Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Cum sa faci bani daca este adolescent
2.062 vizite - 0 comentarii
adaugat de Georgyana87
 
  Cum sa iti alegi rasa de caine
744 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  cum sa iti intaresti pumnii
1.580 vizite - 0 comentarii
adaugat de dinexperienta
 
  Invata cu Teodora cum sa iti legi pareo
798 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum sa iti calci camasa fara a folosi fierul de calcat
2.124 vizite - 0 comentarii
adaugat de Georgyana87
 
  10 lucruri care iti fac viata mai usoara
2.678 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum sa te diferentiezi pentru a fi in avantaj
107 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum luam informatii despre zbor
890 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum sa iti construiesti o barcuta
2.166 vizite - 0 comentarii
adaugat de stamate liviu
 
  Cum sa iti faci cainele sa nu mai latre
282 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Afla cum >> Sfaturi practice
 

 

Cum sa NU iti distrugi drona de la primul zbor:

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 14.08.2017  Adauga la favorite 699 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Asadar, iata care sunt cele 13 sfaturi de baza pentru un zbor in siguranta cu drona. Vorbim acum in special de dronele DJI Phantom 3 si Phantom 4, dar sfaturile se aplica si la DJI Mavic PRO, noul Spark sau alte drone de la alti producatori.
Inainte sa zbori cu drona prima data, stai vreo doua ore in simulatorul DJI (da, minim 2 ore!) si obisinuieste-te cu comenzile si, mai ales, cu directia dronei (cum se schimba comenzile in functie de cum e orientata drona in aer, cand tu o comanzi sa mearga in dreapta si ea zboara spre in stanga doar pentru ca e intoarsa cu fata spre tine etc).
Citeste de doua ori manualul de utilizare (eu l-am descarcat de pe siteul DJI si l-am printat, pentru ca ma concentrez mai bine “pe print" decat pe ecran)….
la inceput nu zbura mai sus de 30-40m si obisnuiste-te cat poti de mult cu controlul ei (lasa camera, lasa pozele), important e sa inveti sa o controlezi
Testeaza un return to home automat (apasand “lung" butonul “H" – Home de pe telecomanda), ca sa vezi cum functioneaza (mie mi-a folosit the hard way… cand am pierdut semnalul cu drona de cateva ori si mi-a cam stat inima). Nu uita sa setezi in aplicatia DJI optiunea Return To Home Altitude la peste 100m (eu am setat-o la 150m), pentru a fi sigur ca in cazul unui return to home automat sunt sanse minime ca drona sa se loveasca de vreun copac, cladire, etc. In plus, eu recomand sa setezi si distanta (Max. Distance) si altitudinea maxima de zbor (Max. Altitude), mai ales la inceput, pentru a nu fi dus de val cu drona prea departe, unde nu o mai poti vedea / controla (300m in plan orizontal si 150m vertical ar fi valori bune la inceput).
Ai mare grija la cabluri si la crengi. Nici unul din senzorii dronei nu detecteaza cablurile, firele sau crengile (cred ca acesta e cel mai important sfat). Mai ales la primele zboruri, ar fi bine sa fi insotit de un prieten care sa urmareasca vizual drona, cand tu esti concentrat pe comenzi si telecomanda. Doua perechi de ochi sunt, de fiecare data, mai bune decat una…
Cand decolezi, utilizeaza functia automata de take off si lasa apoi drona sa zboare la 1m, la punct fix, 30-40 secunde. E o regula de baza, pana se incalzeste acumulatorul si isi intra in tensiune. Daca e sa crape, crapa atunci. Si preferi sa crape cand e la 1m de sol decat cand e la 50-100m, sau mai mult… In plus, iarna sau cand afara sunt sub 10 grade, porneste rotoarele si lasa acumulatorul sa se incalzeaza, pana cand temperatura acestuia ajunge la peste 25° C. Temperatura este afisata in ecranul de status.
Nu zbura cu spatele (sau evita pe cat posibil treaba asta)
Nu te baza pe senzorii de proximitate. Desi te salveaza in anumite situatii extreme, ei nu detecteaza obiectele de dimensiuni mici, cablurile, stalpii sau crengile copacilor.
Nu zbura in zone cu posibile interferente puternice (gen stalpi de inalta tensiune) si nu decola de sub stalpi / cabluri de inalta tensiune
Orice ai face, nu apasa joystickurile de pe telecomanda pe diagonala in jos (spre tine, adica asa: / simultan!!!!) ii opreste motoarele instant… e functie de maxima urgenta (sfat valabil pentru dronele P3 / P4 cu firmware neactualizat, acum au schimbat secventa de oprire de urgenta)
Evita sa zbori cand e vant. Orice drona mica e foarte instabila pe vant. Mi s-a intamplat sa zbor pe vant moderat si eu sa ii dau comanda sa vina inapoi la mine si drona sa nu aiba puterea necesara in motoare pentru asta, asa ca o ducea vantul in directia inversa… iarasi, motiv de mic “infarct"… dar am avut noroc si atunci ca s-a potolit vantul si am adus-o “acasa". Pentru a masura viteza vantului poti sa iti iei un anemometru. E foarte util pentru siguranta zborului si a dronei.
Anumite specii de pasari sunt deranjate de drone. Unele incearca chiar sa isi “apere teritoriul", atacand drona. E plin netul de astfel de situatii, multe “intalniri fata in fata" cu pescarusi sau pasari rapitoare terminandu-se urat pentru drona. Asadar, mare atentie la pasari cand zburati cu drona.
Decolarea si aterizarea. Ca si in aviatie, decolarea/aterizarea sunt etapele cele mai “periculoase" din timpul zborului. Mai ales la aterizare, atentie la ce se afla in jurul dronei, daca bate vant sau nu (caz in care mai bine anulezi aterizarea cateva zeci de secunde pana se mai linisteste rafala de vant) sau daca sunt oameni / animale in jurul locului ales pentru landing. Sau, mai bine, folosesti tehnica de “apucare" a dronei cu mana, cand zboara la punct fix, la 1.5m deasupra solului (cum vezi in fotografia de la inceputul acestui articol): cu o mana apuci drona de “trenul de aterizare" iar cu cealalta dai comanda de oprire a motoarelor. Atentie insa la elicii: lovesc si taie rau!
Astea sunt sfaturi de baza, care pe mine m-au salvat de cateva ori, asa ca vorbesc din experienta. Mi s-a intamplat inclusiv sa imi crape aplicatia pe smartphone in timp ce drona era in zbor (s-a inchis cu totul si nu a mai pornit decat dupa restartul telefonului). M-a salvat butonul “hardware" de return to home (cel de pe telecomanda), ca eram cu drona la vreo 500m distanta in plan orizontal si nu o vedeam, nu stiam unde e si cum e pozitionata, ca sa o intorc pilotand vizual…. asa ca e bine sa fi calm si pregatit pentru orice.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.