Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Cum sa supravietuiesti anului 2012: Sfarsitul lumii...?
1.582 vizite - 0 comentarii
adaugat de petrica
 
  Cum sa supravietuiesti unui atac zombie
922 vizite - 0 comentarii
adaugat de MARCU
 
  Cum sa supravietuiesti fara aer conditionat
2.398 vizite - 0 comentarii
adaugat de Georgyana87
 
  Cum masori corect o camera ?
348 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum sa supravietuiesti unui uragan!
1.360 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum sa supravietuiesti atacului unui rechin
1.252 vizite - 0 comentarii
adaugat de petrica
 
  9 trucuri de acasa geniale
249 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  25 HACK-URI DE SUPRAVIETUIRE IN ULTIMUL MINUT
427 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  5 LUCRURI pe care le faci in caz de FURTUNA
88 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum sa deschizi o bere...
4.021 vizite - 0 comentarii
adaugat de Georgyana87
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Afla cum >> Sfaturi practice
 

 

Cum sa supravietuiesti unei furtuni cu fulgere

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 29.11.2023  Adauga la favorite 205 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Fulgerul ucide in medie 58 de oameni pe an in Statele Unite. Asigura-te ca tu si cei dragi nu devii o statistica. Pasul 1: Cunoasteti semnele de avertizare Evaluati pericolul: daca auziti tunete, va aflati la distanta de fulger. Sfat Majoritatea mortilor si ranilor cauzate de fulgere au loc vara
. Pasul 2: Cautati adapost Cautati adapost intr-o cladire complet inchisa; structurile deschise nu sunt sigure. Odata inauntru, stati departe de electronice si telefoane cu fir si departe de instalatii sanitare; fulgerul poate calatori prin fire si prin instalatii sanitare. Ramai in casa pana la 30 de minute dupa terminarea tunetelor.
Pasul 3: Ajungeti la o masina Daca nu exista nicio cladire inchisa in apropiere, dar aveti acces la o masina, intrati in ea, suflati geamurile si stati departe de echipamentele electronice.
Pasul 4: Asezati-va ghemuit Daca sunteti blocat intr-un spatiu deschis, ghemuiti-va pe picioarele, picioarele impreuna, pentru a minimiza contactul cu solul. Pune-ti mainile peste urechi pentru a te proteja de socul acustic, care poate afecta auzul. Daca sunteti cu un grup, lasati cel putin 20 de picioare intre fiecare persoana pentru a reduce riscul ca mai mult de o persoana sa fie lovita.
Pasul 5: Practicati siguranta apei Nu scoateti o barca pe apa daca este prezisa o furtuna. Daca o furtuna te prinde prin surprindere si nu poti ajunge la aterizare, pune ancora, stai in cabina, daca barca are una, sau ghemuieste-te cat mai jos in barca. Evitati atingerea metalului si nu folositi niciun dispozitiv electronic.
Pasul 6: Aflati cum sa resuscitati pe cineva Daca vedeti pe cineva lovit de fulger, sunati la 112 si apoi evaluati-i starea; nu te poti electrocuta atingandu-le. Daca sunt inconstienti, dar respira, asteptati ajutor. Daca nu respira, incepeti compresiile toracice CPR si continuati pana cand isi revin constiinta sau soseste ajutorul. Stiati? Ai de 30 de ori mai multe sanse sa mori din cauza unui fulger decat din cauza unui atac de rechin.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.