Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Osteoporoza-analize
1.062 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Tratamentul naturist al menopauzei
142 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  5 cauze ale sindromului de gura uscata
518 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  De ce TUSESTI non-stop?
157 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  15 semne ca ai RINICHII BOLNAVI
221 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Turmericul, un ajutor-minune in lupta impotriva cancerul
1.092 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Acneea. Cauze si remedii
182 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Lupus si legatura speciala cu Vitamina D.
320 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Pofta de dulce. Cum o tii sub control?
270 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Ce afecteaza MEMORIA si cum sa o REPARI?
179 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Afla cum >> Sanatate
 

 

Menopauza :Dificultati si solutii

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 25.01.2024  Adauga la favorite 37 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Femeile intra la menopauza treptat, activitatea ovariana reducand-si turatia pe o perioada de pana la 10 ani denumita perimenopauza. In aceasta perioada se instaleaza schimbarile, de la modificarile ritmului ciclului menstrual, ale fluxului menstrual ce pot aparea frecvent sau periodic. Odata cu trecerea anilor lucrurile incep sa se concretizeze, iar femeile incep sa se confrunte cu schimbarile de dispozitie sau modificari ale ritmului somnului.

Starile pe care le experimenteaza femeile sunt cauzate de scaderea nivelului de estrogen. Dr. Mihaela Pena, medic specialist endocrinologie in cadrul Hyperclinicii MedLife Unirii, spune ca menopauza este o conditie normala prin care orice femeie va trece in felul sau. Menopauza poate fi mai usoara sau mai dificila si poate tine de un tipar familial.

Bufeurile sunt cel mai suparator efect negativ pe care il reclama pacientele. Sunt mici descarcari de caldura in organism de cateva secunde, cu o frecventa suficient de mare incat sa produca un disconfort considerabil. Pot fi insotite de transpiratie, care creste nivelul de disconfort si deseori apar in timpul noptii. Aceste simptome asociate cu un somn neregulat duc la afectarea ritmului de odihna.

Dr. Mihaela Pena spune ca femeile care au trecut de 40 de ani trebuie sa se astepte la neregularitatea ciclului menstrual, la o ovulatie mai rara, iar dupa 45 de ani lucrurile devin mai accentuate. Varsta medie de aparitie a menopauzei a coborat in prezent la 48-52 de ani, comparativ cu generatiile anterioare la care menopauza se instala mai tarziu.

Odata cu instalarea menopauzei intervine un control mai dificil al emotiilor, care le ofera femeilor o stare de nervozitate, de iritabilitate. Din cauza scaderii estrogenului, apar modificari si la nivelul libidoului, corelate cu modificarile fizice aparute la nivelul aparatului genital. Acestea apar din cauza scaderii troficitatii mucoasei vaginale, a lubrifierii. Le recomanda femeilor ca in perioada de instalare a menopauzei sa isi continue vizitele normale la ginecolog si sa ii transmita toate problemele din sfera genitala cu care se pot confrunta.

Pielea este unul dintre cele mai afectate organe la menopauza, la nivelul elasticitatii. Se reduce secretia de acid hialuronic si de colagen, ce provoaca o piele lasata, cu o elasticitate scazuta ce se poate rida cu usurinta.
Le recomanda femeilor sa aiba mai multa grija de ele, incepand de la alimentatie si pana la respectarea orelor de somn. Celulele corpului au nevoie de substante nutritive si de odihna, pentru ca intregul organism sa fie sustinut pentru trecerea mai usoara prin diverse transformari, asa cum este si cazul menopauzei.

Pena Mihaela, medic specialist endocrinolog -


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.