Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Ficatul gras (steatoza hepatica) - cauze, diagnosticare,
1.083 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cat de GRAS este FICATUL tau ?
519 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Steatoza hepatica
111 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Pot sa mananc oua daca am steatoza hepatica?
540 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Remedii din batrani pentru ficatul gras
63 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cancerul hepatic
1.200 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Ce sunt infectiile nosocomiale si cum le recunosti
693 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum recunosti dependenta de alcool
682 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  EVITA ACESTE 13 ALIMENTE PENTRU UN FICAT SANATOS
270 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Ficatul nu doare!
775 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Afla cum >> Sanatate
 

 

Cum recunosti CIROZA HEPATICA: 25 de indicii

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 13.09.2023  Adauga la favorite 169 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Ce este ciroza hepatica?
Este o afectiune in care tesutul hepatic sanatos este inlocuit cu tesut cicatricial (sau tesut fibros), ceea ce impiedica ficatul sa functioneze corect. In mod ireversibil din pacate. Cum il impiedica sa functioneze asa cum ar trebui? Blocand fluxul de sange prin ficat si incetinind capacitatea acestuia de a procesa nutrienti, hormoni, medicamente si toxine. De asemenea, reduce si productia de proteine care contribuie la coagularea sangelui, intr-un stadiu avansat ciroza hepatica punand viata persoanei in primejdie. Simptomele si semnele precoce ale cirozei hepatice includ: pierderea poftei de mancare, balonare dupa masa, pierdere in greutate, senzatie de slabiciune sau oboseala si toleranta redusa la efort, greata si febra. O sa zici: „Pai si daca simptomele sunt atat de comune, cum sa ma gandesc la ciroza?" Si eu vin si te intreb: Pai asta e starea ta normala? Sa nu mananci, sa slabesti si sa ai stare de oboseala? Sa faci febra si sa-ti fie greata?" Pe masura ce functia hepatica se deterioreaza tot mai mult, apar si alte simptome. Care nu mai sunt la fel de comune ci, dimpotriva, frecvent recunoscute ca fiind specifice cirozei. Si vorbim de umflarea picioarelor si gleznelor si de acumularea de lichid in abdomen (ascita), de o tenta galbui a pielii si a albului ochilor (icter), de mancarimi de piele (prurit) si sangerari nazale (epistaxis), de vanatai si sangerari care apar cu usurinta la traumatisme minore, de roseata in palme, urina de culoare portocalie sau maronie, scaune deschise la culoare sau in care este prezent sange, stelute vasculare pe piele, ca o panza de paianjen care inconjoara o pata mica, rosie, caderea parului axilar, somnolenta ziua si insomnie noaptea, confuzie, dificultati de gandire, pierderi de memorie si modificari de personalitate. Si simptome specifice in functie de sex: la barbati pierderea apetitului sexual, sani mariti (ginecomastie) si testicule micsorate, iar la femei menopauza precoce.

Sfaturi de preventie:
1.Nu mai pune gura pe alcool! Nici macar ocazional. O sa accepti aceasta schimbare majora numai daca esti un om rational. Daca nu esti, eu degeaba imi bat gura, ca o s-alegi bautura.
2.Renunta la fumat.
3.Preocupa-te sa ai o dieta bine echilibrata, cu un continut redus de grasimi. Cea mediteraneana este ideala: fructe, legume, proteine slabe si cereale integrale.
4.Redu cantitatea de sare din alimentatie pentru a preveni acumularea de lichid in abdomen sau torace si foloseste-te de condimente pentru a da gust mancarurilor.
5. Obtine si mentine o greutate sanatoasa, pentru ca excesul de grasime poate afecta ficatul. Adreseaza-te unui specialist daca nu poti slabi singur.
6.Fa miscare in mod regulat.
7.Evita sa folosesti antiinflamatoare nesteroidiene cum sunt aspirina, ibuprofenul sau indometacina si doze mari de acetaminofen pentru ca aceste tipuri de medicamente afecteaza sau agraveaza functia ficatului.
8.Evita comportamentele cu risc crescut de infectare cu virusurile hepatitice B sau C, cum ar fi folosirea in comun a acelor sau intretinerea de raporturi sexuale neprotejate, mai ales daca sunt intamplatoare.
9.Vaccineaza-te impotriva hepatitei B. Da,chiar daca ai fost vaccinat in copilarie, ca efectul nu tine o vesnicie!
10.Urmeaza recomandarile medicului si tratamentele prescrise de el pentru controlul obezitatii, diabetului, hipertensiunii arteriale, colesterolului si trigliceridelor.

Text verificat si VALIDAT MEDICAL de dr. Laura Ene, medic primar diabet si nutritie, fondatoarea @Ela Clinic , prima clinica de nutritie terapeutica din Romania ce ofera servicii complete de nutritie si psihonutritie: https://elaclinic.ro/nutritie-terapeu...


00:00 – 01:13 Ce o provoaca?
01:13 – 02:13 Ce este ciroza
02:13 – 02:59 Ciroza NU este cancer
02:59 – 03:14 Cum arata ficatul?
03:14 – 04:51 Simptome comune
04:51 – 05:40 Simptome specifice cirozei
05:40 – 05:53 In functie de sex
05:53 – 06:40 Se poate VINDECA?
06:40 – 08:42 Cum previi ciroza?


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.