Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  „Sfatul de sanatate" - Dr. Raluca Gheban,
250 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Medicamente care te pot ucide
162 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Hematuria (urinare cu sange)
870 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  SANATATEA CREIERULUI, DEPENDENTA DE ODIHNA
105 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Aciditate gastrica-tratament
180 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Astmul si afectiunile alergice-2
1.076 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Gastrita - cauze, simptome, tratament
1.824 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum recunosti dependenta de alcool
551 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Extract de stevie te ajuta sa te lasi de fumat
1.586 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Despre dependenta de internet la adolescenti. partea I
870 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Afla cum >> Sanatate
 

 

Dependenta de medicamente

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 08.02.2024  Adauga la favorite 25 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Abuzul de medicamente conduce la dependenta sau la dezechilibre metabolice grave, de aceea medicii atentioneaza ca automedicatia reprezinta un real pericol pentru orice persoana. Potrivit specialistilor, medicamentele pentru calmare si somn, dar si medicamentele care ar trebui sa fortifice organismul, cum sunt mineralele si vitaminele pot duce la dezechilibrul organismul, daca dozele recomandate de medic sunt depasite sau daca sunt administrate fara supraveghere si recomandare medicala.

Aceasta situatie ia nastere din cauza substantelor cum ar fi codeina sau morfina, care se gasesc in componenta medicanemtelor si care creeaza dependenta. In categoria medicamentelor, care creeaza dependenta, se afla: fenobarbitalele si diazepamul. Aceste medicamente nu se pot procura fara prescriptie medicala.

De pilda, diazepamul, care se recomanda pentru stari de anxietate, nu se poate lua mai mult 3 saptamani la rand, deoarece riscul de a crea dependenta este foarte mare. Totodata, medicul care scrie reteta este obligat sa noteze inclusiv numarul de pastile pe care trebuie sa le elibereze farmacistul pentru pacient, ca masura in plus pentru prevenirea dependentelor.

Cu toate acestea intr-o sectie de dezintoxicare de 80 de persoane, 2 dintre acestea sunt acolo pentru dependenta de medicamente.


Cauze

Se ajunge la situatii de dependenta deoarece persoanele merg la mai multi specialisti, care le dau retete fara sa stie ca acestia au mai consultat un medic, sau ca este dependent de medicamente.

Dependenta de medicamente se creeaza si fiindca acestea, fie au un efect de echilibrare a psihicului iar in absenta lor persoana se simte agitata, nu se poate controla, nu poate dormi, fie pentru ca sunt generatoate de placere.
Reprezentativ pentru acesta categorie este morfina, care se admistreaza initial pentru calmarea durerilor, dar care apoi are efect de drog halucinogen.

O alta cauza a depentendei de medicamente poate fi considerata si adiministrarea unor medicamente fara prescriptie medicala, adica, automedicatia. Dintrea acestea cele mai periculoase sunt antibioticele.

O alta forma de abuz de medicamente este administrarea de vitamine si minerale copiilor, fara recomandarea medicului pediatru sau a celui de familie, chiar daca acestea se pot elibera din famacii fara prescriptie medicala. Acesta masura este considerata un abuz deoarece organismul copiilor poate fi grav dezechilibrat.


Dezintoxicare

Cura de dezintoxicare, pe care trebuie sa o parcurga un dependent de medicamente, consta intr-un tratament de substitutie prin care se inlocuieste substanta de abuz cu alta in doze, care se reduc treptat pana se ajunge la nivelul zero. Cura dureaza in functie de numarul de pastile pe care pacientul a ajuns sa si le administreze intr-o zi. Astfel, cu numarul de pastile este mai mare cu atat perioada de dezintoxicare este mai mare, aceasta patand dura saptamani sau chiar luni intregi.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.