Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  9 semne ca mananci prea mult ZAHAR
416 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Organismul nostru are nevoie de vitamina C
286 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum scapi de dependenta de zahar?
73 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  SEMNE ca ai RINICHII BOLNAVI!
1.083 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Coenzima Q10
609 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cine NU ar trebui sa ia magneziu
254 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  5 ceaiuri care scad glicemia
310 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  7 semne ca ai probleme cu tiroida.
356 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Minunile pe care le face apa alcalina pentru organism
545 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  4 semne ca ai probleme cu inima
293 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Afla cum >> Sanatate
 

 

Semne ca in organismul nostru este prea mult zahar

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 19.09.2023  Adauga la favorite 223 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Dr. Robert Lustig, profesor de pediatrie in Divizia de Endocrinologie la Universitatea din California si un pionier in decodificarea metabolismul zaharului, spune ca corpul tau poate metaboliza in conditii de siguranta cel putin sase lingurite de zahar adaugate pe zi.

Dar, din moment ce majoritatea oamenilor consuma de peste trei ori aceasta suma, majoritatea excesului de zahar devine metabolizat in tesutului adipos din organism, ceea ce duce la toate bolile cronice, cu care multi oameni se lupta.

Iata cateva din efectele pe care consumul de prea mult zahar le are asupra starii dumneavoastra de sanatate:

Suprasolicita si dauneaza ficatului

Efectele zaharului sau fructozei pot fi asemanatoare cu efectele alcoolului. Toata fructoza manancata devine blocata in organul la care a fost transportata: ficatul. Acest lucru grav supraincarca organul, care poate sa conduca la afectare hepatica.

Va pacaleste organismul asfecl incat va veti ingrasa

Fructoza schimba metabolismul prin oprirea sistemului de control al apetitului corpului tau. Nu stimuleaza insulina, care la randul sau nu suprima ghrelina, sau " hormon foamei" care apoi nu reuseste sa stimuleze leptina sau „hormon satietate." Acest lucru te face sa mananci mai mult si dezvolti rezistenta la insulina.



Aceasta cauzeaza disfunctii metabolice. Manancatul de prea mult zahar cauzeaza un baraj de simptome cunoscut ca sindromul metabolic clasic. Acestea includ cresterea in greutate, obezitate abdominala, scaderea HDL si LDL crescut, valori crescute ale zaharului din sange, trigliceridele crescute, si hipertensiune arteriala.

Creste nivelul de uric acid

Niveluri ridicate de acid uric sunt un factor de risc pentru boli de inima si rinichi. De fapt, legatura dintre fructoza, sindrom metabolic, si acid uric este acum atat de clar deoarec nivelul de acid uric poate fi folosit acum ca un marker pentru toxicitate la fructoza.

Amintiti-va ca indulcitorii artificiali ca aspartamul si sucraloza sunt, de asemenea, un nu-nu, ca de fapt vin cu un nou set de probleme de sanatate, care sunt mult mai rele decat cele provocate de zahar sau sirop de porumb. Aici sunt cateva sfaturi dietetice suplimentare de retinut:

Creste consumul de grasimi sanatoase, cum ar fi omega-3, saturate, si grasimi mononesaturate. Corpul tau are nevoie de grasimile de animale si sursele vegetale pentru functionare optima. De fapt, in curs de dezvoltare dovezile sugereaza ca grasimile sanatoase ar trebui sa fie cel putin 70 % din dieta ta. Unele dintre cele mai bune surse includ unt din lapte crud (neincalzite), ulei de masline virgin, ulei de cocos, nuci crude ca nuci pecan si macadamia, oua ecologice, avocado, si salbatic somon de Alaska.
Bea apa pura, curata. Renunta la toate bauturile indulcite ca bauturi racoritoare si sucuri de fructe pentru apa pura .Cel mai bun mod pentru a evalua nevoile dumneavoastra de apa este de a observa culoarea urina (ar trebui sa fie de culoare galben pal) si frecventa de baie vizite (in mod ideal, aceasta este in jur de sapte-opt ori pe zi).
Adauga alimente fermentate. Bacteriile benefice din aceste alimente sanatoase pot sprijini digestie dumneavoastra si ofera suport in detoxifiere, care ajuta la reducerea fructozei din ficat.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.