Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Cum arata CHINA RURALA
15 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Ho Si Min -Vietnam
1.236 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cel mai periculos om din America – Daniel Ellsberg
867 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum se vinde razboiul
402 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Istoria catolicsmului-2
948 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Budismul
510 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Istoria "Beretelor verzi"
912 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  La sud de granita – Politica din America de Sud
803 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Afganistan: marele joc (partea I)
302 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Tigrul si calugarul - Secretele naturii
234 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cinema >> Stiinta, documentare
 

 

Hue, Vietnam

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 25.07.2024  Adauga la favorite 61 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Unul dintre cele mai notabile repere din Hue este Orasul Imperial, un complex intins care a gazduit candva imparatul si familia sa. Orasul Imperial este inconjurat de ziduri groase de piatra si un sant si include mai multe palate, temple si gradini. Printre acestea, Poarta Amiezii, Palatul Thai Hoa si Orasul Purpuriu Interzis sunt deosebit de semnificative. Arhitectura complicata si sculpturile detaliate reflecta maretia dinastiei Nguyen.

Hue gazduieste, de asemenea, mai multe morminte regale ale imparatilor Nguyen, fiecare cu stilul sau arhitectural unic si semnificatia istorica. Mormantul lui Tu Duc, cunoscut pentru frumusetea sa poetica, este amplasat in mijlocul verdeata luxurianta si a lacurilor senine. Mormantul lui Khai Dinh, pe de alta parte, este remarcat pentru arhitectura sa elaborata, in stil fuziune, care combina atat elemente traditionale vietnameze, cat si europene.

Bucataria lui Hue este un alt punct culminant, cunoscut pentru aromele sale unice si delicate. Mancaruri precum Bun Bo Hue, o supa picanta de taitei cu carne de vita si Banh Khoai, un tip de clatita savuroasa, sunt specialitati locale care reflecta mostenirea regala a regiunii. Pregatirea si prezentarea complicata a bucatariei Hue demonstreaza importanta istorica si rafinamentul cultural al orasului.

In ciuda ravagiilor razboiului si timpului, Hue ramane o marturie a istoriei bogate si a mostenirii culturale a Vietnamului. Atmosfera sa senina, combinata cu semnificatia sa istorica, o face o destinatie fascinanta pentru calatorii care doresc sa exploreze profunzimile culturii si istoriei vietnameze. Fie ca va plimbati prin orasul imperial antic, ca va plimbati pe raul Parfumurilor sau sa savurati delicatese locale, Hue ofera o experienta de neuitat care leaga trecutul cu prezentul.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.