bordeaux, Belgia, Olanda si Venetia. In 1889 a castigat o medalie de aur la Exposition Universelle si in 1891 a devenit cavaler al Legiunii de Onoare.

La sfarsitul vietii, Boudin s-a mutat in sudul Frantei, dar pe masura ce sanatatea sa s-a deteriorat, a ales sa se intoarca in Normandia pentru a muri in regiunea care si-a lansat cariera ca unul dintre pictorii neconformiti in aer liber ai epocii sale."


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.